跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

吾知大家覺吾覺, 真光好多安排都在 weekday 和 無遷就在職父母, 例: ~ open day (friday) ~ 要排隊取入學表格 ~ 入學面試 ~ e+ 可能加埋註冊日 , 點解吾就下在職人仕

男爵府

原帖由 bingsugar 於 10-1-7 14:28 發表
吾知大家覺吾覺, 真光好多安排都在 weekday 和 無遷就在職父母, 例: ~ open day (friday) ~ 要排隊取入學表格 ~ 入學面試 ~ e+ 可能加埋註冊日 , 點解吾就下在職人仕 ...

係呀!返咗学所有嘢都係friday.......家長日,旅行.....

複式洋房

原帖由 milk2008hk 於 10-1-7 11:53 發表
之前打去問過.....話26,27號要去睇同交錢......
好似其中一日去就得

u means need to get the result at school on 26 & 27, no letter or post in the school website ????

if like that must have few hundred ppl at school 26 morning,

男爵府

好媽媽勳章

舊年係800個籌, 要親身去攞信. 佢分咗4行排
1-200
201-400
401-600
601-800

...同意...咩都係要平日, D大假全部留來作學活活動(攞報名表, INTERVIEW, 取結果註冊, 開學日, 新生適應, 旅行, 家長日...).

原帖由 aimanlee 於 10-1-7 16:01 發表

u means need to get the result at school on 26 & 27, no letter or post in the school website ????

if like that must have few hundred ppl at school 26 morning,

大宅

好媽媽勳章

係 啦!! 我都好有同感, 佢次次都揀 weekday, 唔通吓吓請假咩?! 邊有咁多假請喎!

原帖由 bingsugar 於 10-1-7 14:28 發表
吾知大家覺吾覺, 真光好多安排都在 weekday 和 無遷就在職父母, 例: ~ open day (friday) ~ 要排隊取入學表格 ~ 入學面試 ~ e+ 可能加埋註冊日 , 點解吾就下在職人仕 ...

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 吉野 於 10-1-7 14:53 發表

係呀!返咗学所有嘢都係friday.......家長日,旅行.....

YES , 讀佢就要預埋好多野係閒日架.
仲金係放長期 , 聖誕節,新年,復活,暑假.

伯爵府

原帖由 aimanlee 於 10-1-7 16:01 發表

冇架 , 一定揾人去攞取錄結果 , 比註冊錢....
如早 d 攞都好....假如唔收的話 , 排 waiting 都前 d 呀 ~

男爵府

志在必得? 都要睇小朋友在interview合唔合作先得架, 入到去哭, 咁就bye bye!!!!

原帖由 poklambb 於 10-1-5 23:50 發表
昨天打電話去問會泒1200張表格,今早6:00叫工人出去排隊,因志在必得.

男爵府

唔一定喊就唔收!當年表妹個仔喊唔入課室之後比多次機會同媽咪入去結果都收!我仔個同學媽咪講面試個仔乜都識答而又係大仔(一月出世),結果後補生咋

伯爵府

原帖由 ching828 於 10-1-7 23:33 發表
志在必得? 都要睇小朋友在interview合唔合作先得架, 入到去哭, 咁就bye bye!!!!
係張表咋

大宅

好媽媽勳章

哦! 係呀~~~ 咁到底有D咩準則架 ?
係咪你表妹個仔有哥哥或姐姐已經讀緊呢 ~~~

原帖由 吉野 於 10-1-7 23:53 發表
唔一定喊就唔收!當年表妹個仔喊唔入課室之後比多次機會同媽咪入去結果都收!我仔個同學媽咪講面試個仔乜都識答而又係大仔(一月出世),結果後補生咋

男爵府

原帖由 Raymondeva 於 10-1-8 10:32 發表
哦! 係呀~~~ 咁到底有D咩準則架 ?
係咪你表妹個仔有哥哥或姐姐已經讀緊呢 ~~~

冇人讀緊

大宅

原帖由 cacachow 於 10-1-7 16:34 發表
舊年係800個籌, 要親身去攞信. 佢分咗4行排
...

真係吾明 , 學校文化吾係應該同社會有同步, 上網普及已經吾駛講, ( 公佈結果 & 取表 ) 點解吾用 學校WEBSITE 公布, 錦 ! 校內通告又 key 上WEBSITE, 都吾知係咪上造勢 , 當日取入學表格, 很多家長排隊, 又係幾巴閉 , 都幾用心良苦

大宅

原帖由 三個白白豬 於 10-1-7 20:57 發表

冇架 , 一定揾人去攞取錄結果 , 比註冊錢....
如早 d 攞都好....假如唔收的話 , 排 waiting 都前 d 呀 ~

吾係 GA MA 又排隊 , 我一聽排隊就

男爵府

原帖由 bingsugar 於 10-1-8 12:02 發表

吾係 GA MA 又排隊 , 我一聽排隊就

唔駛排好耐幾分鐘只係排你有冇你no.拎取錄信........可以叫朋友一次問曬有冇取錄先囉 !

洋房

各位媽咪,
答下咀先! 派表果日我同老公晨甘早5點幾就到啦, 企到9點鬆先派表. 真係好鬼多人啊~
但我聽朋友講, 學校已經HOLD 左好多位, 好多兄姊係到讀既, 識朋友既已經預收, 放出黎既位唔多 >.<
另外, 我都覺得好多野都安排 Friday, 我都要返工, so.... 都要請假. 不過阿囡入到都迫住要請啦!

複式洋房

原帖由 Grace_BB 於 10-1-8 14:51 發表
各位媽咪,
答下咀先! 派表果日我同老公晨甘早5點幾就到啦, 企到9點鬆先派表. 真係好鬼多人啊~
但我聽朋友講, 學校已經HOLD 左好多位, 好多兄姊係到讀既, 識朋友既已經預收, 放出黎既位唔多 >.<
另外, 我都覺得好多 ...

甘早5點幾就到, 企到9點鬆先派表 I went there around 10:30am I also get the form, I dont' understand why u need so early ??? is that any advantage for ???? what is your number ???? Actually the school have more than 1000 application form

男爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我果日都5:5xam-6:00am到左喇....好彩有亞媽陪下,如果唔係....唔勊死都悶死喇~

水晶宮

畀面勳章

原帖由 bingsugar 於 10-1-8 11:56 發表

真係吾明 , 學校文化吾係應該同社會有同步, 上網普及已經吾駛講, ( 公佈結果 & 取表 ) 點解吾用 學校WEBSITE 公布, 錦 ! 校內通告又 key 上WEBSITE, 都吾知係咪上造勢 , 當日取入學表格, 很多家長排隊, ...

做勢

伯爵府

原帖由 701003 於 10-1-8 23:24 發表

做勢

可能 50 年黎佢都係咁做呢

首頁
12345...10

尾頁

跳至