跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我上星期三照咗,當日6w2d, 見到心跳,胎long大約6.4mm...下次約咗6/1再照,希望BB會繼續大la

我係做iui bingo, 今次係第1胎,宜家都重要繼續打安胎針同塞藥

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

我係第一胎, book左9-Jan照, 好緊張, 唔知照唔照到心跳呢...

男爵府

點解你咁好可以聽到心跳聲,我剩係睇咋.
不過睇都好得意,我仲係度笑,攪到個肚震震下照唔到!

原帖由 iluvmybb 於 09-12-29 16:44 發表
係呀! 我地真係好開心呀! 仲有好強的心跳聲! 隔住我咁厚的肚皮, 都聽得好清楚呀!

大宅

睇分泌??? 唔係麻? 點睇呀?
咁健康院係咪一蚊都唔收架?
我私家醫生話叫我唔洗去健康院, 係上一代先會去, 佢話慳番d時間wor! 但我都book左...

原帖由 bb0606 於 09-12-30 01:06 發表

度高,磅重,驗尿,抽血,睇分泌~有排都未照...

我就係去左健康院排先咁耐都未照,,咩都未攪...

我記得上1胎去e院排,,會幫你1次攪掂晒先走得嫁...

唔知而家係咪唔同左呢,,因為上胎好似咩都照晒咩都包,,

而家就會叫 ...

5w6>0.32cm 6w6>0.92cm 9w4>2.75cm
12w1>6.37cm 14w6>9.30cm 4oz 18w1>10.9oz 19w6>14oz 24w2>1lb13 29w>3lb3

大宅

haha.... 我照u/s又係係度笑, 個肚震到..醫生叫我咪笑攪到睇唔到! 攪到我c6都係度笑埋一份...

我都唔知呀, 我上次5w幾去, 佢幫我照, 有兩條線彈彈下佢話係心跳, 今次6w幾, 佢又幫我照, 就見到一點閃閃下心跳, 仲話俾我聽埋心跳聲, 聽左幾秒咋, 跟住仲順手影埋張4D俾我, 我係冇要求到架, 張4D都睇唔到咩, 咁就收左我600幾蚊! 不過算啦, 係好開心架! 你下次叫醫生俾你聽下心跳, 個感覺會實在好多!

原帖由 I_O_U_baby 於 09-12-30 09:54 發表
點解你咁好可以聽到心跳聲,我剩係睇咋.
不過睇都好得意,我仲係度笑,攪到個肚震震下照唔到!

5w6>0.32cm 6w6>0.92cm 9w4>2.75cm
12w1>6.37cm 14w6>9.30cm 4oz 18w1>10.9oz 19w6>14oz 24w2>1lb13 29w>3lb3

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

原帖由 littleelmo 於 09-12-30 09:43 發表
我係第一胎, book左9-Jan照, 好緊張, 唔知照唔照到心跳呢...

我都book左醫生1月9呀,我都希望照到心跳啦,好期待。。你到時幾week呀?

大宅

咁危險? 醫生話早期懷孕唔好check下面架wor! 我可唔可以叫佢唔洗check!?

原帖由 bb0606 於 09-12-30 10:33 發表

用鴨嘴夾>﹏

大宅

應該係week 6

希望大家都順利啦

原帖由 bv1117 於 09-12-30 12:01 發表

我都book左醫生1月9呀,我都希望照到心跳啦,好期待。。你到時幾week呀?

男爵府

我排QE果陣佢都叫我唔駛去健康院,
番去QE睇就得.
千祈唔到照陰超呀.

原帖由 iluvmybb 於 09-12-30 12:55 發表
咁危險? 醫生話早期懷孕唔好check下面架wor! 我可唔可以叫佢唔洗check!?

禁止發言

好媽媽勳章

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

我醫生叮囑我千祁唔好(意思係俾其他醫生)照陰照住呀! 我聽日去健康院, 如果佢一定要我做陰照, 我會棄權唔睇!

原帖由 bb0606 於 09-12-30 19:43 發表

上次我先比佢check完,,超痛...

男爵府

即係放鉗入陰道照,
因為咁早個胎未穩,好危險架.
照肚好喇!

原帖由 bb0606 於 09-12-30 19:44 發表
千祈唔到照陰超呀.???

大宅

啱啱去完健康院, 驗左小便, 蛋白同糖尿都冇事, 跟住見姑娘, 佢問左我病歷, 跟住就見醫生, 我同佢講我唔驗下面, 佢話冇問題, 通常有流啡先要check, 咁跟住就抽血, 驗rh因子, 血型, aids, 乙型肝炎,... 可惜姑娘o既手勢唔係好得, 又用d幼軟管針針幫我抽血, 抽極都抽唔到, 話我血管難抽, 我從來都冇抽血問題, 我就覺得係佢地設備/手勢問題, 結果抽左2個洞都抽唔哂要抽的樣本, 可能要下星期再去抽多次!
我覺得如果政府產檢book得好遲先有得睇, 都可以先去健康院睇住先, 佢會幫你又驗呢樣又驗o個樣, 免費的!

珍珠宮

原帖由 iluvmybb 於 09-12-31 13:39 發表
啱啱去完健康院, 驗左小便, 蛋白同糖尿都冇事, 跟住見姑娘, 佢問左我病歷, 跟住就見醫生, 我同佢講我唔驗下面, 佢話冇問題, 通常有流啡先要check, 咁跟住就抽血, 驗rh因子, 血型, aids, 乙型肝炎,... 可惜姑娘o既手 ...

你就好啦, 咁快去左健康院, 我岩岩打左去健康院, 預約左二月頭先有得睇.

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

王國教室勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我尋日去左私家醫生度照超聲波, 睇到心跳呀,雖然因為角度問題我睇得唔係好清楚,不過我老公就睇到閃吓閃吓,真係好開心,知道BB健康咁生長緊呀!

男爵府

咁你去健康院驗左血,番廣華咪唔駛再驗囉?
我尋日番去QE,都係驗呢幾樣野.
我又係左手抽唔到, 再抽右手,
不過姑娘好好,猛同我講唔好意思.
不過我抽血係難D, 成日好似無血流出黎咁.

原帖由 iluvmybb 於 09-12-31 13:39 發表
啱啱去完健康院, 驗左小便, 蛋白同糖尿都冇事, 跟住見姑娘, 佢問左我病歷, 跟住就見醫生, 我同佢講我唔驗下面, 佢話冇問題, 通常有流啡先要check, 咁跟住就抽血, 驗rh因子, 血型, aids, 乙型肝炎,... 可惜姑娘o既手 ...

首頁
12345...6

尾頁

跳至