自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 whoareyou 於 10-6-9 14:38 發表
你監硬咁講都無你符...
不過重點係佢講嘅內容,我就唔相信有人可以扮佢把聲扮得咁似...再講...以佢性格,如果有人屈佢,佢仲唔拆天?

條片我係大約9個月前已經睇過
係FB都有廣泛傳開
係支持泛民網頁個網都有POST過出呢
條片放咗咁耐係有問題
YOUTUBE第1時間都DEL 咗佢/全禁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 kk80400 於 10-6-9 14:45 發表

條片我係大約9個月前已經睇過
係FB都有廣泛傳開
係支持泛民網頁個網都有POST過出呢
條片放咗咁耐係有問題
YOUTUBE第1時間都DEL 咗佢/全禁

佢有辦法令YOUTUBE delete咗條片一d都唔出奇,佢自已無澄清過先至出奇。
佢果把聲會有人扮得到咩?

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 whoareyou 於 10-6-9 15:15 發表
佢有辦法令YOUTUBE delete咗條片一d都唔出奇,佢自已無澄清過先至出奇。
佢果把聲會有人扮得到咩?

咪係囉....如果條片有問題
佢一定出律師信去youtube度
要佢del哂la

男爵府

好媽媽勳章

你不如直接話個議員系揾人假扮仲好
原帖由 el522 於 10-6-9 14:30 發表

條片佢地開會,梗有黃x民把聲.....

但有把聲..講去炸其他網.......明顯是後期加上

到片尾全部人視線和口型,根本同這把聲不配合........

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

呢件事其實都好耐架啦,
一早知呢班人, 唔係好人~

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

不如話片裡面果個係黃生既 twins brother啦, 再唔係一定係中共搵特務假扮佢影響佢正義既形象.

原帖由 el522 於 10-6-9 14:30 發表

條片佢地開會,梗有黃x民把聲.....

但有把聲..講去炸其他網.......明顯是後期加上

到片尾全部人視線和口型,根本同這把聲不配合........

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

猛講野但係無出鏡果把聲係咪呀陶生架?

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-6-9 14:35 發表

乜旺角仲有喺度呀? 即係佢開多間分店喺九龍城? 佢都好有米好識做生意喎! 果然生意人, 不過生意人要發達好多都唔講道義個喎!

間舖飯市都冇太多客, 都唔知點維持下去, 而且左右隔離舖每月租金拾多廿萬.

琥珀宮

lumlijuli,

我舊年嚇一跳,大仔(14歲)部桌上電腦佢話因為中毒而剷哂,佢重新裝過但鬼殺咁嘈,我去佢部腦睇下,我既發現嚇左一跳,時不時就彈D色情網站彈出黎,核突到嘔 ,我問阿仔咩一回事,佢話唔知,一見到佢彈出黎,關閉唔理佢咪得囉。我信阿仔,以佢性格,唔會特登上呢D網站。

我即叫慣常修理電腦上門既人黎睇,佢解釋俾我知有幾個情況,有可能佢上某D網站跟左入黎。但我心情好複雜,又驚又擔心,唔知點防止,於是求救於呢個人,佢都話好難防,如果佢要上某D自動帶有呢D程式網頁。

我係兩個仔小四時,已幫佢係青少年中心報一個性教育暑期班。對於性,我覺得由專門人士用既定方式去講解,比由我呢個家長去講,更有系統及適合。無論我係一個如何開明既家長,但遇上我呢個情況,相信都會有點不知所措。

我會係贊成加入防色情軟件,或者你未有進入青少年期既兒子,知道有以上咁既情況,心入面好徬徨,有次我經過佢身邊,睇下佢上咩網,佢即抗議,話:媽咪,你睇我上網做咩?你都唔俾人睇你上網啦。係,我曾經拒絕老公企係我側邊睇我上網包括BK,當時真係無語。

所以黃不文以呢個觀點去提出真係好動聽,亦似乎好合理,一定得到年輕人掌聲,好似好對,但唔實際囉,到你遇上我以上既情況,你就會明白作為家長既想法及期望。

民X聯攞票既對象係老人,咁社X連攞票既對象就係年輕人及基層包括外藉傭工,黃不文2009年提出要將外藉傭工納入對低工資勞工階層,工資每月不低於$4800,我服左佢,有本事令我憎到佢極點。:;pppp: :;pppp:

原帖由 lumijuli 於 10-6-9 01:55 發表

嗯...只想回應你一點.
之前政府提議立法要ISP加入防色情軟件作為過濾程式, 避免青少年上色情網站.
有幾派意見,
作為家長/光明社派之類的意見舉腳贊成
反派就認為這會做成自由問題, 以及如何監管, (像是會不會政府 ...

