想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁快part2,入黎踩下場先

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 大笨豬 於 10-1-13 11:55 發表

我成日覺得分泌真係好難捉摸架.

我琴日都成日feel到濕 , 但又未至於濕到底底都有 , 只有好少 , 但如果用紙巾抺呢就會有 , 咁其實即係想點呢?
黃黃白白咁架喎. ...

咁有無好似蛋白果種滑散散感覺?

別墅

原帖由 大笨豬 於 10-1-13 11:51 發表

不如一齊c忍唔check丫 , 我都覺得比自己幻想多幾日都係好事呀.

你幾時派彩呀?

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

原帖由 大笨豬 於 10-1-13 12:05 發表

都有架 , 有時一抺好似會"線"手咁架......咁即係又點呀?

人哋話 bingo 會有黃黃地既分泌架, 你好似喎

我雖然覺得濕, 但又唔覺真係多咗分泌.

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 babycatcat 於 10-1-13 10:58 發表

前兩個cycle 38日好慘><
點知上一個cycle我第一次開始量體溫,,,
升跌好清楚不特止,,仲cycle 28day,,好開心..
我今個月第一次開工,,
但今早day11想叫老公開一次工...佢竟然眼訓得滯唔so我,,
我已經好努力話佢知一個 ...

我c6一開始都以為生仔好易, 咩嘢都話隨緣, 見我10月開始量體溫時瞓得唔好, 仲叫我唔好量添. 可能係因為我12月時半迫半氹帶咗佢去聽不育講座, 之後佢領悟多咗, 所以宜家佢好配合我架, 上個月同佢報告紅d深粗體溫跌等等時, 佢仲緊張過我, 搞到係佢要求連續開咗4日工 .

你一嚟就開早會唔會"行"得滯呀? 講真, 有時間限制對大家都係壓力嚟, 唔係個個都得架, 我c6就係寧願夜d瞓都唔願早起身嘅人, 叫佢開早佢試過唔成事架 .

你可以輕鬆d面對嘅, d11又未深粗, 唔開早咪開夜囉, 今日未得咪聽日囉, 唔洗怪c6住喎 !

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Woojojo 於 10-1-13 12:25 發表

我c6一開始都以為生仔好易, 咩嘢都話隨緣, 見我10月開始量體溫時瞓得唔好, 仲叫我唔好量添. 可能係因為我12月時半迫半氹帶咗佢去聽不育講座, 之後佢領悟多咗, 所以宜家佢好配合我架, 上個月同佢報告紅d深粗體溫跌 ...

我老公都成日叫我唔好咁緊張嫁,
因為上次中左,係好求其,
所以佢覺得唔駛成日check住,
所以我唔會話俾佢知幾時排egg嫁

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 大笨豬 於 10-1-13 12:20 發表

但其實m前都會有 , 我真係唔識分呀 , 因為我之前d cycle都有類似咁架 , 所以我先話難捉摸咋嘛.

d分泌出現都係因為荷爾蒙改變影響, 但係好似有jm話過, m前嗰d係透明嘅, bingo前係黃黃哋架 !

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 christy1012 於 10-1-13 12:28 發表

我老公都成日叫我唔好咁緊張嫁,
因為上次中左,係好求其,
所以佢覺得唔駛成日check住,
所以我唔會話俾佢知幾時排egg嫁

由最初咩都無睇無check, 只係計大概嘅排卵期, 到近幾個月量體溫、check紅d、睇中e, 我c6咁都唔問我至出奇! 不過佢都係一知半解咁, dodo完之後佢就日日問住我體溫點架喇 !

你唔洗同c6夾期造人咁好 ? 我屋企隻嘢好衰架, 唔同佢講定佢一係會出夜街, 一係就打機打到夜一夜!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 大笨豬 於 10-1-13 12:30 發表

可能我c6同woojojo個c6一樣都係好恨 , 我唔講佢會自己問 , 之後自己早d上床就寢架.

exactly !

別墅

原帖由 babycatcat 於 10-1-13 10:58 發表

前兩個cycle 38日好慘><
點知上一個cycle我第一次開始量體溫,,,
升跌好清楚不特止,,仲cycle 28day,,好開心..
我今個月第一次開工,,
但今早day11想叫老公開一次工...佢竟然眼訓得滯唔so我,,
我已經好努力話佢知一個 ...

你今個月先第一個月開工, 唔好咁快搞到咁緊張呀, 你知啦, 女人就算緊張都可以勉強開到工, 但男人唔係嘛, 緊張係上黎真係開唔到工架.

我 c6 好白痴, 佢初初真係以為任何時間 do 都可以中, 話咗幾次後, 而家就會問我排未囉, 知道排咪早啲上床訓囉. 有時特登要為咗咁樣而開工大家都好無引, 佢都試過唔成功架.

別墅

Part II 我都報個到先

首頁

尾頁

跳至