自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你諗多咗喇..

我公司有十幾人, 主要分兩類:
第一類: 踏正 5 點即閃
第二類: "敵不動、我不動", 每次我一拎鎖匙鎖柜桶, 佢地就會以9秒9嘅速度執嘢走人。( 最遲走嗰個要熄燈/熄冷氣/息水機/息影印機/拉閘/鎖門... )

我又唔覺我人緣差.

**

原帖由 皮蛋黃 於 10-8-18 23:03 發表
如題 ~ 今晚放工明明執緊野走, 但無同事等埋我一齊收工, 突然覺得自己人緣好差, 唔開心.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 我想生三個 於 2010-8-19 12:45 PM 發表

B_lam你唔好唔開心啦,多d上來吹下水,好多野唔好屈埋屈埋。你係咪住Melbourne?我有計劃過返澳洲住,首選都係Melbourne,不過可能過多十年八載,我等緊做你好朋友嘎,到時你唔好唔記得我! ...

好呀! 等你呀! 不過到時我可能變左做長頸鹿

大宅

我都唔會突登等埋同事收工,如果咁岩時間一齊都會有講有笑既,不過我覺得同事就係同事,唔知係咪工作上有利害關係,始終好難做到好朋友........

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我都係收工前半個鐘, 已經執定野等收工

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

可能我講求效率,吾鐘意等黎等去.:lol:

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 shannnb 於 10-8-19 09:30 發表

是非常宅女………
咁大家都同學…見佢咁靜.咪諗住大家一齊搭車囉.吹下水囉!(我係班入面好嘈果d,唔同朋友搭車吹水,我都同司機吹水架啦~) ...

咁佢一定係怕醜喇~~

禁止訪問

大宅

乖!我而家覆你。無事,無事,要開心,知嗎?

原帖由 mrs_b_lam 於 10-8-19 07:22 發表
其實我都覺得自己人緣唔好...出topic又無人覆...好多時圍內果班有gathering又唔叫埋我, 我話要跟埋去又好似不請自來咁...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 焱焱 於 2010-8-19 01:56 PM 發表
乖!我而家覆你。無事,無事,要開心,知嗎?

多謝妳

子爵府

原帖由 mrs_b_lam 於 10-8-19 11:08 發表

多謝妳

咩事唔開心呀叉頸媽....係咪掛住我呢

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 皮蛋黃 於 10-8-18 23:03 發表
如題 ~ 今晚放工明明執緊野走, 但無同事等埋我一齊收工, 突然覺得自己人緣好差, 唔開心.
oh....會唔會太敏感 ? 我平時走....我唔會等埋同事一齊走....

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 mrs_b_lam 於 10-8-19 07:22 發表
其實我都覺得自己人緣唔好...出topic又無人覆...好多時圍內果班有gathering又唔叫埋我, 我話要跟埋去又好似不請自來咁...
有d貢嘅樹 ? 你同你個b人見人愛, 車見車載....矛奶油架 ! 係唔好吹水wor

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

大宅

埋堆好唔好,係兩件事,
所以樓主唔好唔開心, 如果你平日好少埋果3位同事堆, 咁佢哋放工唔等你, 都好正常, 唔關你人緣事.

侯爵府

咁聽,好怕d是是非非,唔需要打交道都盡量少d傾計好~~~

原帖由 karih 於 10-8-19 08:29 發表

我都好似係咁, "自我感覺良好"好鐘意呢一句, 講中我的心聲. 我人緣都係麻麻地, 但我又覺得OK喎. 一大班人有時多是非, 仲麻煩. 返工做野, 夠鐘就閃, 好耐無做到等埋人一齊走呢個動作啦. ...

侯爵府

哈哈,我出topic都好少人覆ka
唔好咁介意啦,大家都係想上黎吹下水,岩聽咪球囉,總好過出post無端端俾人鬧

伯爵府

你唸多左喇~

我都係日日自己一個人收工!

(因為我公司都係得兩個人,仲要另一個係自閉上司)

個個放工都有野做,咪急急腳走囉,唔駛咁上心喎。

男爵府

我和樓主剛剛相反,我做咩都鐘意自己一個。連放工都盡量避免同其他人一齊走,因為唔想等lift搭lift期間仲要應酬,有時仲係冇野講搵來講個隻。唔講野又怪怪咁。

我係獨家村。

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

侯爵府

好媽媽勳章

樓主, 我同你剛相反, 我唔鐘意人地等我, 我好驚人地心會諗, ah 毛快啲啦, 成村人等緊你呀!

p.s. 樓主我想問一條白痴問題 mud 皮蛋有黃嘅咩

首頁

尾頁

跳至