跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我囡囡係am!今日開家長會,唔知有無撞到bk mama呢~其實我頭先返到屋企先諗起原來我有好多嘢都唔太清楚...好似冷外套係自己出面買定學校會訂?係咪一開學就交9月份嘅學費?我身邊無朋友有經驗 ,有無mama可以指點下我?

大宅

冬天外套遲d有售, 夏天純白外套就ok, 學校無售
學費交票囉, 一般1號比佢就ok, 來年有無變就唔知了, 我3年都係o廿囉

原帖由 KoyeBaby 於 10-8-28 12:20 發表
我囡囡係am!今日開家長會,唔知有無撞到bk mama呢~其實我頭先返到屋企先諗起原來我有好多嘢都唔太清楚...好似冷外套係自己出面買定學校會訂?係咪一開學就交9月份嘅學費?我身邊無朋友有經驗 ,有無mama可以指 ...
鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 叉雞飯 於 10-8-28 17:05 發表
冬天外套遲d有售, 夏天純白外套就ok, 學校無售
學費交票囉, 一般1號比佢就ok, 來年有無變就唔知了, 我3年都係o廿囉

唔該你呀~咁我要搵下白色外套先 其實學費俾現金係咪都得架?我本身都諗住用支票,但係c6話要次次入數麻煩,叫我俾現金喎!

大宅

好似得, BUT 通常月頭好多人係COUNTER,. 比CASH 要等囉, 錢無式認麻, 要等佢收, BUT 比票就可放底就閃, 最好我會放係D廢信封比, 寫明咩來就OK晒啦
祝您地有個愉快幼稚園生活, 呢3年真係雀聲就過, 好好ENJOY 啦

原帖由 KoyeBaby 於 10-8-28 21:41 發表

唔該你呀~咁我要搵下白色外套先 其實學費俾現金係咪都得架?我本身都諗住用支票,但係c6話要次次入數麻煩,叫我俾現金喎!

鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 叉雞飯 於 10-8-30 13:17 發表
好似得, BUT 通常月頭好多人係COUNTER,. 比CASH 要等囉, 錢無式認麻, 要等佢收, BUT 比票就可放底就閃, 最好我會放係D廢信封比, 寫明咩來就OK晒啦
祝您地有個愉快幼稚園生活, 呢3年真係雀聲就過, 好好ENJOY 啦

...

thx~ 聽日開學啦,好緊張!希望大家嘅小朋友都有個愉快嘅學習經歷~

禁止訪問

子爵府

HI 各位。
我是K2B 淳淳MA  ,
歡迎大家加入孫方中大家庭 。 

我們還有另一途徑可大家討論下學校問題 :

FACE BOOK  ! 

大家有時間一家要加入。 等大家可知道學校第一手新消息 , 
同埋大家可發表下對學校意見。 ! 

http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=47611949582&view=all#!/group.php?gid=47611949582

這個是全級討論區也可以去LOOK 下。

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=3379679&extra=page%3D2&frombbs=1

子爵府

HI HI :

學校己在 EVI 通告中放了各級, 課程進度表, 
請大家有時間入去DOWLOAD 啦, 
可更加了解小朋友每星期學過什麼, 可回定同她們溫習。! 

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

唔知大家有幾多件校裙同運動服呢?我個女依家暫時各一,諗住遲下有需要先再買!不過我想問你哋有無放後備衫入書包?其實有無指定要校服,定係帶便服都得架?

大宅

我仔仔讀K1全日班

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 ms_maggie 於 10-9-8 13:24 發表
我仔仔讀K1全日班

hi,
我地係同班同學, 我認得你喇! 你係返學第二日, 我地係小巴站下車撞到果個!

大宅

哦..咁我知你係邊個啦..

大宅

lingchi
你仔仔如何呀, 返到屋企有無講下學校生活呀?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 ms_maggie 於 10-9-14 23:57 發表
lingchi
你仔仔如何呀, 返到屋企有無講下學校生活呀?

佢冇主動講, 我問佢先答, 佢話返學開心喎! 佢仲話依家返學仲有小朋友喊! 因為我地搭校車, 始終冇咁清楚, 你自己帶返學嗎? 我諗你清楚d, 有咩消息, 大家分享下! 你仔仔又如何?

子爵府

原帖由 KoyeBaby 於 10-8-28 21:41 發表

給現金OK 的我次次都系CASH !

子爵府

原帖由 KoyeBaby 於 10-9-6 14:16 發表
唔知大家有幾多件校裙同運動服呢?我個女依家暫時各一,諗住遲下有需要先再買!不過我想問你哋有無放後備衫入書包?其實有無指定要校服,定係帶便服都得架? ...

淳淳K1時都系侍樣一套足夠了,
放後備衫入書包? 不用啦, 如真系濕了, 學校有衫給小朋友更換 . 如你放一套都得, 不過書包會好重...!

大宅

hihi, 亞仔讀k1B上午,

今個星期已上左外籍老師既堂!

你地有冇做evi通識樂?

明天又要交啦!

lingchi,

你仔仔讀咩班?我地係米同一班?

子爵府

你同我個囝同一班...
我個就叫李文煥Harrison,佢坐係近玩具果將台背住白版.
我有上evi,不過哩樣野真係玩死我地.
個囡又要做,個囝又要做,個囡都還好d,個囝點識jack,咁未好似家長做.

今個星期上左外籍老師堂???我見佢time table今個星期全星期都係greetings/ classroom rules practicing/knowing names etc.....
要下星期先有英文堂

原帖由 kcho2 於 10-9-16 15:31 發表
hihi, 亞仔讀k1B上午,

今個星期已上左外籍老師既堂!

你地有冇做evi通識樂?

明天又要交啦!

lingchi,

你仔仔讀咩班?我地係米同一班?

首頁

尾頁

跳至