夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

moon-baby,
我同你case相似, 我老公仲過份添. 雖然佢為咗個家留底, 但佢同個女人都keep住你聯絡, 個女人揾唔到我老公就打比我, 我都忍得好辛苦, 一年了, 無人知我發生mud事, 唔可以係人前喊, 唔想比人知. 有時諗起都唔知自己做緊mud, 點解仲可以繼續同這個人一齊, 如果可以做到你咁堅強就好了.

別墅

我有時都唔明点解D C6可以唔要个家,喜歡外面D女人,而D女人又喜歡做第三者,第三者好好做?唔会有報應架.....真想X个D女人!
樓主我哋要努力,我哋多D傾吓!希望大家傾吓開心D!好好照顧小朋友同自己身体!

洋房

回覆 1# wonderfulmother 的文章

我就話唔肯定而家c6同個賤女人有冇來往...但因為佢地曾經搞過野,接受唔到...

但你而家明知佢出面有女人,仲打比你找佢,咁你又何必呢~咁佢留係呢個家又有咩用...你可以忍左佢成年,乜都夠啦!人係度但個心唔係度,點可以咁樣長此落去...如果大家真係好想keep住呢段婚姻,就必須要佢斬情絲,而你亦絕對唔可以因為佢肯留低或者唔想分開而由得佢繼續有其他女人...咁樣既生活好過麼?

你有小朋友嗎?係為左佢地?如果你未有小朋友,咁你仲諗咩?佢唔肯離開個女人,你都無謂忍得咁辛苦...即使你已有小朋友,都要為自己諗下,係咪仲有咁既必要一路捱落去...唔好由得時間飛逝...

洋房

我相信佢都係為咗小朋友先留低. 我都想小朋友有個完整的家, 所以一直我好努力嘗試放低同原諒.

大宅

我覺得算吧啦,甘樣系你仲未放得低姐,知道事實又如何,你打佐,如果個女人再激下你添,算吧啦,無謂激心了.仲要唔要呢個男人訣定權系你手家.

大宅

如果我老公只係同佢造過一次, 唔係上身既, 我估我都可以原諒佢, 尤其係有小朋友, 除非老公都已經唔鍾意我啦.

洋房

回覆 1# catcc2000 的文章

問題就係呢度...同其他女人做一次定係十次,都係做左,佢如果係鍾意我愛我,咁又點會同第二個女人搞(無論幾多次都好)...真係真心對一個人,根本就唔會做得出呢種事,結婚前既野就話冇得好講,但結左婚就要一心一意...其實佢而家都仲係拖緊件事,搬左去佢阿媽度...

子爵府

moon-baby,

你講得啱, 如果一個男人真係愛你就唔會同第2個女人搞埋.\ /.
搞幾多次都係搞過~~~
我個死佬啲藉口就係貪玩, 飲咗酒~~
我每次諗起都覺得好嬲~~><

有樣嘢我比你好啲, 就係我同個死佬從來冇結過婚,
所以要走都唔會太多麻煩嘢要搞~~
但係你其實都可以走架喎, 冇咩必要留低喺度任佢擺佈~
你個死佬而定係咪日日都會搵你?

洋房

回覆 1# Vin 的文章

Vin,

初初發現佢d衰野,佢對"知錯"既心態積極好多日曰都有打下返黎找我或找d仔,但我太嬲...所以多數講2句就cup線,呢段時間維持左佢搬走後幾曰...之後佢冇再打比我,就算佢間中返黎屋企(通常係星期曰,佢放假)都只係同d仔傾下計,整下野咁,都冇同我有過正式既正面對話...

我個c6都係話自己一時貪玩,受唔住誘惑...仲話以後唔會再有下次喎...雖然佢個人就搬走左,但係佢返黎個陣就好似當冇事發生咁...係d仔面前又當自己係好爸爸,而家佢冇得返黎訓,覺得自己好似好慘咁!仲要send個e-mail同d仔講:好掛住佢地呀,記得唔好話比媽咪知我send過野比你地,費事你地比媽咪炳,有乜野事就打比我啦!

以前又唔會話掛住d仔!都唔知想點!

洋房

我有諗過為左2個仔比佢返屋企,個家可以完整番,但我只會同佢保持同屋住既關係...我真係唔想咁屈就自己...終於早2曰我好平靜咁同佢講,我決定同佢離婚,我話真係冇辦法曰後對住佢...佢d家姐隔曰隔曰咁輪住找我,叫我諗下先,冷靜d,平心靜氣d同c6傾下喎...(佢地根本都唔明,想幫佢講好說話之嘛!)

