婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

我奶奶仲爆比我聽,
話我老公同佢講, 亞媽無得揀,
佢一生佢出嚟就注定錫佢一世,
但老婆有得揀, 個老婆會揀走咗去,
而佢又好愛我, 佢叫佢媽幫佢留住個老婆,
咁我奶奶咪知我喺佢仔心目中咩位置囉

噢, 你c6真係抵讚呀
我c6會同99講, 將心比心, 家陣你咁對阿x, 咪即係以前嫲嫲對你咁, 當年你又唔鍾意, 又嬲啦
阿99就同番c6講叫我唔好嬲唔好唔開心
講真, 99都講到咁, 我唔再嬲, 而且我有時真係唔記得99對我有幾唔好, 做人善忘d好d
但阿99 d女就唔掂呢~
唔可以話c6唔識handle我同姑9之間嘅關係, 根本係我三個姑9都有問題, 唔會理你有乜理由
d姑9比99仲活响"舊屎", 佢哋真係覺得個細佬娶我係佢哋屋企個工人
阿囝七個幾月, 但我唔係成日湊佢返去見嫲嫲, 因為見嫲嫲通常見到姑媽, 我唔鍾意, 就索性唔湊佢返99喥
好彩一樣嘢係, c6仲未係好掂咁一個人湊阿囝出街
所以由未嫁到家陣, 我都好羨慕c6個表弟婦, 三個姑9對佢又好, 99又錫佢, 連c6自己都開聲講佢好幸福唔似我咁要對三個不知所謂嘅姑9; 陀b時99唔同住都煲嘢俾佢, 我同住都無啖好食, 連飲啖雞湯都要姑9批準先得

哎呀, 輪到我講遠咗
樓主, 你唔好以為自己仲細, 廿字頭之嘛
好快, 你好快就發現原來自己廿到尾, 再唔嫁就真係剩女
唔好話女人, 人嘅青春真係有限
唔通你要學早排報導咁講45歲先結婚, 48歲先話想要bb咩
唔好玩啦, 唔係做乜d人一直都話有仔襯嫰生, 唔係話陀仔生仔嗰個過程辛苦, 係你教兒養女嗰下辛苦呀, 你仲有幾多氣力去追佢吖
所以每一樣嘢要睇清楚, 買樓, 自己有能力點都要近娘家
bb唔係俾婆婆湊都一定要近婆婆屋企, 起碼坐月有自己人理
唔係好似我咁, 未生前仲同99住, 嗰時一直都同c6講一出院就同bb一齊返婆婆喥坐月, 即使99同住响我生之前佢都無諗住同我坐月
如果你真係要同呢個男人一齊, 你要開始train佢, 俾佢知道家係你同佢+將來嘅小朋友, 唔可以俾人搞亂
c6知我唔鍾意姑9, 佢由得我講, 我唔需要撩撥離間, 佢自己有眼睇有耳聽

男爵府

育兒性格勳章

回覆 41# jamie_gd 的文章

我緊係會train 佢la

樂觀d 諗, 佢受軟唔受硬...
我平心靜氣同佢講, 佢都受既
係唔鍾意我"發癲"囉.....

佢都怕我走既..... (@@咁我都怕分手)
but 阿媽唔會走丫嘛...

大宅

我bf媽媽試過當我面話我buy d衫質地唔好,個款,cutting唔靚...但係有d有牌子ga wo~仲有bf爸爸次次見到d衫都搶左去話要拎黎著..even couple shirt都係咁..真係好想妖妖妖xyzabc佢..
同埋bf媽媽試過特登掉左我織比bf既羊毛頸巾落洗衣機洗到爛晒..
搞到有個auntie都頂唔住當我面話佢一定係呷醋特登洗爛條頸巾呀~~

別墅

回覆 43# jesuslovesyou 的文章

我奶奶會叫我唔好買黑色..或者公仔望落去好恐怖0個d

民房

衫就冇試過呀, 但就有其他...
eg. 我買個健康枕俾我bf, 佢阿媽知道後第二日即刻買過2個新枕頭俾佢個仔...
同埋成日我買d雜物去, eg. 水壺, 佢轉個頭就拎咗去...

男爵府

育兒性格勳章

原帖由 Katis 於 10-9-24 11:28 發表
衫就冇試過呀, 但就有其他...
eg. 我買個健康枕俾我bf, 佢阿媽知道後第二日即刻買過2個新枕頭俾佢個仔...
同埋成日我買d雜物去, eg. 水壺, 佢轉個頭就拎咗去... ...

女人既妒忌心真係...
如果你看到面前的陰影,別怕,那是因為你的背後有陽光!

地球是運動的,一個人不會永遠處在倒楣的位置。

人不能太方,也不能太圓,一個是會傷人一個是會讓人遠離你,因此人要橢圓!

別再用0.5的思維管理這個2.0的世界了!

[強國]搞笑+發人深省的句子
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=2706370&highlight_id=0&page=1

伯爵府

2024年龍年勳章

我99 又OK WOH,仲講明話以後交俾我照顧啦~ 底衫褲都係我買啦...

不過樓主嘅經歷同我有幾分似... 我開頭同c6拍拖我62都嫌我染髮又瘦叫我c6飛咗我架 (其實咪又以為佢自己住半山好巴閉嫌我住西九......),開頭都想同佢分手架....結果咪又同c6一齊十幾年!

樓主都幾成熟,讀緊書就惡補婆媳關係! 真係後生可畏~

首頁

尾頁

跳至