自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

唔好意思,想問句極低b既問題,如果會考某科成績低過f,係咪唔會係張証書度列果科出黎?如果科科都低過f,張野係咪會空白?mouth: mouth:

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 loveycat_0724 於 10-4-25 12:19 發表
我都係讀到中四咋...今年又係見最後一年會考所以又係諗住走去考左佢....篇"自嘲"真係難到我死死下...加埋篇文言交真係.....生不如死....我成份卷做左都唔夠一半都已經話夠鐘....唉~作文我又係揀左第三題,始終做左人 ...

D卷我都做得哂,因為好多我都係"飛題"

子爵府

原帖由 susi1024169 於 10-4-25 21:46 發表
唔好意思,想問句極低b既問題,如果會考某科成績低過f,係咪唔會係張証書度列果科出黎?如果科科都低過f,張野係咪會空白?mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" />

未聽過喎,係咪仲有個"U" GA

其實成積我反而睇得吾係好重,我都係志在參與:lol

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 心抱 於 10-4-25 21:51 發表

未聽過喎,係咪仲有個"U" GA

其實成積我反而睇得吾係好重,我都係志在參與:lol
我c6係05年考呢.佢明明報左5科,但張証書得兩科(係f黎)我問佢其餘果d呢?佢話淨係知數學無去考,但另外果d明明有去考,但都無寫,我就諗緊係咪低過f就唔會列果科出黎囉mouth:係就慘囉我~~好驚張証書全白

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 susi1024169 於 10-4-25 21:42 發表
我岩岩都加入左

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

男爵府

我以前成績單有"U" 如果低過f,成績單有 "Abs"如果冇考.....(都係"A"黎架)

原帖由 susi1024169 於 10-4-25 21:46 發表
唔好意思,想問句極低b既問題,如果會考某科成績低過f,係咪唔會係張証書度列果科出黎?如果科科都低過f,張野係咪會空白?mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" />

大宅

大家一起同心寫信去考評局及教育局

原帖由 motherlau 於 10-4-23 20:38 發表

呀女話好深...

原來呢編係係2006年 AL past paper ............

洗唔洗咁玩野呀

中文卷一真係深到補習天王蕭源都話有ALevel程度, 好多考生都話完全唔識做, 考咁多年試都未試過好似今次接近交白卷, 但係呢科係中文主科, 死咗真係唔知點算.

就算重考都只得一次, 對末代會考生太唔公平喇, 我寫緊信或email給考評局及教育局要求和爭取不少於有5次重考機會, 中英數三科都要如此.

點解以往的會考生有多次機會重考而得到滿意的成績, 而末代考生就冇呢個權利, 要知道中學會考五科合格包括中英數(full certificate)係好多公司嘅基本要求, 呢D都係基本對會考生的尊重, 等佢地都有多D其他出路.

希望各位媽咪都出一分力, 表達自己嘅意見, 可以寫信去考評局及教育局, 副本最好送一份給曾蔭權先生, 因為佢時時話關心末代會考生, 不可以忽視他們, 把佢地成為334教育改革下的《犠牲品》. 請為我們的子女爭取合理的權益.

水晶宮

畀面勳章

低過F,會列出U 唔會空白mouth:

子爵府

今日考數,我做吾切呀:-(

男爵府

唔好 la......做唔切即係識做.......冇法子...始終數要操既.......你仲有d咩科要考呀

原帖由 心抱 於 10-4-26 22:53 發表

子爵府

原帖由 motherlau 於 10-4-26 23:29 發表
唔好 la......做唔切即係識做.......冇法子...始終數要操既.......你仲有d咩科要考呀

仲有2科,英文同商科,一樣係考天才
5科入面只有數學有正式操過溫過

水晶宮

畀面勳章

原帖由 心抱 於 10-4-26 22:53 發表

我撐你 你肯考已經好勁
我女做曬,上網對咗MC,啱得6成多D

伯爵府

mouth: 我考果年MC 錯9題... 拉埋出黎都係得個C 咋wor....

伯爵府

心抱加油
你仲肯去考已經好好喇!!!

水晶宮

畀面勳章

原帖由 sarahcow 於 10-4-26 23:38 發表
mouth:mouth:" /> 我考果年MC 錯9題... 拉埋出黎都係得個C 咋wor....

你名校區gar
我n年前maths勁屎,校內試唔合格,但會考一半唔識做,屯門考,居然拉個E出黎

伯爵府

原帖由 701003 於 10-4-26 23:44 發表

你名校區gar
我n年前maths勁屎,校內試唔合格,但會考一半唔識做,屯門考,居然拉個E出黎

唔係名校呀... 係讀理科咋...
果陣個呀sir 教哂我地d 偷雞方法計嘛...
所以做份卷做唔哂,最尾幾題long question 幾乎無計過...
但原來要升一個grade 都差幾多... 之後果年再考,MC 要錯少6題,long question 要無錯咁做到一題半先夠 =.=

男爵府

你呀女咁快對左答案la.....

我大小姐冇去對呀!!

原帖由 701003 於 10-4-26 23:35 發表

我撐你 你肯考已經好勁

水晶宮

畀面勳章

原帖由 motherlau 於 10-4-26 23:49 發表
你呀女咁快對左答案la.....

我大小姐冇去對呀!!

對完又如何 又上Face book同人陣亡揮手啦!!

民房

完全意sarahcow 講法 :
各位有參與今年會考既媽咪加油呀!!!!
你地仲肯去考真係已經好好喇!!!

我今日叫個囡對mc, 佢話唔好對wor, 約莫估到咩事 ,我話同佢對,佢叫我對完唔好話佢知........
得23題 我估都陣亡gar la.......

子爵府

原帖由 701003 於 10-4-26 23:35 發表

我撐你 你肯考已經好勁

邊度有得對呀,比個website我呀,等我都對對先

首頁

尾頁

跳至