網購天地

跳至

首頁
12345...16

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

重有冇其他媽咪用過呢間公司送貨呀?

大宅

2024年龍年勳章

有呀! 等左成日, 送貨員於5點幾先打比我,對左地址,我米等佢羅, 到8點幾9點, 覺得唔對路,打番佢 來電顯示電話就已熄機, 到10點幾就收到第二座的人打黎, 話送左去佢度,激死, 要自己過去搬

原帖由 Harpseal 於 09-10-17 12:08 發表

落ORDER時你無講話送貨前先致電嗎?
我一定會咁要求
因為有咩行開行埋都可以搵返個派送員嘛

大宅

想問需要告訴何生貨品是什麼東西嗎?因為他說cd收首重$25,續重$10.但其實店家寄到他那裡時,他應該不會知道裡面是什麼的吧

男爵府

BK Milk勳章

點俾錢個何生呢?

大宅

原帖由 hihihi... 於 09-10-17 16:11 發表
有呀! 等左成日, 送貨員於5點幾先打比我,對左地址,我米等佢羅, 到8點幾9點, 覺得唔對路,打番佢 來電顯示電話就已熄機, 到10點幾就收到第二座的人打黎, 話送左去佢度,激死, 要自己過去搬

...

好嬲呀.
原來唔送上門架...我仲問左阿何生好多次,送唔送沙田住宅,佢答我話送架!!

尋日有個阿叔態度惡劣打黎叫我落去攞,
但我係街,叫佢送屋企有人收,
阿叔話唔送架,唔攞唔好攞,話星期一會再送黎,
叫我再落去攞,

何生唔送上門一早講啦...
我一定一定會劣評~
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

大宅

我試左了. 一次過6張單. 順利到達. 賣家發貨後. 我就將d單no. send比何生. 佢收齊就qq我.總重幾多.
重來未試過. 6張單. 6.5公斤只需$45人民幣. 重要係原先d貨因為係浙江, 山東及上海. 原先d賣家又吾收國內運費. 15/10比錢 16/10上午收到.

我又用多次. 今次又係江蘇13公斤. 30元去廣州. 真係平好多.

大宅

原帖由 WindyTan 於 09-10-19 16:09 發表
我試左了. 一次過6張單. 順利到達. 賣家發貨後. 我就將d單no. send比何生. 佢收齊就qq我.總重幾多.
重來未試過. 6張單. 6.5公斤只需$45人民幣. 重要係原先d貨因為係浙江, 山東及上海. 原先d賣家又吾收國內運費. 15/ ...

之前見KITTY媽及HIHIHI的CASE都不愉快, 仲擔心介紹錯。 好彩見到你,SHERRY及YKK都用得OK, 有時淘宝買嘢真係講經驗同彩數。

我都係唔想為了慳運費被迫困在一間店買無用的東西, 所以想出這方法, 幫到大家真係好~~~

之前試過用間上海可以同樣做收集, 但服務同費用都不及何生。 所以我都會繼續用他, 希望他唔會因為生意多咗加價或有咩出錯啦

大宅

其實你介紹呢個方法非常慳錢,同埋香港送貨員態度惡劣,
如果何生一早同我講係樓下交收,我都無咁嬲,
我問緊何生送上環寫字樓使唔使落去樓下交收,定送上門??有無媽咪知道??

他說:
hezhangwu520r要看那边能不能停车 (2009-10-20 17:33:35)
hezhangwu520r有时候业务员会送上楼 (2009-10-20 17:33:50)

原帖由 Harpseal 於 09-10-20 11:22 發表

之前見KITTY媽及HIHIHI的CASE都不愉快, 仲擔心介紹錯。 好彩見到你,SHERRY及YKK都用得OK, 有時淘宝買嘢真係講經驗同彩數。

我都係唔想為了慳運費被迫困在一間店買無用的東西, 所以想出這方法, 幫到大家真係好~~~ ...
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

大宅

其實你點搵何生架??
仲有無其他選擇??
會唔會搵到係深圳收集再寄黎香港會平D呢?

原帖由 Harpseal 於 09-10-20 11:22 發表

我都係唔想為了慳運費被迫困在一間店買無用的東西, 所以想出這方法, 幫到大家真係好~~~ ...

大宅

嘩.
如果個僱主無打比你.
咁邊個負責呀..
乜D人做野咁HEA架~~

原帖由 hihihi... 於 09-10-13 22:42 發表
講起都嬲嬲地, 我等足一日, 個個'彪記'居然送錯左去隔離座, 比個工人簽收左.到晚上10點幾,僱主回來發現才call 我取回,如果佢唔call 我, 真係唔知邊個負責mouth:mouth:" />

...

