論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 小喵媽咪 於 10-5-20 10:08 發表

有冇條link吖?

yes, any link to let us read it?
littlemak小麥 天行健,君子以自強不息!

別墅

回覆 1# littlemak 的文章

已 post 咗上 "自由講場"版。

侯爵府

醒目開學勳章

被我見到佢打個亞婆我都會報警, 佢用粗口鬧我, 我亦會用番粗口黎回禮俾佢. 斷估我係中國人, 我識既中文粗口都應該多過佢的. 被個工人鬧我真係會殺人law, 睇下我將唔將佢祖宗山墳都剷埋出黎呀拿.

影唔影到相唔係問題, 你已經係人証啦, 去到驗埋傷, 無理由入唔到佢罪的. 講真, 就算你個bun唔幫口, 去到差館d 亞蛇可以既話都會幫你點樣對付佢的, at least 佢地都應該有番d 人性, 你係外人都會出手幫啦, 更何況係d 亞蛇. 整個死印唔到, 都要搞到個亞婆屋企人知道, 若佢屋企人都唔理, 那就真係關人了, 自己盡左責叫做積左福.

伯爵府

睇唔到相,

大宅

好媽媽勳章

delete

侯爵府

雖然我好少去果個公園, 但係我都會留意下, 見到佢地開定相機movie制先, 最多影唔到先delete啦!

下次妳電腦有咩問題唔識呢度有好多媽咪都會教妳架!

希望個婆婆既屋企人快d睇到同留意下呀!

原帖由 littlemak 於 10-5-20 10:55 發表
已 post 咗上 "自由講場"版。

別墅

原帖由 第二任媽媽 於 10-5-20 11:00 發表
睇唔到相,

should be able to see the photo woh, you check this post with photo at about 17#

別墅

原帖由 sukiyu515 於 10-5-20 11:20 發表
其實...樓主有心報警拉D衰人依家都唔遲!只要你菲菲都肯出黎作供做証人
係網上搵警務處網上報案或者打電話報案都可以架!
虐老真係好過份呀!!! ...

but just the photo here, no "suspect" now present at that park lah 疑人都走咗,
how?
the police will care? 點會受理呀?

伯爵府

唔認得個工人,都希望認得個婆婆丫,有無po埋去果區既mami會? 我估阿婆婆都係住果度附近。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 ellawyc 於 10-5-20 04:34 發表

agree
老人家有時體諒仔女唔可以親身照顧自己
亦唔想出聲麻煩到仔女
即使比d衰工人蝦, 都寧可係自己收埋, 以為忍下就過去
可憐d仔女為頭家奔波, 請個工人照顧年邁老人
殊不知變成搵咗個人黎虐待佢

虐老同虐兒一樣, ...

我親耳聽過有哩啲事, 個婆婆俾工人虐待咗成個合約(即係2年)到個女話同工人續約時婆婆先出聲要換, 結果兩母女攬住一齊喊, 因為只係得兩母女相依為命, 個女要返工揾食

子爵府

虐老同虐兒
天地不容

大宅

好媽媽勳章

Wtf

Wtf

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

別墅

原帖由 mylulu007 於 10-5-20 12:46 發表
唔認得個工人,都希望認得個婆婆丫,有無po埋去果區既mami會? 我估阿婆婆都係住果度附近。

又係喎!
點樣將呢度d Post 直情 link 過去呢?

你估係 油尖旺 定係 九龍城(太子道) 呢?

我聽果個衰印印大大聲"兇"我果陣,好似話咩 "我老闆(?)喺上面/樓上(唔通飲緊茶?)咋,你告咩告,死x街" 之類。唔通真係喺附近住,禮拜二中午嚟飲茶?

別墅

原帖由 littlemak 於 10-5-20 13:57 發表

又係喎!
點樣將呢度d Post 直情 link 過去呢?
你估係 油尖旺 定係 九龍城(太子道) 呢?
我聽果個衰印印大大聲"兇"我果陣,好似話咩 "我老闆(?)喺上面/樓上(唔通飲緊茶?)咋,你告咩告,死x街" 之類。唔通真係喺附 ...

I have already posted the topic at those pages. But how to make the link to here?
Any mami know?
Any mami can help?

別墅

原帖由 littlemak 於 10-5-20 14:15 發表

I have already posted the topic at those pages. But how to make the link to here?
Any mami know?
Any mami can help?

Thanks a lot!
I have posted and made the links to here already.

Pls help to spread it out and alert the poor wheelchaired popo family!

伯爵府

都係睇唔到.!!!!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 littlemak 於 10-5-20 12:42 發表

but just the photo here, no "suspect" now present at that park lah 疑人都走咗,
how?
the police will care? 點會受理呀?

delete

別墅

[quote]原帖由 littlemak 於 10-5-20 14:56 發表

樓主,你真係好有正義感,希望將呢個衰印d野宣揚開去,等popo唔使再受傷害,你小朋友知道亦會好以你為傲嫁

大宅

如果請得2個工人的話, 個婆婆一定係有d錢, 點解仲會比d工人蝦, 咁無用呢 ??
應該叫個婆婆話比d仔女知, 炒q呢d工人啦 !

首頁

尾頁

跳至