想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

jjcherry,

你可以叫診所幫你打, 不過我地嫌麻煩, 又要日日返去, 所以自己打!

係有少少痛, 不過生bb咁痛都唔驚啦, 如果打幾枝針就可以有bb, 我真係打多幾枝都唔怕! 放心, 可以忍受到嘅!

大宅

好媽媽勳章

咁是不是一定在早晨打??

大宅

唔一定要晨早打架,
不過每日打的時間要差唔多...
我一陣就要打啦!!!
無事....合埋眼就 "督" 落去....:D

大宅

好媽媽勳章

我最怕就係"督" 落去果下呢.
"督" 錯咗咪死

複式洋房

hi jjcherry, 我第一日係醫生到跟姑娘學打針, 我嚇到成身濕晒. 係姑娘的恐嚇下, 佢望住我督落去, 就唔同痛. 但番屋企自己打, 就真係有D驚 and 小小痛.

生BB咪仲痛, 努力呀, 唔駛驚.

大宅

Hi sueden,

How you? Knowing that you will have your IUI today!

Give my big wishes to you! Add oil and good luck!!

大宅

我係搵老公' 督' 架..
初時睇住佢手震震咁 '督' 都幾攪笑
但係一D 都唔痛喎!!

男爵府

我都做緊iui, 打咗2個星期針, 我睇嗰個e生有針槍借給我, 但要收$1000按金, 我明天要回去照egg, 到時 E 生再決定幾時放精, 應該係呢個星期內!

大宅

Bonniebeee,

希望你成功! 呢度有幾個sister, 都係今個星期做IUI, 我真係希望個個都得, 一齊過版!!

我暫時都係打咗3日針, 今日下晝返去照u/s. 點解你要打咁多針?
如果自己同自己打針, 用針槍方便好多, 不過我c6識打針, 可以慳返租槍$$! 不過其實槍係咪無咁痛呢?

男爵府

我都唔知點解要打咁多針, 可能EGG唔夠大掛, 本身數天前E生話要加葯, 後來照EGG又OK, 我打 75 , 希望明天照EGG時OK, 可以放精就好啦, 心情有D緊張,

我都希望大家齊齊過版

原帖由 comy 於 10-3-16 11:22 發表
Bonniebeee,

希望你成功! 呢度有幾個sister, 都係今個星期做IUI, 我真係希望個個都得, 一齊過版!!

我暫時都係打咗3日針, 今日下晝返去照u/s. 點解你要打咁多針?
如果自己同自己打針, 用針槍方便好多, 不過我c6識 ...

大宅

我琴日先開始打針喎,
未知幾時先做IUI.
不過都希望大家可以一齊過版
comy : 你老公識打針, 咁勁, 咁可以SAVE D 打針錢喎

洋房

hi comy,

i hope i can do IUI tomorrow or 3/18.. but the egg is not big enough (only 1.02 measured on 3/13 & the lining ony 0.62)

yes, hope all of you can BINGO la !!

原帖由 comy 於 10-3-16 11:22 發表
Bonniebeee,

如果自己同自己打針, 用針槍方便好多, 不過我c6識 ...

複式洋房

點解個個姊妹都係打針, 而董醫生只係給丸我?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

可能係因為大家卵巢的功能唔同,
所以先有分食藥定打針架,
好似我咁, 無食藥, DAY 3-5就要開始打針,
連打5 DAYS, 只後再打!

大宅

Denniscwk,

No! Hope all of "US" can Bingo!!

沙田傻妹妹,

係呀, 老公識打針,煩少好多野, 但係慳埋慳埋都唔做多次IUI呀! Hahaha

sueden,

Don't worry too much. After all, we have done all our best la. For the rest, just let God lead the way! Always remember life is full of unexpectation. Take more rest and wait for the result.
I will do mine on Sat. morning. I have 1 big egg and 1 medium size egg. Chance seems not so good. My wall has 9mm and Dr. Tung said that it is OK. Hope my c6 sperm has improvement la. But i really feel very very tired recently, don't know whether it is affected by injections. Do you need to take injection of 安胎藥/黃體? Just come here for getting support during the following 2 weeks. The same word: never give up and add oil!

大宅

comy:
你黎個星期六做啦?
希望你成功啦, 你黎幾日要放鬆下,
如果可以就早D 訓! D 蛋蛋會再靚D 架,
唔好亂諗野! 平常心~~~
祝BINGO!
我星期六都會返DR. TUNG 覆診, 唔知會唔會見到你呢?

子爵府

好媽媽勳章

hello, 各位好呀, 我都開始左第2次iui, 都係dr.tung做架 .

我之前食左6日排卵藥, 今日去睇董醫生, 有4粒卵, 個size都唔錯, 左邊兩粒都係9mm, 右邊兩粒10mm同8mm. 董醫生話今次會進取d, 要兩粒大卵, 當然懷孖胎的機會亦大左. 佢問我怕唔怕, 梗係唔怕啦, 快快手搞掂仲好.

我問董醫生有4粒卵, 怕唔怕(佢之前話太多卵就唔可以做), 點知佢話佢會響d針藥到adjust, 唔會比4粒一齊大.

我今次打4日針, 每次112.5iu (上一次都係75iu開始, 加上去). 今次我會嘗試自己打針, 希望成功啦..

我下個星期尾做iui啦......希望老公d丁丁靈靈性性

大宅

好媽媽勳章

阿早! add oil too.

首頁

尾頁

跳至