單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 ms0665 於 09-10-9 18:20 發表
我已經同阿仔上咗樓,一向我都係全職湊仔仔,不過打算阿仔返小學時做part-time low

係唔係公屋呀!乜咁快上到樓?如果係,會喺番原區嗎?

複式洋房

我小朋友好細啫, 就快1歲啦!

不過我而家開始搞離婚手續, EX-HUB 佢而家已經想同我爭撫養權, 而家分開住..又想成日見仔..我覺得佢好煩..

個仔咁細..又係我同我媽咪一直湊開..我相信佢爭唔到撫養權既...不過一定因為合理探視權同生活費有好大爭吵!

佢無返SHIFT架...係咪小朋友咁細, 佢應該唔可以帶小朋友去過夜呢?

另外, 因為佢根本唔識點湊仔..到時我係咪可以爭取EX-HUB每星期見仔時只可以黎我家附近見..而佢唔可以帶個仔出街呢?

呢排為左搞呢D野好煩...唉!

原帖由 dada~0w0~ 於 09-10-9 17:02 發表

你小朋友幾大ar?

其實, 我ex-hb本身要shift....佢根本冇湊小朋友既時間....
星期六/日我幫仔仔安排晒佢喜歡既活動....

仔仔因著d課外活動....本身都唔想見佢...

我仔唔跟佢..... ...

大宅

而家我都係分開左,但我選擇唔申請離昏,因我唔想到時個女要比佢見.有時就有失!分開到而家佢都無比過$我,佢都無要求見....

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

原帖由 ms0665 於 09-10-7 17:52 發表
不是一個月見2次...是每星期見2次,再加每隔一星期過一晚夜呀...
即係每隔一星期就有一星期是4天,救命呀,有乜可能比佢多過我,佢返輪班ge,佢都痴線係都要爭,爭來做咩呀,依家佢咁麻煩又實會將個責任推落我身上 ...

嘩....咁又過份咗啲 既然佢返輪班,根本啲時間都好難就啦,就用呢點同社工講咁多日真係會好影響小朋友既日常生活,冇理由要個小朋友就佢既時間ma....我算好彩,佢冇成日要見個仔,有時幾個月都冇一個電話.

大宅

原帖由 Lovely媽咪 於 09-10-12 11:30 發表

嘩....咁又過份咗啲 既然佢返輪班,根本啲時間都好難就啦,就用呢點同社工講咁多日真係會好影響小朋友既日常生活,冇理由要個小朋友就佢既時間ma....我算好彩,佢冇成日要見個仔,有時幾個月都冇一個電話. ...
咪係...好似今日咁,佢上星期比張約見紙只係話今日由下午3-7,點知早兩日sms同我講改3-9...
我都話太夜,叫佢一係上來我家陪仔食飯,佢都唔肯...最後只係肯8點半夜返來
我今日都同社工&我律師講,社工一聽都話太夜啦,而且時間比係佢比我,只一星期又無講咩原因,又唔係之後有日取消唔得,佢只係計話官比佢2日,一次4hr,一次7hr,佢計落呢個星期唔夠low,佢係自私...講真官係話唔超過呢兩個時段,仲要為個仔而約,我依家唔同佢嘈,我會留番社工同律師幫我搞,到時又睇吓個官比唔比佢呃到啦....唉,佢滿口歪理ga!

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

複式洋房

你可唔可以教下點樣可以等個衰人見少D個仔..同每次見面時間唔長?

我為呢樣野好煩呀..

原帖由 dada~0w0~ 於 09-10-13 11:44 發表

我ex-hb 之前都係約星期一至五晚上....8:00-9:00 ga~~~
我個社工唔覺算夜....因為小朋友5歲, 而且都係樓下....
9:30pm訓都仲可以~~

不過........我提出既問題係, 我ex-hb次次都 下午打嚟約晚上, 我同社工講, 上家 ...

首頁

尾頁

跳至