自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 llmom 於 10-8-23 23:03 發表
對, 佢話4時開始找Philippine總統, 到依家都聯絡唔到.

唉~

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 鑰匙 於 10-8-23 11:07 PM 發表

Philippine總統, 香港唔聯絡你, 你都聯絡下人啦.
如果阿爺出馬就好啦, 唔知阿爺有無關心呢件事呢.

阿爺都有幫手呀,個邊中國大使館,
有即刻派人去了解同幫忙

子爵府

醒目開學勳章

係佢能力範圍內已經做到最好...

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

我覺得特首好唔掂羅,應該顯責菲律賓警方的行動,無顧人質的安全.
我明白,他都傷心,但都要顯責他們的行動,這一定要做呀

我要食牛柳

珍珠宮

原帖由 jirehbeauty 於 10-8-23 23:09 發表
個女記者仲死啄住.........唉......唔通叫香港飛虎隊過去救人咩....

班香港記者可以傍晚到左菲律賓,
我當時已經諗點解唔叫佢地過去 (雖然冇可能發生)

水晶宮

熱血金章

原帖由 SandyKL 於 10-8-23 23:05 發表
某d香港記者問埋d廢問題,同果d菲廢警同呢。

有時D 記者真係好衰呀,
事情發展都咁, 特首都唔想,
佢都控制唔到, 唔通要特首即刻飛過去咩?

雖然特首講野唔叻, 但我覺得佢 EQ 好好,
大家唔好再迫特首啦!!!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

今次香港政府真係有做嘢,已盡力,應該支持佢地!

珍珠宮

原帖由 emmypun 於 10-8-23 23:10 發表

好簡單.......佢依家有冇發表D咩?

菲國不嬲係綁架之國(就算唔計之前選舉個單),
佢地總統又點會覺得大件事

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我要比個比香港政府!

根本今次大家都做唔到d咩...
點解o係呢個咁既時候重要玩針對?
重有呀, 曾生講左句野好岩:
依家唔係講苦恤金既時間, 而係講拯救傷亡時時間!

醒下啦某d香港人!

男爵府

佢都好憤怒,佢都嬲菲律賓政府無做野.暗示叫港人不要去菲律賓.

翡翠宮

原帖由 kiki.kiki 於 10-8-23 23:10 發表
睇得出特首真係好憤怒, 同埋佢真心關注人質, 已經好多次講話要求菲律賓最緊要保住人質嘅安全, 亦睇得出佢對菲律賓特警嘅行動感動無耐....仲有當然係憤怒, 係憤怒點解佢地會用D咁愚蠢嘅方法去救人 ...

梗係啦, 當地一個高官都無, 比班爛鬼警察話事, 佢地覺得, 唓, 挾持人質啫, 成日都有架啦, 死幾十個都係咁啦.

根本我地特首同佢地講咩都無用啦, 菲律賓總統搵都搵唔倒, 佢地決定倒D咩,你話咩佢咪話好囉, 我地特首同香港人比佢地過咗一揀啦. 唔怪得咁耐都係咁落後.

大宅

好媽媽勳章

其實香港政府今次真係做唔到實質嘅事...佢地已經盡左力...我睇電視新聞都覺得特首好憤怒...亦覺得記者們好無奈咁報導現場情況...始終大家都係香港人...但又幫唔到

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 goat 於 10-8-23 23:14 發表

菲國不嬲係綁架之國(就算唔計之前選舉個單),
佢地總統又點會覺得大件事

我講緊我地偉大祖"父"

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我都相信如果是香港特警或飛虎隊救, 結果一定攺寫! 現在真是好遺憾和難過

水晶宮

菲律賓政府一句致歉都無

別墅

好媽媽勳章

龜縮總統! 追究到底, 點都要俾香港一個交代囉...
邊個白癡問發放幾多撫恤金架, 究竟幾死幾傷當時仲係未知,
可以做既特首都做左啦其實,
問佢有冇向果邊表態香港方面覺得應該點做,
多Q餘, 人地地方既司法等問題,
香港根本干涉唔到,
如果可以, 緊係叫佢咩都應承佢,
放左人先講啦, 咁但係人地會唔會show你丫..
問埋d白癡問題, 無建設!

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原帖由 ahmama 於 10-8-23 23:16 發表
菲律賓政府一句致歉都無

係, 好賤, 好賤.....

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 kc_01k 於 10-8-23 11:15 PM 發表

梗係啦, 當地一個高官都無, 比班爛鬼警察話事, 佢地覺得, 唓, 挾持人質啫, 成日都有架啦, 死幾十個都係咁啦.

根本我地特首同佢地講咩都無用啦, 菲律賓總統搵都搵唔倒, 佢地決定倒D咩,你話咩佢咪話好囉, 我地特首 ...

可能係佢地當地,死十個當五雙,
但係有外國遊客被挾持,都起碼要有個話事出黎做野囉,
睇咁耐都睇唔到,完全唔覺得佢地有心救人,
特首出旅遊示警,即係叫我地個個都唔好去,
抵制佢地,佢地都係靠旅遊咋,睇佢地點死囉

水晶宮

原帖由 babyizanne 於 10-8-23 11:16 PM 發表
龜縮總統! 追究到底, 點都要俾香港一個交代囉...
邊個白癡問發放幾多撫恤金架, 究竟幾死幾傷當時仲係未知,
可以做既特首都做左啦其實,
問佢有冇向果邊表態香港方面覺得應該點做,
多Q餘, 人地地方既司法等問題,
香 ...

問個個真係白痴啦,而家咩時間呀,
要討論都唔係呢個時候啦

水晶宮

熱血金章

原帖由 咸濕大師 於 10-8-23 23:11 發表
我覺得特首好唔掂羅,應該顯責菲律賓警方的行動,無顧人質的安全.
我明白,他都傷心,但都要顯責他們的行動,這一定要做呀

我識野唔多, 如果講錯唔好見怪!!!

雖然菲國今次救人行動, 我地巿民去睇係救得好差,
但我諗我地都唔可以去顯責人地啩, 人地可能已經係用盡九牛二苦之力呢.................

同埋特首宜家係需要智囊團去幫佢寫稿, 發表每一句說話之前, 一定要諗清諗楚, 唔可以隨便亂講嫁!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至