跳至

首頁
12345...19

尾頁

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

講講下都唔想去報聖母, 好多人都話天主教學校唔好, 唸唸下都係唔去排啦

咁如果比大家簡, 會想入浸信會定荊冕堂, 假設兩間都收~

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

今日收到聖文嘉中英文幼稚園電話,約左10月10日interview,報左既mama有無收到電話呀?同你地約左幾點呀??
我依家先發覺報名先後係同interview時間無關係。。。我明明暑假前就報,依家約我1點,我個朋友早幾星期先報,就約佢10點半,迦南都係。。。應該就係分大B細B見既~
死啦!1點見,佢12點放playgroup去到我驚佢眼訓,荃灣入去需然好快,不過驚佢坐車訓覺。。。話就話呢間係次選啫。。。多個機會都好呀ma~

珍珠宮

如果想幫小朋友報上午班,8點零去到實在太遲喇. 最衰聖母派表格時有分上/下午班ga, 而d家長通常都想報上午班喎, 所以基本上係先到先得表格ga. 我姑仔上年幫囡囡報名, 8:30已經去到排隊, 結果得番下午班先有表格比佢咋, 學校話上午班表格已經俾前面排隊嘅家長拎晒咯, 所以如果各位家長想幫小朋友報上午班就要早d去啦. 除非想讀下午班就可以唔使咁早去排隊.
仲有大家唔好忘記07年係一個出生率高峰嘅一年.

原帖由 catfy 於 09-9-20 20:07 發表

咁又唔駛咁早掛~~我個同事雖然話8點零去已經排晒長龍,但都有面試機會同埋都收左佢個囡添~~不過佢去左浸信會讀0者~

Love and Kindness are never wasted.

大宅

原帖由 rubyplk 於 09-9-30 21:20 發表
今日收到聖文嘉中英文幼稚園電話,約左10月10日interview,報左既mama有無收到電話呀?同你地約左幾點呀??
我依家先發覺報名先後係同interview時間無關係。。。我明明暑假前就報,依家約我1點,我個朋友早幾星期先報,就約佢10點半,迦南都 ...

我本來都想報聖文嘉中英文幼稚園, 但睇學校website k3好似只有下午班, 係咪真架?

稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

水晶宮

好似係啦~ 不過果時都咁大啦! 唔怕佢訓晏覺啦~

哎呀~~~ 我又收到救世軍吳國偉既信, 又係11月7日IN., 迦南就10點半, 救世軍就11點40分, 需然好近, 不過唔知IN.幾耐呢......好彩唔係同一個時間啫~一個鐘乜都夠啦掛....
原帖由 sayuri 於 09-10-2 17:29 發表

我本來都想報聖文嘉中英文幼稚園, 但睇學校website k3好似只有下午班, 係咪真架?

大宅

我都收到吳國偉的信 , 不過我係 10月31日下午 in , 死喇 , 我個囝只係識講單字 , 又怕佢到時唔肯講
原帖由 rubyplk 於 09-10-3 09:18 發表
好似係啦~ 不過果時都咁大啦! 唔怕佢訓晏覺啦~

哎呀~~~ 我又收到救世軍吳國偉既信, 又係11月7日IN., 迦南就10點半, 救世軍就11點40分, 需然好近, 不過唔知IN.幾耐呢......好彩唔係同一個時間啫~一個鐘乜都夠啦掛... ...

子爵府

好媽媽勳章

我都收到救世軍去in~ 不過是10月31日上午in~ 時間我唔得, 要改, 打去問左, 佢話要等通知.

大宅

我都收到吳國偉的信, 話11月或者3月先in, 點解遲過您地ge? 唔通我太遲報? 我9月尾先寄form

原帖由 bonnie1103c 於 09-10-5 10:49 發表
我都收到吳國偉的信 , 不過我係 10月31日下午 in , 死喇 , 我個囝只係識講單字 , 又怕佢到時唔肯講
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

大宅

可能掛 , 我係 1月頭交 form
原帖由 sayuri 於 09-10-5 14:00 發表
我都收到吳國偉的信, 話11月或者3月先in, 點解遲過您地ge? 唔通我太遲報? 我9月尾先寄form

水晶宮

差唔多啫, 我9月中寄去囉, 我個FRIEND都係9 月尾寄, 佢都係11月7號, 不過就見早過我囉!~
原帖由 sayuri 於 09-10-5 14:00 發表

子爵府

好媽媽勳章

救世軍打來話可以幫我改在10月31下午in

子爵府

想問下,救世軍你地係收到信約面試時間,定係打比你架?我9月尾寄左報名表去,到依家都未收到佢地任何通知呀~

大宅

我都係呢日 in 呀
原帖由 小天使 於 09-10-6 13:47 發表
救世軍打來話可以幫我改在10月31下午in

大宅

佢寄信通知架
原帖由 牛皇妹 於 09-10-6 13:49 發表
想問下,救世軍你地係收到信約面試時間,定係打比你架?我9月尾寄左報名表去,到依家都未收到佢地任何通知呀~

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我個女都係10/10去in聖文嘉, 不過係下午兩點幾, 我都驚我個女想訓覺呀...

救世軍的信你地幾時收到?我呢幾日未check 信箱, 唔知寄左俾我未呢??我係今年2月報名架

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我都收到救世軍信啦! 係31/10下午in...

原來有講座, 但我驚報唔倒名...

男爵府

我囡係細b,重要最細個隻12月出生
荃灣我報了 荃浸,荊及吳偉國咋喎 ?????
c啦是否太小呢 ????

水晶宮

荃浸同荊冕堂好似話好難入嫁, 因為好少位, 你報多幾間好D bor~
原帖由 subb 於 09-10-6 17:13 發表
我囡係細b,重要最細個隻12月出生
荃灣我報了 荃浸,荊及吳偉國咋喎 ?????
c啦是否太小呢 ????

水晶宮

有無人會去吳偉國個open day嫁?
10月24 11點~3點
去完荊冕堂interview去就岩岩好啦~

果日仲係我細女一歲生日

男爵府

原帖由 rubyplk 於 09-10-6 17:41 發表
荃浸同荊冕堂好似話好難入嫁, 因為好少位, 你報多幾間好D bor~

係吖 ! 我都知..所以都驚驚, 但入唔到心水最多做大B囉 !

首頁
12345...19

尾頁

跳至