自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我仔都係130左右..p2生..係班唔算高...不過出街都有人估佢p3,4...

其實我覺得依一代d小朋友真係比較高...有時我同仔仔去買衫...記得好似係佐xx..佢d衫咪有寫埋yrs 同高度既..我仔買130既衫..佢衫個標籤係9-10歲架...但係我仔先7歲呢....其實唔止佐xx..重有好多童裝店既size都係咁...

我覺得係果d衫既標籤用緊上一代既標準...但係黎到新一代...根本已經唔岩用..搞到一d未有小朋友既人或者上一代既人..成日高估左小朋友既年紀

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 mimikitty28 於 10-4-26 11:23 發表
我仔小五, 未夠140, 勁唔開心

男仔正常比女仔遲發育 , 唔洗
好多中一二既男仔 , 仲好似小學生既身形 ,
不過一發育就標高得好犀利 :loveliness:

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我仔又係p.2, 剛足8歲, 高137啦。買衫要140呢。
人地當佢p4,5...
佢在班中是排第3高。

原帖由 月希 於 10-4-26 18:00 發表
我仔都係130左右..p2生..係班唔算高...不過出街都有人估佢p3,4...

其實我覺得依一代d小朋友真係比較高...有時我同仔仔去買衫...記得好似係佐xx..佢d衫咪有寫埋yrs 同高度既..我仔買130既衫..佢衫個標籤係9-10歲架.. ...

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 月希 於 10-4-26 18:00 發表

其實我覺得依一代d小朋友真係比較高...有時我同仔仔去買衫...記得好似係佐xx..佢d衫咪有寫埋yrs 同高度既..我仔買130既衫..佢衫個標籤係9-10歲架.. ...

我女都係 ,
9 歲係馬莎買 d 白襪褲返學 , 要買到 12-14 years ,
今年已經唔係幾岩著 , 拉到好緊

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 susi1024169 於 10-4-26 16:43 發表
我仔bb果陣,3個月d人以為佢8個月,8個月以為佢歲幾,點知到歲幾d人又以為佢得1歲,3,4歲就以為佢得兩歲,而家5歲半,d人以為佢得4歲囉~佢唔高,同d同班同學比,佢算中下,最慘係瘦,係極瘦,所以..... ...
我細女個半月,都比人晤係咪4-5個月.反而越大越細粒

水晶宮

原帖由 cacalam 於 10-4-26 17:28 發表
我個女2年級145cm,全班最高,好多時出街都以為佢4年級!
,我個女p.2得120cm咋

水晶宮

原帖由 小曳人 於 10-4-26 11:57 發表
大仔足3歲, 90cm都無, 仲著緊18-24mth嘅褲!
佢半年無高/重過喇! 又唔鍾意食~
細女就黎3歲,都係得90.又係越大越唔鐘意食野,老師裝大豌d,佢就會喊

男爵府

我女係8歲,p2,138CM ,62 lb

媽媽最愛大小b

公爵府

畀面勳章

我個女都係咁,細細個d人都估大幾歲,仲話咁大仲坐bb車,同家姐隔三年,只相差2cm

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個囡囡都係,佢就快2歲半,但係d人就成日以為佢4歲,又話佢咁大個講野都唔叻,唉........都慣曬啦
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

水晶宮

原帖由 快樂 於 10-4-26 22:02 發表
我個女都係咁,細細個d人都估大幾歲,仲話咁大仲坐bb車,同家姐隔三年,只相差2cm
即宜家幾歲有幾高??

水晶宮

原帖由 celiaho 於 10-4-26 18:42 發表
我女係8歲,p2,138CM ,62 lb
62ib,同我女差成18磅==''138cm都差18cm><''

公爵府

畀面勳章

原帖由 drizzle 於 10-4-27 01:08 發表
即宜家幾歲有幾高??
仲有三個月五歲....大概120cm啦!......細個去健康院都生長線最高...100%

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我之前有同事個囡仲勁, 囡囡通常都細粒D嫁, 佢7月出世都唔係B大啦~ 但佢一D都唔細粒! K2已經高到去佢媽媽個心口, 佢媽媽都有163cm, 唔知以為佢讀小二添呀!
我個仔而家岩岩三歲, 98cm , 唔知岩唔岩呢!

子爵府

好媽媽勳章

我老公同佢細佬差年幾, 由細到大都係呀哥執返細佬d衫著... 不過我有朋友兩個女差三年, 著衫一樣碼...

我大女小學前都係細碼, 比人估細年一至兩年... 但到小學後就正常... 係買褲煩d, 高130時130碼褲已經吊哂腳, 仲有多數褲頭都鬆到裝得落多個水壺... 有得較褲頭o個d又縮到一大舊o野o係後面...

依家細女未返學, 都一樣係細粒, 但佢講o野又唔差, 人人都話點解歲幾識講咁多o野, 仲可以跑得咁快o既...

原帖由 快樂 於 10-4-26 22:02 發表
我想要9999呀...

別墅

我仔仔就正常size,但囡囡就細粒咗小小,但我覺得女仔細粒小小無所謂

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

高大咪幾好,我阿b有十個月大,人地問我係咪7個月,個感覺好似我湊得唔好,阿b食唔飽咁

首頁

尾頁

跳至