琥珀宮

聽把聲係李卓人。

原帖由 whoareyou 於 10-6-9 16:26 發表
猛講野但係無出鏡果把聲係咪呀陶生架?

水晶宮

全部都係激進派

原帖由 SandyKL 於 10-6-9 18:49 發表
聽把聲係李卓人。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Mimi_Ma 於 10-6-9 17:37 發表

間舖飯市都冇太多客, 都唔知點維持下去, 而且左右隔離舖每月租金拾多廿萬.

佢九龍城嗰間舖價錢點就唔知了, 不過嗰個場係蔡姓玩具商o既場, 裏面開o既食肆, 舖頭有部份都係商家啲親朋戚友, 可能黃議員同某啲人交情匪淺都未可預料.

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-6-9 18:53 發表

佢九龍城嗰間舖價錢點就唔知了, 不過嗰個場係蔡姓玩具商o既場, 裏面開o既食肆, 舖頭有部份都係商家啲親朋戚友, 可能黃議員同某啲人交情匪淺都未可預料. ...

唔奇..

壹號頭條

鬼添親述與黃毓民錢銀關係
2009年11月19日

...................

最近卒之發現這位江湖大佬原來有一本絕密數簿,債仔名單中竟然包括黃毓民。

一個是立法會議員,一個是江湖人,兩人的名字卻不時扯在一起。黃毓民先後被揭和鬼添有錢銀瓜葛,兼以廉價向鬼添租用物業作社民連會址,兩人關係更見撲朔迷離。...............

琥珀宮

呢個Youtube網站又會唔會係A貨呢下?原來係假影像真眼花

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-6-9 13:43 發表
把聲邊係黃議員唧? 條片裏面嗰個更加唔係黃議員, 係人哋整容扮佢, 你哋個個唔好誣蔑黃議員, 佢知書識禮, 信守承諾, 又知道咩叫禮義廉恥, 黃議員從來冇講過話補選投票率低過20百分比就會辭職, 你哋個個唔好冤枉神聖o ...

琥珀宮

睇新聞大學民調,有53點幾%既人贊成政改方案,有3X點幾既%既人反對,都睇得到民意掛,但五區公投行動,已顯示到公社兩黨有佢地獨特「民意」既解讀。

原帖由 701003 於 10-6-9 01:43 發表

余咩眉成日話社會財富不均係制度有問題,但跟佢意思去改制度,係咪解決到問題呢??社會基層一人一票選個草根領袖好容易成功,但中高層ge利益會被忽視,大部分人強壓小部分人ge意願就代表民主,但唔代表公平lor!! ...

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 SandyKL 於 10-6-9 19:09 發表
呢個Youtube網站又會唔會係A貨呢下?原來係假影像真眼花

全香港人點只眼花? 直情耳聾tim, 睇片聽聲都可以話作假, 不如話成個人都唔係黃議員啦! 盲目o既人要自欺欺人掩耳盜鈴!

琥珀宮

呀、喑.....當年鷹王天真嬌個經理人,初頭都話網上賣咸脆花生廣告段片,係假既,係有人有心將天真個頭"Key"上去,意圖造版,段廣告內容與天真毫無關係,最後先發覺天真私自偷去接呢個廣告,之後仲發表天真聲明,唔應該接拍呢個廣告。

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-6-9 19:32 發表

全香港人點只眼花? 直情耳聾tim, 睇片聽聲都可以話作假, 不如話成個人都唔係黃議員啦! 盲目o既人要自欺欺人掩耳盜鈴!

水晶宮

講1次無人信, 講10次LOR, 仲唔信? 大大聲講100次, 謊言都變真理, 萬試萬靈.

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-6-9 19:32 發表

男爵府

末來香港.................

子爵府

原帖由 SandyKL 於 10-6-9 18:14 發表
lumlijuli,

我舊年嚇一跳,大仔(14歲)部桌上電腦佢話因為中毒而剷哂,佢重新裝過但鬼殺咁嘈,我去佢部腦睇下,我既發現嚇左一跳,時不時就彈D色情網站彈出黎,核突到嘔 ,我問阿仔咩一回事,佢話唔知,一見到佢彈出黎,關閉唔 ...

我D仔女未到青少年, 不過我就遇過我發覺我弟去看A片的網.
作為家長應該關心子女看甚麼, 不過問題係社會/政府應唔應該去做家長這個角色呢?
噤作為家長都會當然都唔想子女看色情網站, 但是, 一, 阻止是阻止不了, 二, 到佢地夠18歲, 佢地有權去看, 但到時, 又會不會像一朶放在溫室中的花, 一放出室外就受不了風吹雨打, 沉迷在色情資訊中呢?
第三, 就像內地禁了不少東西, 也阻不了有心人翻牆去看被禁止的資訊.

首頁

尾頁

跳至