大宅

KITTY 媽,
我都係在淘宝用"廣州到香港" / "上海到香港" SEARCH咋, 再用旺旺問, 有其他店可以做收集, 但送元朗工業區都要加收20~50元, 唯獨何生不用加, 所以試用他, 我公司在地下,又停得車, 到門口打給我去簽收, 所以完全無遇到你們的問題。

大宅

原帖由 Harpseal 於 09-10-21 11:22 發表
KITTY 媽,
我都係在淘宝用"廣州到香港" / "上海到香港" SEARCH咋, 再用旺旺問, 有其他店可以做收集, 但送元朗工業區都要加收20~50元, 唯獨何生不用加, 所以試用他, 我公司在地下,又停得車, 到門口打給我去簽收, 所以 ...

我公司係樓上. 軒尼斯道吾可以停車. 都送上樓. 送嚟係彪記.

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我終於都試左啦.. 好順利喎, 不過就耐d 先收到件囉, 我今次前後都用左4日 (星期二先叫賣家發貨, 共三個賣家) ... 如果唔急用可以試下...

今次真係慳好多運費, 三單貨 : 12+10+0 (其中一家包郵) + 20(由廣州運香港) = 42rmb

d 速遞員都ok 呀, 佢星期六下午先打電話比我問有無人响屋企, 我話無, 佢仲主動問我可否放管理處... 送上住宅亦無額外收費...

大宅

我都進行緊呢個大 project :lol :lol

買童裝、喜羊羊文具、女裝、女鞋
一共 5個賣家

大宅

原帖由 Harpseal 於 09-10-21 11:22 發表
KITTY 媽,
我都係在淘宝用"廣州到香港" / "上海到香港" SEARCH咋, 再用旺旺問, 有其他店可以做收集, 但送元朗工業區都要加收20~50元, 唯獨何生不用加, 所以試用他, 我公司在地下,又停得車, 到門口打給我去簽收, 所以 ...

岩岩我都搵到間..
佢話送上門..首重15.續4..
我搵住遲d試下~

大宅

2024年龍年勳章

kitty 媽
係廣州架 ? 又平左D 喎!
可唔可以 show 條 link 睇下 ?
thanks

原帖由 kitty_媽 於 09-10-21 17:19 發表

岩岩我都搵到間..
佢話送上門..首重15.續4..
我搵住遲d試下~

大宅

廣東中山
http://item.taobao.com/auction/item_detail-0db1-bfd362f5ddb94428bde55c13c7c32df2.htm
最後佢回覆我會送上門架~

原帖由 hihihi... 於 09-10-21 22:35 發表
kitty 媽
係廣州架 ? 又平左D 喎!
可唔可以 show 條 link 睇下 ?
thanks

別墅

好媽媽勳章

真係要多謝你的推介,我試左2次用都非常滿意何生的服務,佢係旺旺同我溝通得好清楚,香港的快遞(彪記)每次都打俾我後送上屋企(上環區).

第1次試時由何生收左3間店的貨(內地運費共RMB$48),上星期3晚11時左右確認總重(大約接近6kg),經支付寶付款(RMB$40),第2日中午時已運到,較原本分開運平RMB$60左右,因其中一店較偏遠(胡北武漢)但最多重件,另有一些店是免內地運費,所以集合一齊化算好多,又唔洗逐個收貨,都唔想成日有人上屋企.

第2次是大project,集合左7間店,共12多kg(RMB$75),原本星期日已付款先運4間店的貨,但又忍唔住又買,仲要有1間廣州免運費,叫何生再等埋先送,終於星期2收齊晒3件,尋晚上網時再補運費,點知唔夠錢,要係淘點等過數,預左今日先付到錢,但何生非常好人,主動提出先出貨,所以我今天12時左右已收到了,今朝一早即刻入番錢俾佢.

我都會繼續用呢個轉運安排,不過都希望佢唔會多左人用,攪到無時間跟得咁貼.

大宅

我想知會唔會拆貨呀?
比如我買兩家野,佢係將兩箱拆開混合成一箱打包送來,定係完封不動用大箱將兩家放一起送來,定或者搬兩舊野送來?

大宅

多謝分享呀, 聽到你地咁講, 我都想試下呀, 成功o既話肯定大大大出血啦, 用淘寶三個月已經洗左五千几蚊啦, 不過最近我上淘寶有問題, 次次去到拍貨時都話網頁錯誤, 搞到買唔到, 好冇癮呢, 希望快d可以買番啦~

首頁
12345...16

尾頁

跳至