懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我家姐搵陳帆開刀接生架!但一d都唔好,傷口起晒肉牙,而家bb2歲個傷口都成日又痕又痛,連佢睇另外一位婦科醫生都話點解開刀會開成咁。

原帖由 小曳人 於 09-11-2 14:31 發表

我自己睇開余医生, 但係佢好full架, 有人話佢唔接新症添
如果你唔介紹医生只接開刀, 陳帆唔錯, 我有兩個同事之前睇佢..
另外有朋友話吳崇傑都好好~

其實翹康d医生個個都好好架! ...

男爵府

原帖由 mokikotto 於 09-11-4 08:56 發表

請問霍醫生順產收幾錢?兒科醫生係咪另計?

HKD$13000

兒科另計

別墅

mokikotto,
霍醫生順產收13k
係呀, 兒科醫生費唔包在package度, 要另收, 我那個收我3k
我住2人房, 4日3夜, total 33k

原帖由 mokikotto 於 09-11-4 08:56 發表

請問霍醫生順產收幾錢?兒科醫生係咪另計?

複式洋房

原帖由 easymo 於 09-11-4 13:06 發表
mokikotto,
霍醫生順產收13k
係呀, 兒科醫生費唔包在package度, 要另收, 我那個收我3k
我住2人房, 4日3夜, total 33k

唔該哂你呀

男爵府

醒目開學勳章

些些你。

係翹康E生。

如果有MAMA想搵鍾醫生接生,MAY BE我可以幫你地拿9折啦。

原帖由 貓貓人 於 09-11-4 12:14 發表

ic, 咁鍾醫生係咪都係翹康d醫生o黎呀?

我都恭喜你做左mummy先, bb要快高長大呀!

別墅

原帖由 easymo 於 09-11-3 09:47 發表
盧醫生依家肯去仁安接生呀?
我開初係睇盧醫生架, 不過佢無在仁安掛單,淨係俾我揀浸會同港安咋喎......, 迫住我轉醫生
不過佢真係要等好耐....

係呀.....佢會去仁安呀而家!~~....
就算佢去唔到仁安..我都會就佢係港安生的!~~~
醫生我點都唔會轉的!!!我驚第2個醫生手勢唔夠佢好呀!~~
哈哈哈哈

大宅

我12月3號預産期...都喺仁安生...
不過我搵喺林雅麗醫生...感覺佢都幾好..個人幾nice....價錢唔貴....
不過佢建議我開刀生..因為33w時 BB個頭喺上麵....暫時我都喺想順産.....

大宅

我10月係仁安順產, 我睇盧永傑醫生既
佢幾細心, 講解又詳盡, 醫生收費$15000

大宅

請問你講鍾醫生系咪鐘炎午, 佢收幾多醫生費?

原帖由 venusnjoo 於 09-11-2 15:07 發表
我兩個細佬都係仁安生架,搵鍾醫生,貪佢細心專業價錢實惠但唔太多客,因為我好怕等,產檢已經怕多人,最怕生時醫生好忙仲要等(我揀順產),我有同事就係揀余醫生及順產,生bb當日醫生有operation,最后,同事生咗……但好慘。 ...

大宅

醒目開學勳章

我上一胎係仁安睇余醫生,係開刀
今胎都係睇佢,不過想順產,但好多人都話第一胎開刀,跟住都要開刀

男爵府

easymo

請問妳順產生bb時,霍詠儀醫生在場嗎?還是助產士姑娘接生 ?因我擔心醫生趕不切到醫院

複式洋房

係順產呀!仁安d姑娘通常都預左你join package架!不過join左都唔貴...
原帖由 貓貓人 於 09-11-4 12:09 發表

icic, 咁你最於係咪都係順產呀?

恭喜晒你做左媽咪, 祝bb快高長大!

男爵府

原帖由 venusnjoo 於 09-11-2 15:07 發表
我兩個細佬都係仁安生架,搵鍾醫生,貪佢細心專業價錢實惠但唔太多客,因為我好怕等,產檢已經怕多人,最怕生時醫生好忙仲要等(我揀順產),我有同事就係揀余醫生及順產,生bb當日醫生有operation,最后,同事生咗……但好慘。 ...

venusnj
可否講下發生咩事? 謝

別墅

我11月23日我bb係仁安醫院出左世啦!~~~
我搵盧乃本醫生開刀.....手勢超級好....痛ge感覺只係落床個一下...只係痛小小....第3日完全唔痛了!~...very good
果到d姑娘都超級nice....服務好好.....
我埋單都係4萬7千到....bb早左一個月出世訓左一晚箱....呢個價$$絕對唔貴呀!!!!

複式洋房

在場,我上一個都係佢同我接生的,今次都係hehe~
原帖由 Man04 於 09-11-4 17:24 發表
easymo

請問妳順產生bb時,霍詠儀醫生在場嗎?還是助產士姑娘接生 ?因我擔心醫生趕不切到醫院

複式洋房

原帖由 vvmikeyvv 於 09-12-1 18:33 發表
在場,我上一個都係佢同我接生的,今次都係hehe~

你產檢都係用佢嗎?
我黎緊會搵佢做產檢, 如一路ok, 都會搵佢生, 因想係仁安生!

別墅

唔好意思, 好耐無上來bk

我生時, 霍醫生在場的, 不過我見佢一身casual wear, 個頭濕濕咁趕入來產房的
我同老公後尾笑話唔知係咪霍醫生沖緊涼時被急召返來, =P
霍醫生係仁安醫生, 佢應該住好近的

原帖由 Man04 於 09-11-4 17:24 發表
easymo

大宅

醒目開學勳章

我仔仔都係今年7月在仁安出世; 睇 Connie Yuen, 開刀生, super nice and good!

我住
2人房, 5日4夜, nice environment! Room on 5/F.

別墅

我 9月23號 開刀生,4人房 upgrade 到2人房,埋單$42,000,我搵陳帆醫生,傷口埋得非常好。
如果生多第二個,都會搵陳醫生,到會去番仁安

大宅

我想問兒科醫生係醫院幫你安排,定要自己搵? 定係接生個醫生就係那個兒科醫生,只不過再另外收錢呢? 定係接生醫生介紹呢?

因為我沒有想過兒科醫生呢個問題,亦唔知道要不要自己找

首頁
12345...6

尾頁

跳至