跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 英藝幼稚園

我想請問元朗除了肖珍及真光外,還有其他選擇嗎﹖

禁止發言

別墅

晴朗:
最憎d人唔知頭唔知路...係到鬧人..另其他人都唔會我,話埋我....鬧人做乜o者...我事前點解會揀真光面試係因為無得比我揀....我自己住係元朗區緊係揀番元朗區啦...唔通有近都唔讀....走到無雷功咁遠咩...如果我早知道你係事非八婆既話...我亦都唔會入去真光同你講野....係元朗開多間的話,我係一定唔會走去真光面試o架...癈事晒埋d無謂錢...依家先知道元朗會開英藝...咁我之前話真光唔收當然係會有失望....因為我唔知英藝會開多間....你自己唔係讀英藝就唔好係到多加意見啦....我從來都唔會同人嘈....不過呢幾日真係頂唔順你所打既野......所以依家先至入黎打幾句
2002年12月6日 閃眼間issac仔已經29個月大啦 1/4/2004~~~11kg 1/6/2004~~~10kg 28/6/2004~~~11.5kg 14/7/2004~~~10.5kg 日出世

大宅

粗魯師奶--牛奶仔媽媽
睇得你留言多,真係覺得你似個d潑婦罵街既師奶,之前真係唔知邊句鬧過你,我先無你一般見識,只係識揍仔煮飯做師奶,你見幾多人睇你唔過眼黎回應你,真係唔知邊個講埋D唔知頭唔知路既事,話人學校臭,你自己把口重臭,萊茵又話厠所係露天,有乜理由會整個厠所係天台,唸都唸到,又話肖珍課程淺,比你個仔讀深都追唔上,一睇你個仔都唔係醒目好樣,病軍散仔一名,你d人又無文化,連xylophone都唔識,中文大把錯字,一個標點符號都唔識運用,點教?hahaha,一味只識聽人UP,真係唔夠你八婆,我真係忍唔到講心個句,你呢個師奶正一無腦低B兼白痴,無黎主見,你有乜權利叫人唔好比意見,個Topic又唔係你開,開個個都串你不如走去九龍塘讀...笨!想讀近,但面試咁多間都唔收,你又真係side好多無謂錢,自己講出黎比人笑自己個仔,講多d同自己辯駁,睇下笑唔笑大人個口,把口咁衰,真係抵你幾年都無得再生,個天唔想你整多個問題少年出黎

別墅

其實學校o既野各花入各眼﹐我自己親身兼帶埋小朋友睇過近十間﹐相信大部分幼稚園其實都係好好﹐基本上爭在環境、課程、深度、課外活動同大人小朋友的心頭好唔同而已。派位攪珠時又唔係邊間有一定保証.....係自行、面試時印象可能好d 咁囉!
英藝呢﹐小女的朋友仔都讀左成年喇﹐唔差﹐我見佢有英、中、普通話咁﹐我印象最深刻係佢識唱國歌(佢應該唔同小女咁o係預備睇新聞時學唱﹐佢好似無呢個習慣)﹐學的野唔多亦唔深﹐識的似乎都唔及小女在家我陪佢學的中英數咁多(囡囡已經無其他小朋友咁叻、識的亦唔多)﹐但呢個唔重要﹐話晒n1 的目標係熟習群體、社交、禮儀規範等﹐除左幾次俾同學仔整親 ^^"避免唔到﹐同埋因為成日冷氣大同佢地覺得因成日逗留的室內環境空氣唔太流通﹐引致佢個仔仔久唔久就傷風感冒咁病下之外﹐我諗朋友都滿意o既﹐就要求唔高的n1而言。但相比起其他非牟利、好口碑的元朗幼稚園﹐例如o個三大幼稚園﹐同其他元朗出名的私立幼稚園喇喎....正如朋友前幾日講起﹐英藝打電話問佢點解唔讀落去﹐咁肖珍收左緊係去讀啦﹐除非無得讀上午班姐(佢勁唔鍾意讀下午班﹐甚至可以為左如果人地唔俾佢讀上午而轉去較為次選的學校 )!老實講當初如小女三大幼稚園中報左的兩間都不入﹐我都仲有好多心水得揀﹐但肯定唔係英藝囉!唔好誤會﹐只係因為我d 窮苦人家讀唔起私立的幼稚園..... 而且﹐請恕在下直言﹐就算負擔得起﹐都唔係非英藝不讀....當然﹐如果讀開的就可能要考慮埋小朋友的適應能力咁啦.....如有冒犯﹐唔好嬲下....

別墅

請問有無人報了元朗英藝, 我等學校裝修好通知我就帶囝囝參觀

禁止發言

大宅

我囡囡都報左n1,九月返學,26/06已經可以參觀,10:00-4:00,我得閒去睇睇先

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

今早去裕記買菜,撞正原來係英藝開放,順道入左去參觀下,TALK TALK下先知原來有個老師係我以前中學的校友(我都覺得面善架啦),新校始終係新校,環境都唔錯,設施又新,我個女玩都唔要走~
不過我老公唔諗住俾個女由肖珍轉過去過英藝,他怕轉校生及收生不足~
星期六它們有課外活動學跳舞,我有考慮俾亞女學~

別墅

white1 寫道:
我囡囡都報左n1,九月返學,26/06已經可以參觀,10:00-4:00,我得閒去睇睇先

Hello white 1,

我今天都是幫囝囝報了n1, 都是9月返學, 你報了am or pm?
我囝囝今天玩得好開心, d 車仔好得意。 :-P

大宅

Hello 622;

英藝學費要多少錢?N1班返幾點呀?
:-D

別墅

S-K-H媽咪 寫道:
Hello 622;

英藝學費要多少錢?N1班返幾點呀?

Hello S-K-H媽咪,

英藝學費 :
半天 - $2,180 (包茶點, 雜費, 書簿)
全日 - $3,880 (包茶點, 雜費, 書簿)

N1班返 :
上午班 : 8:30 am - 12:00 noon
下午班 : 1:00 pm - 4:30 am
全日班 : 7:30 am - 7:00 pm (Mon - Fri), 7:30 am - 2:30 pm (Sat)

子爵府

好媽媽勳章

請問英藝係唔係活動教學呢? 我唔想個小朋友讀得咁辛苦呀?

別墅

Dinosaur 寫道:
請問英藝係唔係活動教學呢? 我唔想個小朋友讀得咁辛苦呀?

他們資料 : 設計活動/方案教學; 全語文教學法

可電學校查詢 :
元朗分校 : 24709338
天水圍分校 : 28080993

大宅

Hi 622

Thank you for your useful information.

S-K-H媽咪
:-D

子爵府

好媽媽勳章

TKS~~622~~

等我打電話去問下先

禁止訪問

伯爵府

Hello White 1 & 622,

我仔仔也是報了N1 (2歲班) am, 是9月開學嗎 ? 但報名時她說大約8月初開學, 已確定嗎 ? Thanks

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

尼加拉伯爵 寫道:
Hello White 1 & 622,

我仔仔也是報了N1 (2歲班) am, 是9月開學嗎 ? 但報名時她說大約8月初開學, 已確定嗎 ? Thanks

因收足12個月學費

男爵府

Hi 各位英藝mami :

想問o下呢間幼稚園多o吾多雜費要交ga ? 多o吾活動 or part 攪, 需o吾需要比費用 ?

thanks.

首頁

尾頁

跳至