跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都係5月6日飲喎...

原帖由 snowbaby521 於 10-5-4 22:07 發表
我5月6日都要飲呀, 好驚呀

男爵府

糖尿都唔一定關食甜野事,係睇你d胰島素分解d糖份分解得好唔好,同基因&遺傳關係大d!

我第一次時已講明第二次。

原帖由 amyisme126 於 10-5-4 20:36 發表
係咪第一次TEST FAIL咗先會安排第二次架?我屋企人都係糖尿架!自已平時又勁鍾意食甜嘢既......

大宅

開心吸收勳章 畀面勳章

我都好驚呀~昨天產檢要抽血,話呢一兩日如果醫院打來就代表要去醫院飲糖水,我都有D驚.....
[url=http://www.TickerFactory.com/]

男爵府

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

岩岩飲完番黎,又餓, 又暈, 又熱, 又眼訓, 不過無想像中咁難飲, 但係飲到最後個啖有D想嘔 希望唔好打黎俾我~

大宅

雖然唔係好難飲... 但都好想嘔同好暈!!

複式洋房

我都係今日飲呀,OH NO, 晏晝檢查時有得睇報告, OH NO, 高左0.1,即係7.9,下星期二又要見營養師,又要見姑娘學拮手指.....又要搞成日,再下星期二再產檢.....請唔到假了....唔知可唔可以扮唔記得唔去呢.....

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

唉~今日醫院打黎, 話我血糖高左d, 下星期要番醫院見醫生, 全日血糖測試, 早上8:30-20:30, 人都癲呀 有無媽咪好似我咁呀???依家有咩唔食得呀???有咩要注意呢???煩惱中.............

複式洋房

我只是去搵營養師及姑娘,上下兩段時間,唔駛成日呀~~

男爵府

如果糖尿控制得唔好,對個胎有危險的,千萬唔好唔去啊!

原帖由 yen115 於 10-5-6 18:05 發表
我都係今日飲呀,OH NO, 晏晝檢查時有得睇報告, OH NO, 高左0.1,即係7.9,下星期二又要見營養師,又要見姑娘學拮手指.....又要搞成日,再下星期二再產檢.....請唔到假了....唔知可唔可以扮唔記得唔去呢..... ...

男爵府

真係要慢慢飲,我今日去飲時,有個媽咪唔知係心急定好勝喇,通常大家都係拎杯野返埋位慢慢飲的,但佢竟然拎起個杯就咁企響度狂灌,攪到亞姐出左聲兩三次嗌佢返埋位飲,如果唔係會嘔......但佢都無理呀,哈哈,勁堅!

原帖由 dkng 於 10-5-6 23:59 發表
我今日飲咗喇. 唔難飲, 亦冇想嘔, 冇想暈, 冇不適, OK 喎.

碗糖水真係好似一碗好甜的糖水, 就好似你食完湯丸後飲晒碗糖水咁囉.

不過, 飲時覺得喉嚨因太甜而唔自在, 所以, 最好唔好 "good good 聲" 咁飲, 飲飲吓就 ...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原帖由 ferferfer 於 10-5-8 00:34 發表
真係要慢慢飲,我今日去飲時,有個媽咪唔知係心急定好勝喇,通常大家都係拎杯野返埋位慢慢飲的,但佢竟然拎起個杯就咁企響度狂灌,攪到亞姐出左聲兩三次嗌佢返埋位飲,如果唔係會嘔......但佢都無理呀,哈哈,勁堅!

...

我上次qe 時都係企位度狂灌, 因為我排得後, 好多媽咪已經飲完坐晒響個位度, d 亞姐都冇理呀.... 我唔見冇人係坐埋位飲.

禁止訪問

禁止訪問

別墅

原帖由 ferferfer 於 10-5-8 00:32 發表
如果糖尿控制得唔好,對個胎有危險的,千萬唔好唔去啊!

係呀~
妊娠糖尿若控制不當,有可能會引致
1.加速胎兒成長,變成巨嬰
2.生產出現困難
3.胎死腹中
4.畸形嬰兒
5.嬰兒在初生期間有'血糖過低'的危險
所以真係不可忽視
7wk2d------1.4cm
10wk--------3cm
12wk4d-----5.6cm

男爵府

原帖由 dkng 於 10-5-8 16:30 發表

我飲咗糖水, 未知結果, 但我有朋友去年都係要返去做第二次, 佢話坐十二小時, 真係好累, 好悶. 所以, 你不妨睇吓有冇家人可以陪你去, 有人陪就可以傾吓計, 冇咁悶, 或者帶埋書或雜誌 (例如關於懷孕/BB 的書或雜誌), ...

12個鍾要坐係到????嘩~咪條腰好累 又好辛苦, 我聽有d人講話可以有得訓, 唔知係唔係呢??

禁止訪問

男爵府

原帖由 dkng 於 10-5-9 09:25 發表

可以有得瞓咁好? 我個朋友話當時冇喎, 連躺下都冇地方喎,所以好累, 佢當時去 QE, 唔知其他醫院係咪咁呢?

我都係去qe呀= ="如果12個鍾無得訓, 大住個肚點可以坐成日呀><依家諗起都驚呀..........

大宅

12 HR ?? 不如番屋企?咁中間都唔可以食野?

首頁

尾頁

跳至