跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

原帖由 cindylmw 於 10-5-12 11:27 發表
你不是要上學校講story 嗎.. 還不出門口 . .

故事個邊停左, 而家係星期三同四幫小朋友補英文咋.

我都要出門口喇, 重要送生果比個女.

P.S. 星期五晚你上唔上學校睇講座呢?
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

別墅

只是送生果呀.. 在校訂飯嗎?

我那有時間晚上去學校呀???

原帖由 miriam 於 10-5-12 11:32 發表

故事個邊停左, 而家係星期三同四幫小朋友補英文咋.

我都要出門口喇, 重要送生果比個女.

P.S. 星期五晚你上唔上學校睇講座呢?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

原帖由 cindylmw 於 10-5-12 11:42 發表
只是送生果呀.. 在校訂飯嗎?

我那有時間晚上去學校呀???

係學校訂飯, 我上去做義工時會拎生果比佢食.

星期五係 7:30 開始, 不過你會好趕...
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

別墅

原帖由 miriam 於 10-5-12 16:11 發表

你真是一位好媽媽了. ..

係學校訂飯, 我上去做義工時會拎生果比佢食.

星期五係 7:30 開始, 不過你會好趕...

王國長老

原帖由 cindylmw 於 10-5-12 17:24 發表
你真是一位好媽媽了. ..

我唔係一個好媽媽, 我是一個惡媽媽

別墅

我都係... . 但每次發惡完.. 下次又係咁. . . .

原帖由 miriam 於 10-5-13 08:49 發表

我唔係一個好媽媽, 我是一個惡媽媽

王國長老

原帖由 cindylmw 於 10-5-13 10:21 發表
我都係... . 但每次發惡完.. 下次又係咁. . . .

噚晚鬧完佢先死死氣去溫中英文默書, 平時我唔開好個壇, 跟住三催四請佢都唔會過黎作法呀.....

別墅

想佢地自動自覺都好難... 有陣時我會同佢講.. 你幾時不用我勞氣叫你做功課.. 我就買好野比你食啦... ..佢會答我.. '車' . 有什麼好野呀. . ???我有陣時會買壽司比佢帶飯食的..

原帖由 miriam 於 10-5-13 11:02 發表

噚晚鬧完佢先死死氣去溫中英文默書, 平時我唔開好個壇, 跟住三催四請佢都唔會過黎作法呀.....

王國長老

原帖由 cindylmw 於 10-5-13 12:30 發表
想佢地自動自覺都好難... 有陣時我會同佢講.. 你幾時不用我勞氣叫你做功課.. 我就買好野比你食啦... ..佢會答我.. '車' . 有什麼好野呀. . ???我有陣時會買壽司比佢帶飯食的..

...

最自動自覺咪係搵野食囉, 再唔係就玩陀螺, 總之最想佢自動去做既野一定無份.

別墅

明天默 u6 呀. . . .. 死啦. . .. .

原帖由 miriam 於 10-5-13 15:19 發表

最自動自覺咪係搵野食囉, 再唔係就玩陀螺, 總之最想佢自動去做既野一定無份.

王國長老

原帖由 cindylmw 於 10-5-13 15:59 發表
明天默 u6 呀. . . .. 死啦. . .. .

係呀, 我個女都重未溫晒........

e-class 4/5/2010 有英文科功課做, 你做左未????

別墅

e-cLASS.. .. 好耐冇入了.. 功課都冇時間睇... 仲邊有時間上綱呀. . .

原帖由 miriam 於 10-5-13 16:25 發表

係呀, 我個女都重未溫晒........

e-class 4/5/2010 有英文科功課做, 你做左未????

王國長老

原帖由 cindylmw 於 10-5-13 16:34 發表
e-cLASS.. .. 好耐冇入了.. 功課都冇時間睇... 仲邊有時間上綱呀. . .

就係試過無做比老師話呀........

別墅

老師對你女女真好.. .. 我冇聽老師講過話 一定要做wow . ..
所以你女女成績咁好羅. . .

原帖由 miriam 於 10-5-13 17:13 發表

就係試過無做比老師話呀........

王國長老

原帖由 cindylmw 於 10-5-13 17:32 發表
老師對你女女真好.. .. 我冇聽老師講過話 一定要做wow . ..
所以你女女成績咁好羅. . .

上學期個家長座談會科任老師講過會上網睇有無做, 唔使做晒, 但都要做 D, 真係試過老師問某 D 同學點解唔做.......免煩既關係, 見到有既我就會捉佢做.

別墅

唉. .. 今日的英默....又. 唔識了. .. ..

原帖由 miriam 於 10-5-13 17:36 發表

上學期個家長座談會科任老師講過會上網睇有無做, 唔使做晒, 但都要做 D, 真係試過老師問某 D 同學點解唔做.......免煩既關係, 見到有既我就會捉佢做. ...

王國長老

原帖由 cindylmw 於 10-5-14 09:17 發表
唉. .. 今日的英默....又. 唔識了. .. ..

好彩唔計落考試分, 唔係都唔知點算.
佢可以默 friends 寫左 fingers, 都唔知佢係玩野定係唔識亂寫個字比我囉

別墅

勁wow.. 起碼識串finger .. 我個女會寫成 frind... OR fend.. . 總知就欠咁幾個字母 . .

原帖由 miriam 於 10-5-14 09:56 發表

好彩唔計落考試分, 唔係都唔知點算.
佢可以默 friends 寫左 fingers, 都唔知佢係玩野定係唔識亂寫個字比我囉

王國長老

原帖由 cindylmw 於 10-5-14 10:12 發表
勁wow.. 起碼識串finger .. 我個女會寫成 frind... OR fend.. . 總知就欠咁幾個字母 . .

佢係勁既我就唔使比佢 D 英文搞到頭都大埋

剩係 grammar 都唔知點算, 而家想搵 grammar & writing 既 course 比佢讀.

別墅

所以我會轉讀 cambridge course... 應該會好d 的...

原帖由 miriam 於 10-5-14 10:34 發表

佢係勁既我就唔使比佢 D 英文搞到頭都大埋

剩係 grammar 都唔知點算, 而家想搵 grammar & writing 既 course 比佢讀.

首頁

尾頁

跳至