跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 yuki118 於 10-3-31 12:59 發表
\

哈, 唔知我係助產士小組房入面o個幾pair 夫婦, 係咪其中一對係你呢....
你去d藥房, 佢有得買d 驗小便既樽賣架, 以後次次覆診都要帶小便架, 頭同尾既唔要, 淨係要中間o個段乾淨既 ...

嘿, 我係成點幾鐘最後果兩 pair 人入去架, 我入左
team 2

我去藥房買樽仔先, thx

男爵府

我昨日都去左ar
我9:00 到11 點走人.
我都係low risk
入左助產士小組team 1
你地呢..
我係5月14日再去..

我可以照結構AR..
佢話我早SO 有位...

別墅

我 team 2 都係 14/5 第二次檢查而照結構就係 7/5 但應該唔關早喎, 因為我係最後, 尾二果 pair 呀, 都俾到位我, 係咪抽籤定係我地加入左助產士??

大宅

原帖由 conniewww 於 10-3-31 14:42 發表
關唔關係第2胎, 佢話第2胎唔照架! 要自己出去搵c+!

我係第一胎, 而且係HIGH RISK, 都冇結構照!
不過唔緊要啦, 我一早都已經BOOK咗私家四月尾照!

大宅

原帖由 yuki118 於 10-3-31 13:01 發表

唔係o喎, 我都有係出面威記照左oscar 比左份report 佢地copy, 但佢地都有安排結構比我呀, 你有冇問下d 姑娘點解安排唔到比你呀?

佢地只係話冇位咋!

大宅

原帖由 aj1234 於 10-3-30 20:39 發表

應該唔關事,我都係私家照左oscar,都有位照結構,應該係排到你時已經無曬位.
我之前都好驚無位照.因為平時睇開的產檢都貴貴地,所以希望結構有得免費照,慳番d錢來睇私家.
我之前都有流血,又照到有血塊,但都係低危,所 ...

佢地唔俾我入助產士小組, 因為我係HIGH RISK, 要醫跟, 不過唔知佢地係唔係一個醫生跟到生, 定係次次去都唔同醫生?

請問有冇其他媽咪知?

別墅

以我所知,醫生係次次不同的。

另外,我想問有無人知廣華的產房是否每人獨立一間房﹖定還是用塊簾隔住就算﹖
同埋老公是否一開始已經可以陪產﹖定還是要開晒10度先可以入來﹖
謝謝!

原帖由 coffee_choco 於 10-3-31 22:32 發表

佢地唔俾我入助產士小組, 因為我係HIGH RISK, 要醫跟, 不過唔知佢地係唔係一個醫生跟到生, 定係次次去都唔同醫生?

請問有冇其他媽咪知?

男爵府

原帖由 coffee_choco 於 10-3-31 22:32 發表

請問有冇其他媽咪知?

e生係次次唔同。

別墅

我都係30號做完第一次產檢, low risk入左助產士小組, 好好彩安排到結構照添.
不過大家無論跟助產士或者醫生, 都要同時間搵c+, 因為0岩0岩聽到有個frd0既妹妹都係0係廣華生, 但38wk檢查時話bb0岩位, 頭向下, 點知其實係bb個pat pat, 到去c+度照u/s先見個bb觀音坐蓮咁, 個c+咪寫信比佢番廣華, 醫生建議試下用人手推番0岩位, 但parents怕佢地手勢唔好臍帶整親bb仲衰, 所以最後安排左開刀...
即係話, 佢地d產檢一般都較求其, 睇埋c+就穩鎮d!
另外我問過佢地得一個c+房, 其他都係大房, 我諗好難住到c+lu...
如果想老公陪產, 一入院就要同姑娘講, 佢地再睇下安唔安排到喎!!

男爵府

好媽媽勳章

我1號都去左做第一次產檢, 入左助產士小組同安排到照結構~ 不過我都而家仲心大心細去廣華還是法國生呀! 如果去法國生, 要20w前去deposit, 但廣華照結構安排左20w1d做, 咁我咪要去私家再做多次...

好煩, 諗左成兩個月都未決定到~ 我c6又話叫我渣主意...

複式洋房

原帖由 ~瑤瑤~ 於 10-4-3 17:37 發表
我1號都去左做第一次產檢, 入左助產士小組同安排到照結構~ 不過我都而家仲心大心細去廣華還是法國生呀! 如果去法國生, 要20w前去deposit, 但廣華照結構安排左20w1d做, 咁我咪要去私家再做多次...

好煩, 諗左成兩 ...

我上星期去私人醫生度問,佢話法國full晒啦wor,好快d啦 

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 jamielam88 於 10-4-5 22:49 發表

我上星期去私人醫生度問,佢話法國full晒啦wor,好快d啦 

我之前叫左e生幫我留位架喇~ 佢話留左位, 之後再決定都得~ 其實... 如果真係full左仲好, 等我唔水諗呢~

複式洋房

原帖由 jcbbsweet 於 10-4-3 17:04 發表
我都係30號做完第一次產檢, low risk入左助產士小組, 好好彩安排到結構照添.
不過大家無論跟助產士或者醫生, 都要同時間搵c+, 因為0岩0岩聽到有個frd0既妹妹都係0係廣華生, 但38wk檢查時話bb0岩位, 頭向下, 點知其實 ...

我個同事都...37weeks話個頭係下面..但去到c+照明明冇轉, 最後開刀....

首頁

尾頁

跳至