但佢堅決唔肯,仲話一定唔會離...三句唔埋兩句就問我點解係都要搞到咁,又話佢已經認晒錯,以後都唔會,以後會改過,問我究竟想點?!我話係佢心裡面冇左我在先,係佢自己搞成今曰咁...叫佢考慮清楚先至找我...我唔想拖落去...

而家係一個難關...進退兩難

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主,我好欣賞你,你好冷靜,因為真係唔係好多人做到,
你講得O岩有D錯真係一次都冇得原諒,
不忠對於我黎講,真係好難接受,
希望你同對小朋友好好生活

民房

無論妳怎決定,都支持妳!!!!!

上嚟就因為生完BB 後夫妻感情差咗, 冷戰咗半年,覺得好辛苦, 好唔開心. 睇到妳嘅問題,都感受到妳嘅心痛,心煩.

小朋友係你嘅支持, 為咗小朋友你更加要盡快企翻起身. 當你唸...若問題發生係你小朋友身上, 你想佢怎處理??? 那你就知..你什麼應該做,什麼不應該做 .

小朋友在唔開心的家庭長大, 對佢哋嘅影響都唔會細過單親家庭. 父母要分開,小朋友會唔開心,但佢哋都要慢慢接受世界上嘅唔完美. 不過無變,亦無法改變嘅係, 爸爸媽媽都係最錫佢哋, 最關心佢哋.

加油!!!!!!!!!!!!!錫翻 你已經好叻!!

洋房

BBVV,

你講得好岩,我好明白~
只不過離婚同選擇繼續一齊,同樣咁痛苦!
到底我要點做先會令自己開心,到而家我都唔知.我只係知道要盡量令d仔開心,幾辛苦都唔緊要~
要真正放手真係一d都唔容易,但要原諒佢我亦做唔到~
但都好多謝你支持同鼓勵我~我會努力:)

複式洋房

我都唔知點講, 我C6十年前未結婚時,
佢曾經同另一個女仔一齊,
後來我發現左...分手....再復合..
雖然事隔咁耐...
我而家仲同佢結婚生仔..可能我小氣,但想起時,心仍然隱隱作痛

等待驗證會員

moon-baby
樓主好型....俾著我真係唔知點算...
妳仲咁清醒, 真係好野... 加油呀!!!!

大宅

moon_baby
樓主,加油呀!最緊要係你快樂,其他所有事都可以解決的,唔好諗住再打俾個賤女人喇,只會令自己傷心,無結果架,想當初我都好似你咁好想知道事實嘅真相打俾個女人,但係....咪得傷心囉,唔好太急去做決定,慢慢來吧,你一定要好清楚咁同c6講攪到今時今日咁唔關你事,係佢自己做成嘅,唔係道左歉,認錯就無事,千奇唔好俾佢恰你,將個責任推係你度(啲c6好鍾意咁)不過樓主,你都要有心理準備呢個時期真係好難過同埋真係需要時間,所以慢慢黎,冷靜啲諗,至於個啲女人就最衰格,明知人地有老婆都仲要攪,都唔知咩心態,佢地好識玩心理,千奇唔好理佢地,你只要諗自己可否接受同你會否快樂就夠了!老實說,我自己到依家都仲係接受唔到,但我啲仔囡仲細,so我無得擇,但我會坦白咁同c6講出我嘅感受囉!
加油呀!一百倍嘅加油!我地支持你!
:-D

大宅

支持樓主可以理性地解決問題.
無錯 ! 你現在依一刻一定要慢慢想清楚日後條路點行,
女人好有易心.....
你知道你老公對你一次不忠就夠了........
就算你依一刻真係可以原諒佢.....為左仔又好....比多一次機會佢又好.....你始終心中都有一條"裂痕",
永遠都係你心入面.....就算再一起一定時時起易心.......
何必比依一條裂痕令你痛苦一世呢 ?
日後真係離婚,你要好好生活 !
有野想傾訴就上來啦 !
我地一定為你分憂 !
加油 ! 努力 !

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

洋房

各位樓主,

多謝你地回覆同支持~

昨晚同c6傾下我地之間既問題,本來平靜既心又傷心起黎......之前母親節佢送比我個部遊戲機都唔係佢親手買,原來係果個賤女人幫佢買...我寧願唔要...點解連唯一真正送比我既禮物都要經第二個女人手... 我好傷心!

當時我收到佢部遊戲機,真係非常開心,因為咁多年黎,佢都冇真正送過禮物比我...雖然我知道係d仔想送比我,所以先叫佢買,但我都一樣咁開心...因為覺得佢都係有心出去揀...原來根本唔係咁...點解連小小美好回憶都係假既...我個心好痛好痛...

首頁

尾頁

跳至