跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 happymama_jkc 於 10-11-26 19:50 發表

嘩, 肥bb呀 .. haha
你生時會好辛苦呀 !!

你咁講我好驚呀, 點算好? 我係未要食少d, 我其實一直都check住血糖, 都冇超標, 真係唔知點解B女會咁重....

大宅

我尋日去私家樹做產檢, 醫生話阿 Be 有成 1.5 kgs; 係大碼 B 喎.....

大宅

畀面勳章

我星期 6 做完產檢 c+ 啦 ~ 28week 1d
我自己有 93 磅 , 細 b 有 1.18 kg ~ 醫生話算 ok 喔 ~
佢話標準係應該 1.2 kg , 我響網上見應該係 1.3 kg ~
咁唔知算唔算差唔多呢 ~ ???

大宅

27w1d 2磅10安士,比中碼大小小,預計出世時6磅幾至7磅

別墅

去照4d時度左, 27wk4d, 有1.47kg.......應該係大碼b, 塊面圓碌碌, 好好肉.

大宅

Nacby:你bb真係好大隻ar..
我ar b塊而都係好肥,似足我...照4d個姐姐話,"塊面好好肉ar"仲要講左2次
個鼻好彩似daddy,高d,似我就死喇

別墅

maninb: 係呀! 佢真係好大隻, 老公好開心囉, 見到bb咁肥......因為佢自己好瘦, 所以希望bb會肥o的得意o的. 但我就驚佢keep住咁大隻, 到大o個時就大件事囉........

大宅

我要到8/11 去C+再照先UPDATE LU....之前BB SIZE係2 LBS

別墅

尋日產檢. 30w2d 3lb 8oz

大宅

原帖由 Nacby 於 10-11-29 10:11 AM 發表
去照4d時度左, 27wk4d, 有1.47kg.......應該係大碼b, 塊面圓碌碌, 好好肉.

haha .. 噤你平時食咩呀 !! 食得多唔多 ?
大碼 b 好勁呀 .. haha
我亞b個面尖尖, 手長腳長 .. 係 25w6d 時有 2.2磅 ..

別墅

我食量同之前差不多咋.........都唔知點解佢咁吸收..... 當然, 我係肥媽又肥b 啦. 我都重左成22 lbs. 個肚好大下.

大宅

今日剛做產檢, 阿B有..3lb.. 我28wk喇.. 醫生都話佢係大碼B...

複式洋房

尋日產檢28wk3d, 阿B得2lb3oz, 醫生話係細碼B
請問你哋食咩可以長胎D呀? 我驚阿B太瘦弱!

大宅

小b重3.3磅,我重110磅 !
其實真係好難講, 我而加食野重小過 bingo前, 無計,bb頂得我好辛苦, 呢兩日仲血糖低暈左!

唔使太擔心, d人話最後兩個月係會重多d !

原帖由 RainLau980515 於 10-12-2 13:41 發表
尋日產檢28wk3d, 阿B得2lb3oz, 醫生話係細碼B

別墅

原帖由 RainLau980515 於 10-12-2 13:41 發表

我乜都食. 魚生, 生蠔, 個d 都有食. 忍唔到口.
其實只要健康, 大細size 唔緊要, 欣宜出世都係六磅幾, 你睇佢之後幾大件...
最緊要健康. 出左世都可以慢慢谷肥. 小心想長胎最後長左係自己到, 我上一胎個女7磅幾, 但我重成50磅. 小心.

珍珠宮

我同你都差唔多...我29W2D產檢時...小B得1.1KG...約2.4LB...雖然醫生都話正常...但好似偏輕咁...仲要身邊啲同事同朋友都話我唔似有成8個月...個肚好似好細..仲要咳咗成個幾星期...SIGH...好擔心...我已經日日食蛋..又成日食牛肉...唯有叫媽咪煮多啲花膠比我食...

複式洋房

我未有之前116lb, 有咗之後因為嘔得勁輕咗得返110lb, 今日28wk4d有124lb, 但阿B得2lb3oz, 我99成日話我食咁少嘢BB會好瘦弱, 但我已經盡量食, 食唔落都無辦法, 所以想知你哋食咩可以令阿B長肉D, 好似聽講一日食一隻烚蛋可以長胎, 唔知係咪呢?

大宅

我之前27wk3d產檢, 阿b有2lb5oz...average size..唔知係咪同日日食蛋有關...係咪長胎就唔知, fd話有營養....聽talk營養師就話兩日食1隻就已足夠!

複式洋房

回復 58# 爛咀媽媽 的帖子

今日檢查完,28week,1.1kg,醫生話正常.

大宅

我琴日去照 4d .. 27w3d .. 2.7磅 !!
係唔係輕呀 !!
thanks

首頁
12345...10

尾頁

跳至