跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

hello taiyingchun,
我個囡好靜架, 多多指教~
我要返工, 好少送/接到我個囡, 你自己湊架???

原帖由 taiyingchun 於 10-8-11 13:43 發表
HI. NICOLE 媽咪.我仔係NCB. 叫BRYAN. 有機會可能會見到面.

大宅

hi bryan mummy,
我個囡比較靜架, 多多指教~
我要返工, 好少機會送/接到佢返學架, 你自己湊架???

原帖由 taiyingchun 於 10-8-11 13:43 發表
HI. NICOLE 媽咪.我仔係NCB. 叫BRYAN. 有機會可能會見到面.

大宅

原帖由 tsejessie333 於 10-8-11 15:11 發表
hello kikij,
你個囡之前都係讀英藝N班嗎???

係丫N班全日

大宅

icic, 頭先工人都話佢放學都好happy, 咁我都放心d, 因為佢返暑期班喊呀, 可能陌生地方啦

原帖由 kikij 於 10-8-11 15:57 發表

係丫N班全日

大宅

原帖由 tsejessie333 於 10-8-11 16:00 發表
icic, 頭先工人都話佢放學都好happy, 咁我都放心d, 因為佢返暑期班喊呀, 可能陌生地方啦

我今日打電話問老師囡囡點,佢話喊到死要找媽咪又唔瞓覺,要老師抱住,聽到都超級心痛,唔知幾時先好似妳囡囡好happy囉。明天返學都唔知點算啦.................

大宅

但係佢之前已經返過全日班又會咁既? 係咪因為唔同晒老師呢 ...anyway, 希望佢聽日就冇事啦~加油

原帖由 kikij 於 10-8-11 16:06 發表

我今日打電話問老師囡囡點,佢話喊到死要找媽咪又唔瞓覺,要老師抱住,聽到都超級心痛,唔知幾時先好似妳囡囡好happy囉。明天返學都唔知點算啦................. ...

大宅

原帖由 tsejessie333 於 10-8-11 16:16 發表
但係佢之前已經返過全日班又會咁既? 係咪因為唔同晒老師呢 ...anyway, 希望佢聽日就冇事啦~加油

囡囡前之無返過N班,係第一次返學囉。

大宅

oh 我mis-understood左你, 我以為你個囡上年已經讀左一年nursery full day, 原來佢係未返過既, 咁怪唔知得佢喊啦, 實會架啦, 仲要係全日...我個囡果陣都好似喊左...2~3星期...

原帖由 kikij 於 10-8-11 16:21 發表

囡囡前之無返過N班,係第一次返學囉。

大宅

原帖由 tsejessie333 於 10-8-11 16:36 發表
oh 我mis-understood左你, 我以為你個囡上年已經讀左一年nursery full day, 原來佢係未返過既, 咁怪唔知得佢喊啦, 實會架啦, 仲要係全日...我個囡果陣都好似喊左...2~3星期...

...

吓..........大鑊,我都有d怕,不過無法啦!呢個係必經的

別墅

你好ar..我係自己湊架..
希望有機會見到面啦

原帖由 tsejessie333 於 10-8-11 15:43 發表
hi bryan mummy,
我個囡比較靜架, 多多指教~
我要返工, 好少機會送/接到佢返學架, 你自己湊架???

伯爵府

醒目開學勳章

學校係有叫, 不過有時佢管唔掂d小朋友就會用中文同佢地講野架la. 所以felix都同佢講中文, 因為felix係班入面都係一個百厭星, 動作又快, 唔用中文佢可能真係控制唔到
原帖由 Hildatong 於 10-8-11 13:42 發表
係啊係啊....ricky中文好勁架....
佢地話係學校唔俾佢地講中文啊

係啊, 今日我同bowen反學唔見謝校長啊, 佢一個星期出一日九龍啊

伯爵府

醒目開學勳章

唔洗怕, 我個仔n1果時11月插班喊足一個學期, 到2月有新人插班先唔喊. d老師好有辦法架, 你恨心少少放手交俾老師就得架la.
原帖由 kikij 於 10-8-11 16:59 發表

