自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

環保接龍勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 於 10-8-21 11:51 發表
好怕見到幫老婆/女朋友成個女人手袋"咩"上身的男人,仲要係好明顯係女人用的手袋來的。就算個男人幾型幾靚仔都好,當堂咩男子氣概都蕩然無存。

我可以接受男人幫老婆拿奶粉袋,幫老婆/女朋友拿公事包,但真係接受唔到成個女 ...

我初初同我老公拍拖去街,佢都話幫我拎手袋,我即刻截住佢,我話手袋唔係男人拎架....跟住都無....但係背包果d就一定係佢拎,我唔拎的......我十幾歲都覺得男人拎個女人袋,好肉酸,無左男人既尊嚴,女人都要比返幾分尊重個男人,個袋我又唔信有幾重啦...不過...如果個老婆係大肚又唔同睇法

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我老公細佬有時都幫我咩下手袋架喎..
我唔需要佢地咁型仔..所以無咩所謂

而家去超級市場,萬0買嘢..無帶環保袋
所以買親d嘢都塞入我手袋~
唔通勁重我仲要爭住揹??

如果個袋全部都係我d嘢..
我就唔駛佢地揹啦~~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

下,我又唔覺得喎,我反而覺得個男仔好好為女朋友/老婆"咩"袋

大宅

我老公一見我個重就會幫我"咩",平常都係自己"咩"返,我覺得如果次次去街都要佢幫咁不如比個男裝袋佢用好過啦!!

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我C6有時會幫我拎WO,我覺得佢好體貼

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 grand2005 於 10-8-21 12:11 發表
我見到呢D男人即刻會想象佢地頭頂帶住光環 好好好男人啊
agree~試問邊個男人可以唔理旁邊班c9睇唔起佢既目光,都要幫老婆拎手袋?老婆比自己尊嚴來得緊要既男人係世界上真係少之又少~
我老公有時都會幫我拎手袋,佢唔介意旁人點睇佢,佢只怕我手袋重(有好多小朋友既野係入面),揹得辛苦~我覺得我好幸福嫁

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 大力大力 於 10-8-21 12:23 發表

問題係手袋有幾重呢???

無用男人才做!我打死都唔 "咩" !!

女朋友就分手都唔 "咩",寧死不屈!!
如果你好愛你老婆,就算唔太重既手袋你都寧願自己揹,寧願自己辛苦都唔想佢辛苦啦~想佢行街可以行得舒服...我從來都無叫過我老公幫我揹,係佢係都要搶黎揹,同佢講左唔重,佢都要幫我揹埋(當然唔重都係呃佢,因為我個手袋長期都好重的~袋左好多好多野)

禁止訪問

侯爵府

我c6...習慣性幫我咩手袋...我地2公婆...又唔覺有問題wor....
最緊要係...一個願打,一個願捱...姐...

大宅

我個袋好鬼重, 叫老公幫忙有咩問題, 無理由為了唔好睇令自己辛苦姐. 其實每個人都有理由做自己喜歡的事, 只要不影響別人便可. 好睇唔好睇, 有男子氣慨, 無男子氣概, 與我無關. 只要生活開心便可.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

肯幫老婆拎手袋的男人咪好男人一個law....係錫老婆先肯幫佢攞, 我覺得無問題枉...

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 mrsright 於 10-8-21 16:14 發表
如果去超市個d環保袋就梗係無問題啦

問題係明明一個女人款手袋, 又唔係重, 仲乜要咁懶自己唔狽? 係咪想比其他知, 我點得到自己男人/老公 ?

我唔會比佢狽, 除非我身體唔舒服, 根本個袋好輕, 我忍受唔到佢咁肉酸, 同 ...

如果個袋重就一定我 "咩",問題係為什麼女人手袋要男人"咩"!!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

手袋我未試過比男人揹,但自從手袋變左湊仔袋後,我間中都要c6幫我揹下,因為太多野好鬼重mouth:

大宅

好媽媽勳章

原帖由 mrsright 於 10-8-21 16:14 發表
如果去超市個d環保袋就梗係無問題啦

問題係明明一個女人款手袋, 又唔係重, 仲乜要咁懶自己唔狽? 係咪想比其他知, 我點得到自己男人/老公 ?

我唔會比佢狽, 除非我身體唔舒服, 根本個袋好輕, 我忍受唔到佢咁肉酸, 同 ...

me~~!
我覺得就算唔肯同老婆揹手袋ge男人唔代表佢地唔錫老婆/女友wor~~
我c6有時都想幫我拎個手袋, 但反而系自己唔鐘意lo~~ 我同佢講, 男人老狗揹住個女人手袋都唔知似乜, 比人見到我都覺肉酸丫~~!個袋又唔系重!我拎咪得lo

伯爵府

我c6有幫我揹袋,不過好少..通常我將個仔轉手/整野唔方便果下佢會幫我揹下...但之後我自己都會拎返,而c6自己平時都有揹袋既,有時我唔想拎阿仔d野都放晒係佢個袋道比佢揹

大b駿逸細b駿晞

珍珠宮

環保接龍勳章

me2 ~ 老公結婚前後都會主動幫我咩( 側咩袋only) ,不過除非好重 (eg 帶佐好多書 /去超市買野 用個袋黎裝) ,如果唔係我都會自己咩番。
我又覺得,老公體貼我先會冉主動幫我咩袋 (有時佢明知個袋唔重) ,佢大可以當睇唔到/唔關佢事 ~
不過,個袋唔重我都係自己咩番架

說起男人老狗咩女人手袋, 好似好耐之前睇過有個女作者(好似張x嫻? )都寫過呢個話題~

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

老公見我湊仔/買野唔方便揹住個袋
個袋fing黎fing去阻頭阻細
就會自動幫我拎住
好正常之嘛

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原帖由 手指仔 於 10-8-21 13:46 發表
WELL..我以前都睇唔起果D幫女人"咩"手袋嘅男人..直至同我老公拍拖,佢自動攞起我果個唔太重嘅袋嚟"咩"..,至發現原來好WARM假..去買嘢一袋袋可以的話佢都唔使我攞仲FREE隻手出嚟拖住我..令我覺得之前D男友無佢呢份細心 ...

我同你一樣,之前都覺得男人老狗幫女人揹手袋好肉酸,我以前d男友都好有選擇性地幫我拎袋,有一兩個更講明唔會幫女人拎袋,直至遇到我老公...我同佢拍拖果陣因為失業,去街多數個袋都係細細個手挽袋,佢為咗free我隻手出嚟拖佢隻手,佢會拎咗我個手袋,初初我都同佢爭番唔俾佢拎,但慢慢覺得都幾窩心,佢係昂藏六尺嘅二百幾磅大隻佬,點知望住佢拎住我個袋一d都唔肉酸,佢唔怕俾人笑~

到我陀第一個bb果陣,有佢在場一定唔會俾我自己拎袋,佢驚我論盡跌倒,會一手拎袋一手拖我,佢d朋友話未見過佢咁開心,對一個女人咁好,佢實在係緊張我~

而家去買嘢多數都係佢拎重嘢,我好少俾佢拎我個袋啦,因為有時去街佢要拎嘢又要拖住對仔女,我都唔想佢咁辛苦~

首頁
12345...8

尾頁

跳至