想生BB

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

畀面勳章

回覆 1# i.kal 的文章

多謝你嘅資料啊~~

複式洋房

唔同顏色水果...等我都食吓先,我只係食apple+橙

原帖由 jessiechen 於 10-7-8 20:43 發表

我覺得做運動同吃生果真係有用, 我同老公上個月每星期游兩至三次水, 每晚吃兩種唔同的水果, 例如: 藍梅+士多啤梨, 橙+西瓜, 因為我睇過書, 話每日應該吃唔同顏色的蔬果, 有助平衡身體的基能 ...

複式洋房

大家出街記得飲多D水呀~~天氣好好好...熱:;pppp:

男爵府

你地m來得7788未呀? 我今日day3, 應該星期日day5就差唔多~~!

係呢, 呢個cycle, 大家有無乜野戰略呀? 因為我之前無用d仔, 又無量體溫, 所以我呢個cycle會試下, 睇下幫唔幫到手, 大家多d上黎傾下呀!

複式洋房

Hello~~ 等我又加入先!

我今日Day 1呀,今個月想開工追個女(雖然我知冇得我揀)。上胎開工前好幾個月已經開始戒生冷野、又飲奶、睇中醫.....但今次乜都未做.......我諗我要畀多D心機先得喇!

希望大家都好快有好消息啦!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kerrykevin 於 10-7-9 18:12 發表
你地m來得7788未呀? 我今日day3, 應該星期日day5就差唔多~~!

係呢, 呢個cycle, 大家有無乜野戰略呀? 因為我之前無用d仔, 又無量體溫, 所以我呢個cycle會試下, 睇下幫唔幫到手, 大家多d上黎傾下呀! ...

我今日先d2,我估都係大約d5左右會完
戰略係放鬆及睇醫生先,因為之前已經約左..haha
睇下醫生有咩建議啦....

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

雖然未知結果,我都想過黎繼續傾呀,可以嘛?ops:" />

大宅

好媽媽勳章

原帖由 joey_23 於 10-7-9 19:04 發表
雖然未知結果,我都想過黎繼續傾呀,可以嘛?ops:" />ops:" />

點會唔得姐...多d黎過多d 孕氣比我地仲好呀~~~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咁係喇BOR!!

旺下你地個場~
原帖由 tingbobo 於 10-7-9 19:17 發表

點會唔得姐...多d黎過多d 孕氣比我地仲好呀~~~

複式洋房

我今日day5 喇...戰略就係-*做運動+生果+湯水+放鬆*+量溫度+check 紅d...haha~~
好似好多野咁....

kerrykevin : 發表

係呢, 呢個cycle, 大家有無乜野戰略呀? 因為我之前無用d仔, 又無量體溫, 所以我呢個cycle會試下, 睇下幫唔幫到手, 大家多d上黎傾下呀! ... [/quote]

複式洋房

大家一齊努力呀~~

原帖由 LittleBunnyBaby 於 10-7-9 18:38 發表
Hello~~ 等我又加入先!

我今日Day 1呀,今個月想開工追個女(雖然我知冇得我揀)。上胎開工前好幾個月已經開始戒生冷野、又飲奶、睇中醫.....但今次乜都未做.......我諗我要畀多D心機先得喇!

希望大家都好快有好消息啦! ...

大宅

畀面勳章

回覆 8# kerrykevin 的文章

我今日day6嚕!尋日已乾淨!今日醫師話我一切正常,叫我day13-15把握机會!day10開始飲魚湯,對旦旦丁丁都有幫助!雖然我一定煲唔到,但都想同你地分享,等你地試下!醫師話每日最少飲兩碗!則魚牛秋大眼雞都可以!

複式洋房

我依家一個人湊住個仔,邊有時間去煲湯吖,不過都要多謝你既提議。

我上個月無端端又遲左幾日排卵,今個月都唔知幾時先開到工。

另外,想同大家 share 下,如果大家都有宮寒既問題,可以試下用風筒吹下個肚仔,咁樣都可以幫助著床架......我果時都係咁

原帖由 Jacobcat06 於 10-7-9 23:04 發表
我今日day6嚕!尋日已乾淨!今日醫師話我一切正常,叫我day13-15把握机會!day10開始飲魚湯,對旦旦丁丁都有幫助!雖然我一定煲唔到,但都想同你地分享,等你地試下!醫師話每日最少飲兩碗!則魚牛秋大眼雞都可以! ...

大宅

畀面勳章

回覆 1# LittleBunnyBaby 的文章

風筒?都幾得意喎!我四月中開始睇而家呢個中醫時我都有宮寒的問題,但食左一兩次藥後已經冇事啦!而家成身係子宮位最熱tim呀!你的方法都會試下呀!謝謝~~

複式洋房

係呀,我都係係網上見到其他姊妹咁做咪學下囉~~

中藥真係幾有效架,我以前一黎M就有好多大大塊既血塊,睇左中醫就解決左個問題啦。其實我兩次睇左中醫一、兩個月就中左,不過第一次就小X左(因為個子宮既結構問題)......所以我今個月都想去睇下中醫

別墅

我又報到先, 7/4 day1, 我cycle短, 應該又快排egg la...今個月預左唔成功, 因為c6下星期出trip一個星期, 所以今個月淨係食中藥, 順其自然....

大宅

好媽媽勳章

原帖由 LittleBunnyBaby 於 10-7-9 23:11 發表
我依家一個人湊住個仔,邊有時間去煲湯吖,不過都要多謝你既提議。

我上個月無端端又遲左幾日排卵,今個月都唔知幾時先開到工。

另外,想同大家 share 下,如果大家都有宮寒既問題,可以試下用風筒吹下個肚仔,咁樣都可以幫助著 ...

咁攪笑?用風筒吹個肚仔??
等我又試下先~~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 LittleBunnyBaby 於 10-7-9 23:59 發表
係呀,我都係係網上見到其他姊妹咁做咪學下囉~~

中藥真係幾有效架,我以前一黎M就有好多大大塊既血塊,睇左中醫就解決左個問題啦。其實我兩次睇左中醫一、兩個月就中左,不過第一次就小X左(因為個子宮既結構問題)......所以 ...

其實我成日都想去睇中醫家...
不過成日都"的"唔起心肝去睇囉

大宅

我7月7日DAY 1.27日一個CYCLE,今個月試下用量體溫啦><大家努力呀

男爵府

我同你同一日day1,同一樣cycle27,大家加油呀。
原帖由 hoiyeebb313 於 10-7-10 05:31 PM 發表
我7月7日DAY 1.27日一個CYCLE,今個月試下用量體溫啦>

首頁
12345...15

尾頁

跳至