吓..........大鑊,我都有d怕,不過無法啦!呢個係必經的

伯爵府

醒目開學勳章

唔可以話佢地好百厭, 只係外籍老師帶由期係低年班會俾佢地free d, 好似去洗手間本地老師要佢地排好隊一個跟一個慢慢行, 但係外籍老師就會容許佢地一齊跑過去lor. 舊年miss choi話佢朝早帶主流班d學生玩玩具唔會掉到通處都係, 不過有時佢會去望下全日班班仔, 就見佢地玩到好似大戰過後咁, 嚇c佢. 不過佢地到下晏跟番miss choi又會靜番晒, d野跌左又會識執. 如果你想個小朋友好free同發揮晒佢地d童真出黎國際班會好d lor.

原帖由 bitdd 於 10-8-11 14:11 發表
咁會唔會國際班冇咁嚴, d小朋友會百厭d架

伯爵府

醒目開學勳章

bowen媽,

我琴日見過felix個新班主任mr. edward不過佢好似無mr. ricky咁nice. 我同felix係課室出黎, 見到佢佢見到自己班仔同家長都好似見唔到人咁直行直過, 連笑容都無過, 反而一個新黎外籍女老師就好好笑容咁同我打招呼. 希望mr. edward上堂對住d小朋友既時候會開朗d la.
原帖由 Hildatong 於 10-8-11 14:39 發表
我又唔覺得佢地係百厭既...
我覺得佢地free d 會開心d lor, 因為英藝d功課已經好深, 如果返學都唔開心(我唔係講主流老師唔好), 甘佢地會唔中意返學啦...

...

男爵府

Felix Mami,
哎呀, 我之前見過佢啊, 我覺得佢好似教中學既eco/英國文學, ...好嚴肅....我都其實好擔心啊, 因為我個仔搭校車...

原帖由 lovelyfelix 於 10-8-12 09:58 發表
bowen媽,

我琴日見過felix個新班主任mr. edward不過佢好似無mr. ricky咁nice. 我同felix係課室出黎, 見到佢佢見到自己班仔同家長都好似見唔到人咁直行直過, 連笑容都無過, 反而一個新黎外籍女老師就好好笑容咁同我 ...

洋房

尋日有人見mr. edward同d小朋友玩得好開心喎, 你地都可以放心既, 不過就新黎唔知會唔會做得長囉..

原帖由 lovelyfelix 於 10-8-12 09:58 發表
bowen媽,

我琴日見過felix個新班主任mr. edward不過佢好似無mr. ricky咁nice. 我同felix係課室出黎, 見到佢佢見到自己班仔同家長都好似見唔到人咁直行直過, 連笑容都無過, 反而一個新黎外籍女老師就好好笑容咁同我 ...

伯爵府

醒目開學勳章

咁就好la.

佢簽左約只少都教1年la, 怕且佢唔會好似mr. chris咁話要返去讀書教2,3個月就走啩
原帖由 bitdd 於 10-8-12 14:09 發表
尋日有人見mr. edward同d小朋友玩得好開心喎, 你地都可以放心既, 不過就新黎唔知會唔會做得長囉..

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我仔讀 NCC 0架, 唔知有冇同學仔呢?
因為我要返工, 都係工人湊放學多, 今年加左學費, 好彩都係100蚊唔算好多 ~

大宅

hello金仔媽
你個仔係咪讀主流班? 因為我個囡讀國際班加左$200呀, 我C6呱呱嘈加左咁多...

原帖由 金仔媽媽 於 10-8-12 14:56 發表
我仔讀 NCC 0架, 唔知有冇同學仔呢?
因為我要返工, 都係工人湊放學多, 今年加左學費, 好彩都係100蚊唔算好多 ~

大宅

原帖由 tsejessie333 於 10-8-12 16:34 發表
hello金仔媽
你個仔係咪讀主流班? 因為我個囡讀國際班加左$200呀, 我C6呱呱嘈加左咁多...

吓加左學費啦,無通知的,想問國際全日班幾多$$丫

首頁
12345...14

尾頁

跳至