嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我個仔好返啦!

希望其他BB都會好快好!

大宅

想請問聲d材料份量係點落??
THANKS!

原帖由 wan_sosin 於 09-12-29 09:33 AM 發表
我而家都有煲呢個湯比個仔飲,不過無落"蛤蜊",落鱷魚肉, 川貝,唯山,瘦肉,小小果皮,姜,南北杏,因為鼻水已好了9成,只是還有點咳.飲了幾天,咳好了不少.見到佢好左好多,真係好開心.

...
Ming C9

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仔仔一直有這個問題, 半年前開始叫西醫寫信 refer 去東區醫院專科

12月初睇, 醫生開左過敏藥及噴鼻噴霧 (2星期為一個療程), 而家都 keep 住有食藥及噴霧, so far 無事, 起碼早排咁凍, 都無鼻塞及流鼻水

大宅

原帖由 QueenMa 於 09-12-31 11:30 發表
你可以試下一隻叫xx守護熊xxxx噴霧, 噴霧可殺塵蟎(鼻敏感源頭), 仲有證書證實可以殺h1n1病毒, 佢係由純天然藍桉尤加利製成, 冇毒性, 仲可以舒緩舒吸道不適, 晚上噴一噴睡房被褥,枕頭,毛公仔, 小朋友再冇乜鼻塞打乞次 ...

May I know where can buy and how much , pls pm me the details , Thanks a lot

複式洋房

原帖由 wan_sosin 於 09-12-29 09:33 發表
我而家都有煲呢個湯比個仔飲,不過無落"蛤蜊",落鱷魚肉, 川貝,唯山,瘦肉,小小果皮,姜,南北杏,因為鼻水已好了9成,只是還有點咳.飲了幾天,咳好了不少.見到佢好左好多,真係好開心.

...

最緊三管齊下~中藥, 湯水, 加洗鼻, 又真係好咗好多呀 ~

男爵府

熱血勳章

我個大仔瞓覺成日好似扯鼻"寒"咁, 想同佢用鹽水洗鼻, 請問個程序係點架?

珍珠宮

好耐無入黎添 !份量我都不太肯定,因我是用包裝好的藥,可以買時同舖頭講是比幾大的小朋友飲,我是用大人份量的一半.都係舖頭講的.

原帖由 明師奶 於 10-1-4 17:45 發表
想請問聲d材料份量係點落??
THANKS!

珍珠宮

係呀,我都係用盡方法.

原帖由 chris_4539 於 10-1-20 12:38 發表

最緊三管齊下~中藥, 湯水, 加洗鼻, 又真係好咗好多呀 ~

首頁

尾頁

跳至