自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

現在清場!

我同事現身處遮打花園,場地氣氛好高漲!

複式洋房

原帖由 whoareyou 於 10-6-25 14:48 發表

強姦民意咁嚴重? 返緊工睇唔到電視,網上有無得睇?
你睇直播架? 皇后像廣場?

睇直播,希望之後有人post番上網,大家睇完就可以自己判斷啦。

伯爵府

奇奇奇, 講玩耻笑成份, 有人叻過社民聯
, 下下叫人(或政府官員)係狗, 食蕉......

原帖由 gllam 於 10-6-25 14:57 發表

我覺得佢係想撥火,根本無必要去講呢一番有耻笑成份既說話去踩余若薇同公民黨,心底係驚你地唔死想再向泛民主派踝多腳,暗示公民黨不識事務!真係狗! ...

複式洋房

原帖由 circleda 於 10-6-25 15:03 發表

你發生嘜野事呀?冷靜D啦。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 circleda 於 10-6-25 15:03 發表

社民之得唔到社會大眾認同, 咪就係因為佢哋極權囉, 有佢哋話人, 就唔俾人話返佢哋!(雖然我唔認同林局長做法, 但不等同哩個唔係事實)

複式洋房

長毛自己心胸狹窄,容不下異己,林瑞麟無說過是代表全香港人。而黃毓民會後更在外呼籲全香港人要罷免民主黨,我又覺得完全沒有這個必要喔!

複式洋房

希望有人post 段未被剪輯既片上網,大家可以自行判斷,夠竟林局長既言論係以個人身份定係份代表.

複式洋房

原帖由 little_george 於 10-6-25 15:11 發表
長毛自己心胸狹窄,容不下異己,林瑞麟無說過是代表全香港人。而黃毓民會後更在外呼籲全香港人要罷免民主黨,我又覺得完全沒有這個必要喔!

我睇果段好似唔係「罷免」,係「開除」。我諗佢意思係民主黨已經不再係泛民之列。

我個人覺得可以再比D時間民主黨,始終對何俊仁都有一絲寄望,人格上我相信佢係一個好人。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 mimi88 於 10-6-25 13:55 發表
呢件簡直係垃圾中的垃圾
Agree!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-6-25 14:52 發表

咁又真係唔得喎! 其實今次普選失敗, 我覺得曾特首好心紅, 所以做咗好多高調無謂的舉動, 連佢旗下的班子都意氣風發, 實在普選失敗唔係因為特首做得好, 嗰五子係輸喺佢哋自己手上, 行錯步, 走錯棋, 盡失民心罷了, 唔 ...

您都知我份人都唔係對d咩咩黨有好/反感,呢2日半睇晒後真係幾心up.民主成班同公社都好慘,尋日就大家互踢,踢踢下民建聯個班一有位又入去伸人兩腳.反而大家講今次既議題唔多..
後來有議員互講"真心話",之後先好番d,今朝詹培忠黎料,搞到要暫停,之後謝偉俊又郁下長毛.但大家都無再嘈..直至投票前林局長咁講先激起長毛嘈.
支持/反對都好,真係唔須要搞成咁喔,只會令對手開心到傻.:-x

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

呢場劇, 終於完場...

我反而係睇下增加議席後, 社民連又會點樣對付新加議席既議員...

我會覺得余大狀會好大方得體...

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

正確 , 無投票 , 第時咪可以左右逢源 , 講詳都得囉

原帖由 Era 於 10-6-25 14:18 發表
可能係特登架,響好幾年之後,佢就話俾人知:當年我冇投反對票架!

複式洋房

鄭家富批評林瑞麟太驕傲
(星島)2010年6月25日 星期五 15:19
立法會 高票通過政改方案,已經宣布退出民主黨 的立法會議員鄭家富 認為,政府應該勝不驕。

立法會在審議政改方案時,建制派以致官員都將矛頭指向公社兩黨,政制及內地事務局局長林瑞麟 表示,公民黨 不懂得「良禽擇木而棲」。鄭家富認為,在政改方案表決前,林瑞麟的發言,對五區總辭有仇恨感,並挑釁社民連及公民黨。他指,林瑞麟此舉,明顯是目中無人以及囂張,因為政府知道已經有足夠票數通過方案。鄭家富認為,林瑞麟「心太雄、太驕」,他為此感到危險。

他呼籲及盼望特區政府 ,會以謙卑的心,去面對香港終極普選 路。他希望政府能做到「勝不驕」,民主黨「敗不屢」。

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

我係非常唔鐘意社民聯, 攪事, 無建設, 不可一世, 大聲夾惡, 今次佢地係衰係自己太自以為事.

不過作為官員應該有風度量度, 林生d咀臉有時我自己睇見都覺幾黑人憎, 雖然人地講野都好不留情面, 但作為官方代表都唔洗以牙還牙既, 既然已經穩贏就應該大方得體d, 呢點我都覺得林生唔係好啱law.

禁止發言

好媽媽勳章

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

佢就好啦!又可以提早收工,我仲捱緊。如果我係公司到「發爛渣」,唔知老闆會唔會趕我離場,但又比我明天繼續返工呢? 仲比老闆讚,如果係真就幸福死囉。
佢明明要幫支持者(老闆 -佢地唔投票比佢邊有得撈)投反對票,都唔肯為自己的支持者忍一忍? 趕著收工,佢算唔算為左收工而出買支持佢的人?不過我都知唔緊要的,佢的支持者係好老闆,佢做什麼都會支持的,就算出買佢地都無問題的,真幸福。

侯爵府

好媽媽勳章

下, 強姦民意, 余xx一早強姦左投白票既市民la, 佢話投票果d人, 仕都係支持佢地加ma, 咁仲唔係強姦左人?????

子爵府

開心吸收勳章 分享愛 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

兩個都唔抵幫.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至