自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 HAZEL920 於 09-9-8 22:23 發表
自己住自己覺得無問題就得嫁啦, 呢個世界好多人都係先入為住, 好似一講住深水埗 人就會想起好多一樓一(但米一樣大把一家大細住), 住何文田 就係豪宅(何文田米一樣有公屋) 住天水圍就係新移民 (都好多私樓嫁個度) 好 ...

以前住元朗,都有市區朋友問過我:"元朗係咪好多牛?"
我話:"係呀,d牛成日喺條元朗大馬路行嚟行去,連d輕鐵巴士都要停定讓比佢地過~"

男爵府

原帖由 HAZEL920 於 09-9-8 22:23 發表
自己住自己覺得無問題就得嫁啦, 呢個世界好多人都係先入為住, 好似一講住深水埗 人就會想起好多一樓一(但米一樣大把一家大細住), 住何文田 就係豪宅(何文田米一樣有公屋) 住天水圍就係新移民 (都好多私樓嫁個度) 好 ...

我十年前都會咁問我老公,
成日覺得過左太和站後,個到d田係有好多牛..
最後我都算係上水粉嶺沙頭角打滾左幾年..
先知其實個到一d都唔鄉下...

我仲以為屯門元朗同上水粉嶺係痴埋一齊tim..
超攪鬼~

大宅

我冇發悔氣呀...我有講錯咩??全世界每一個地方都有好人亦有壞人,咁唔係去火星最安全咩??
原帖由 gion 於 09-9-8 22:28 發表

唉 .... 大家討論下嗟, 唔洗發悔氣叫人返火星下哇.
冷靜d.
[/ult]

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 ting2222 於 09-9-8 22:46 發表
我冇發悔氣呀...我有講錯咩??全世界每一個地方都有好人亦有壞人,咁唔係去火星最安全咩??

你講到咁安全既,咁我同你都要上去啦.
唉 ..... off晒topic.

別墅

原帖由 moontang 於 09-9-8 22:17 發表

ubah:
我住屯門藍地6年喇都冇你貢孰路
嶺南大學好野黎傢....出好多勁人傢
(因為我係嶺南人)
+-

哈哈....你唔夠我八囉! 我住屯門嗰陣成日揸車週圍去,元郎我都孰吖!總之一句講哂香港地冇凶險處,到處一樣!睇每個人嘅接受程度啫!!

別墅

我只是想說 有些人對某些地方不熟悉 不了解 不要口出狂言 這樣那樣

別墅

oh 原來只有你住那區才高尚
你應該講了3句 我想你的表達能力可能有問題
原帖由 藍藍 於 09-9-8 19:42 發表
agree~我地都係講緊依個意思姐,會唔會係你地住屯門就覺得我地係話緊你地呀,咁事實區區都有壞人,如果樓主講緊事發地點係旺角我都會咁講,因為依d區域真係黑社會比較多~而且我拎返之前果件事黎講,我地都係叫樓主下次遇 ...

別墅

我當然相信絕少媽咪會如此是無技彈 咁去攻擊人 仲要攻擊成個地區的人 大家都為人父母 任何事都要小心行事
原帖由 wingci 於 09-9-8 19:20 發表
樓主唔好嬲啦,我諗其他媽咪唔係咁既意思,只係表達錯誤姐 笑返啦

別墅

原帖由 cathyli823 於 09-9-8 23:31 發表
我只是想說 有些人對某些地方不熟悉 不了解 不要口出狂言 這樣那樣

樓主:好多人都比啲所謂新聞誤導咗啫!佢响度都交待咗因為唔熟個地方而產生嘅個人感受!吹吓 笑吓咪算囉!:) 我之前做八婆介紹咗屯門,有冇睇呀,比啲意見吖!有錯勿插!

子爵府

原帖由 咕b 於 09-9-8 17:23 發表
講真.....屯門, 元朗, 天水圍 的確比人感覺係冇咁好....係比較複雜d

我都好怕帶住d仔去嗰邊, 可免則免, 就算真係要去, 都一定要有老公陪住

太誇張了吧???

大宅

sorry..我覺得屯門好安全喎.. 仲乜你又咁激動啫,放鬆d啦...
原帖由 gion 於 09-9-8 23:08 發表

你講到咁安全既,咁我同你都要上去啦.
唉 ..... off晒topic.
[/ult]

大宅

agreed..
原帖由 racar 於 09-9-8 23:52 發表

太誇張了吧???
[/ult]

公爵府

原帖由 cathyli823 於 09-9-8 17:27 發表
但我覺得九龍仲多黑社會 乜D黑社會搬晒入屯門住咩
每區都多但九龍無咁多o靚,以前細個都識d屯x o靚,深水步石硤尾o靚,事實屯x感覺雜D(不喜勿插)

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 ting2222 於 09-9-9 00:19 發表
sorry..我覺得屯門好安全喎.. 仲乜你又咁激動啫,放鬆d啦...

其實無問題既, 大家志在討論下,我好放鬆架,不過你唔多似嗟. 勞氣到叫人搬去火星.
笑爆嘴~

禁止發言

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

呢個世界一定唔會完全公平啦
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

公爵府

原帖由 muybien 於 09-9-8 20:39 發表
我都係屯門由細住到大 , 早幾年係九龍住過, 覺得又雜又多人空氣又唔好 (可能自己唔慣)... 依家搬番入屯門(寶怡)... 附近都不知咁太平... 好多young couple 同小朋友... 又可以養狗..... 公園設施又多.... 星期六日我 ...
係呀,你由細到大住掛就覺得無問題,我由細到大住深水步唔覺雜,出夜街都唔驚,因為條街唔會好靜,如果住唔掛會覺得人聲車聲好嘈,不過呢區就多咸濕佬,因為多雞(以前),久唔久會比d呀伯問價,而石硤尾就多白粉佬,針筒隨處有,但住o左1x年就無遇過d死o靚仔了交打

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

佢可能係徐子琪

原帖由 racar 於 09-9-8 23:52 發表

太誇張了吧???

大宅

我睇你D理解能力好有問題喎..(地球好危險,快D返火星啦)咁都係叫人搬去火星??-( 你有冇聽過比喻法呀?mouth:
原帖由 gion 於 09-9-9 00:28 發表

其實無問題既, 大家志在討論下,我好放鬆架,不過你唔多似嗟. 勞氣到叫人搬去火星.
笑爆嘴~
[/ult]

大宅

原帖由 藍藍 於 09-9-8 19:42 發表
agree~我地都係講緊依個意思姐,會唔會係你地住屯門就覺得我地係話緊你地呀,咁事實區區都有壞人,如果樓主講緊事發地點係旺角我都會咁講,因為依d區域真係黑社會比較多~而且我拎返之前果件事黎講,我地都係叫樓主下次遇 ...

你講得啱,拎返之前果件事嚟講?

打人果d上左小巴,上小巴d人响邊度住?佢會唔會番出九龍?你知咩?

又唔見住屯門d人會話,乜d九龍仔走去屯門打人?

我地明白事理,所以先唔會咁好似你咁,而家係對事,唔好放大,唔好講d與件事冇關嘅嘢,踩住人地膊頭當自己好高!

首頁
12345...8

尾頁

跳至