自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

mud 原來有d咁多咁ge父母, 嗚呼哀哉mouth:

原帖由 mooncyn 於 10-8-31 13:21 發表
3年班仲可以教,我家姐朋友個囡18歲都要呀! 我家姐話係個亞媽唔放心,不特止沖涼會入去睇實(驚佢沖唔乾淨)訓覺一齊訓(話佢好反訓會跌落床)聽到雞皮都起, 我家姐成日叫個朋友放手,佢就用好多藉口同個囡和 ...

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 yoma1975 於 10-8-31 11:14 發表
這都未算仲過份,我見過仲仲過份.個男孩讀完中六出來做嘢,話自己不識開水喉.一問之下,完來他真的重未開過,也不知點開.在家洗澡只要企係到母親會同他洗,牙會同他刷,面會同他洗,衣會同他穿,飯也是母親喂.
:s ...

中六? 救命,咁即是香港咪會出現好多,智商正常,但行為低能的年青人。

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

18歲喎, 唔係8歲!! 佢呀媽究竟當個女係人定寵物呢?!mouth:

原帖由 mooncyn 於 10-8-31 13:21 發表
3年班仲可以教,我家姐朋友個囡18歲都要呀! 我家姐話係個亞媽唔放心,不特止沖涼會入去睇實(驚佢沖唔乾淨)訓覺一齊訓(話佢好反訓會跌落床)聽到雞皮都起, 我家姐成日叫個朋友放手,佢就用好多藉口同個囡和 ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有明友果女11歲在家要媽咪抆,係學校就自己攪掂,鞋帶甩左提起隻腳叫媽咪整.

水晶宮

18歲都要睇實佢沖涼? 咁洗唔洗驚佢整污'joe'對手 幫佢換埋m巾呀?

大宅

好媽媽勳章

中六男仔阿媽同佢冲凉 會勃起架喎。
18歲女陪佢冲涼 M到點呢?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大吉利是講句, 父母突然唔係度點算呀??

水晶宮

好媽媽勳章

3年級仲要工人姐姐清潔pat pat,冇問題呀....大大下自然會識架啦....
人地9歲唔識綁鞋帶都係大大下自然會識架啦....

我大仔4歲識抹pat pat 4.5歲自己沖涼 6.5歲先識自己綁鞋帶...

細女依家未夠4歲,自己抹pat pat ,自己沖涼(只係識沖,未識抹乾身)

過到自己,自己覺得冇問題咪得law....
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

講開又講,上次講綁鞋帶果陣明明有好多人出嚟撐係小問題,又話唔洗教大大吓自己會識,點解今之唔見晒嘅!

公爵府

咁又係 人地18歲都未識都唔洗怕 9歲又怕什麼 慢慢就識
仲有佢唔識都係得父母同佢自已知姐

原帖由 patpat234 於 10-8-31 15:50 發表
3年級仲要工人姐姐清潔pat pat,冇問題呀....大大下自然會識架啦....
人地9歲唔識綁鞋帶都係大大下自然會識架啦....

我大仔4歲識抹pat pat 4.5歲自己沖涼 6.5歲先識自己綁鞋帶...

細女依家未夠4歲,自己抹pat pat , ...

公爵府

可能睇左nipost d 原來大大下係唔會識嫁

原帖由 alicemic 於 10-8-31 15:53 發表
講開又講,上次講綁鞋帶果陣明明有好多人出嚟撐係小問題,又話唔洗教大大吓自己會識,點解今之唔見晒嘅!

水晶宮

我琴晚熨緊衫都有聽到呀
真係 ~ 頂~

老公沖完沖出黎講佢知
佢都話 "有冇搞錯呀" !!

依家D 人係咪傻傻地架~~
呢D 係一個人本身要學識既自理能力黎架!!

水晶宮

好媽媽勳章

18歲真係有D驚....其實佢係咪智障???
呢到有唔少18歲已經係媽媽

原帖由 janeleung 於 10-8-31 16:29 發表
咁又係 人地18歲都未識都唔洗怕 9歲又怕什麼 慢慢就識
仲有佢唔識都係得父母同佢自已知姐
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

唔怪得我朋友 (小學老師) 話d學生小五小六都重要著片返學啦 ...

花花菜  重要着片, 冇嘢呀, 佢醜唔醜呀?  發表於 11-4-2 21:49

珍珠宮

好奇想知, 小學老師有無偶到咩case, 係最經典.

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 alicemic 於 10-8-31 15:53 發表

因為佢哋上次話唔識綁鞋帶都識忟C, 點知真係有D小朋友8/9歲都唔識忟C

其實都唔奇吖, 你記唔記得上次綁鞋帶單野, D父母幾廿歲人連乜叫打結都可能唔識分, 小朋友唔識忟C有乜咁奇呀

公爵府

聽到果時真係吹啤啤呀

原帖由 thunder_bunny 於 10-8-31 16:38 發表
我琴晚熨緊衫都有聽到呀
真係 ~ 頂~

老公沖完沖出黎講佢知
佢都話 "有冇搞錯呀" !!

依家D 人係咪傻傻地架~~
呢D 係一個人本身要學識既自理能力黎架!! ...

公爵府

越來越恐怖

原帖由 tandjchan 於 10-8-31 16:44 發表
唔怪得我朋友 (小學老師) 話d學生小五小六都重要著片返學啦 ...

公爵府

媽媽心目中 好叻叻ga la

原帖由 健朗媽咪 於 10-8-31 16:51 發表

因為佢哋上次話唔識綁鞋帶都識忟C, 點知真係有D小朋友8/9歲都唔識忟C

其實都唔奇吖, 你記唔記得上次綁鞋帶單野, D父母幾廿歲人連乜叫打結都可能唔識分, 小朋友唔識忟C有乜咁奇呀 ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 LILY媽咪 於 10-8-31 16:51 發表
好奇想知, 小學老師有無偶到咩case, 係最經典.

我 fd 講.............

秋天時分, 好多時上午涼, 下午熱, 有個小5學生, 到下午出晒汗都仲著住件褸, 問先知佢唔識除拉鍊衫....

首頁
12345...6

尾頁

跳至