跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

原帖由 mrstamky 於 10-1-7 06:17 PM 發表

係啊,好悶。。。搵緊playgroup,打算過完年帶bb去玩

唉~ 我lum無人夠我慘~ 我o係澳洲返黎生BB,lee到一個朋友都無。。想出街穩下朋友都無,唯有等weekend等老公陪我行街

複式洋房

回覆 1# babie_s 的文章

So you will be going back to Aus or you and your family coming back for good?

I was also from Melb been back for 10 years.

We can chat here online often to keep you company !!!

大宅

原帖由 chanchinsang 於 10-1-14 12:49 PM 發表
So you will be going back to Aus or you and your family coming back for good?

I was also from Melb been back for 10 years.

We can chat here online often to keep you company !!!

yea, i will come back to Brisbane...probably in 2-3years, not too sure yet, depends..

i was born in Melb! where abt in Melb do you live?...are you in HK or Melb atm?..

i have msn...check your PM..

伯爵府

[quote]原帖由 gobby926 於 10-1-12 16:36 發表

我都係新界--葵涌,你呢? [/quote

我住屯門

伯爵府

原帖由 carol_kk 於 10-1-13 15:44 發表

叻咩呀?!! 只係馬死落地行咋!!! 哈~~無人幫手唯有自己做囉! 可能無期望會有人幫手呱!!! 但真係好辛苦呀! 大女返上午班, 仲要係搭校車, 有時真係倒瀉籮蟹架! 最怕趕唔切搭校巴咋!!! ...

我都係呀...有時7.30大女要起身返學, 呢個時候細既又起身要食奶, 都唔知理邊個先好
我大女係行路返學架

伯爵府

原帖由 chanchinsang 於 10-1-14 08:28 發表
My baby was also borned on 7 Nov 09. I am also a full time mom at the moment. Want to resume work after CNY.

haha我個女都係11月7日出世架...你個係仔定女呀?

伯爵府

原帖由 babie_s 於 10-1-14 12:39 發表

唉~ 我lum無人夠我慘~ 我o係澳洲返黎生BB,lee到一個朋友都無。。想出街穩下朋友都無,唯有等weekend等老公陪我行街

唔慘呀, 你可以多d同我地傾計, 我地做朋友咪得囉

大宅

原帖由 susanpang 於 10-1-14 02:52 PM 發表

唔慘呀, 你可以多d同我地傾計, 我地做朋友咪得囉

係嘅!!~ 起碼仲有你地!! 哈哈

複式洋房

回覆 43# babie_s 的文章

I am from Melbourne, been there for 11 years and back to HK in end of 2000.

Currently in HK, stay in Kennedy Town. Church in Tsuen Wan.

男爵府

原帖由 johnnycy 於 10-1-13 16:12 發表
carol_KK
你大b 幾大?

我大囡係0602架, 下個月就4歲囉!!!

男爵府

原帖由 babie_s 於 10-1-14 12:39 發表

唔慘, 你仲可以係呢度搵到朋友嘛!! 得閒咪大家交流下湊B囉!!!

伯爵府

原帖由 carol_kk 於 10-1-14 23:34 發表

我大囡係0602架, 下個月就4歲囉!!!

我大女係0606架

複式洋房

回覆 46# susanpang 的文章

Mine is a baby boy !!!

大宅

Hello, 我都係full time mum, 一個湊兩個, 囝囝係11月12日出世架
依家o係屋企真係忙到死, 我一日到黑都係洗野: 洗碗, 洗BB衫, 洗奶樽奶泵....加埋成日要人抱o既細佬B, 同埋要返學o既家姐, 真係食飯都無時間...
[img][/img]

伯爵府

原帖由 KoBB 於 10-1-15 21:16 發表
Hello, 我都係full time mum, 一個湊兩個, 囝囝係11月12日出世架
依家o係屋企真係忙到死, 我一日到黑都係洗野: 洗碗, 洗BB衫, 洗奶樽奶泵....加埋成日要人抱o既細佬B, 同埋要返學o既家姐, 真係食飯都無時間... ...

hello, 家姐幾大呀?

複式洋房

全職媽媽

Hi! 我囝囝11月15日出世, 我坐完月就轉做全職媽咪喇...真係好唔捨得囝囝o架!!
睇一個都好唔得閒, 睇兩個D媽咪真係好得呀...辛苦晒!!

男爵府

原帖由 pf1309 於 10-1-19 14:35 發表
Hi! 我囝囝11月15日出世, 我坐完月就轉做全職媽咪喇...真係好唔捨得囝囝o架!!
睇一個都好唔得閒, 睇兩個D媽咪真係好得呀...辛苦晒!!

真係開心喇 , 又多個mami朋友

別墅

大家好~ 我都係全職媽媽...我個仔仔係11月12日呢...

係小牛仔嚟~

複式洋房

原帖由 miumiu29 於 10-1-20 13:15 發表
大家好~ 我都係全職媽媽...我個仔仔係11月12日呢...

May be we can arrange a gathering later when our babies are bigger during weekday !!!

男爵府

原帖由 chanchinsang 於 10-1-20 13:25 發表

May be we can arrange a gathering later when our babies are bigger during weekday !!!

可以bor..不過我仲有個大既, 唔知係咪都welcome呢?

首頁
12345...8

尾頁

跳至