親子旅遊

跳至

首頁
12345...30

尾頁

珍珠宮

原帖由 縉媽 於 10-11-25 09:02 發表
我買lu, 又係花園街. 不過唔係街邊檔, 街邊的我見有$120/pc 但d料唔好. 我上咗一間2樓的樓上舖, 最平有$180 (d 料好過街邊檔好多), then $280 & $380 etc, 我d仔買$180 (夠用便算, 因好快又高), 我自己同老公買$380 ...

tks for you info ^^
去開可以睇埋 ... 赤柱對我黎講有小小遠 :p

唉 ... 依家韓國咁樣個心真係 1516 ... 晏 d 打去旅行社, 睇下有冇得轉團 ... :(

大宅

係lu! 一聽話開戰我便sad 咗好耐, 今個星期日美國仲話同南軍演tim, 係處pu 火! 望早d settle 等我地可以玩得開開心心, 唔好担担心心.
原帖由 1213 於 10-11-25 09:12 發表

tks for you info ^^
去開可以睇埋 ... 赤柱對我黎講有小小遠 :p

唉 ... 依家韓國咁樣個心真係 1516 ... 晏 d 打去旅行社, 睇下有冇得轉團 ... :(

子爵府

好媽媽勳章

12月尾, 南韓 會落雪嗎?

(我只係去明洞 & 樂天世界)

大宅

我見果條天氣報告link, 2天後都已有雪落了!
原帖由 Racmom 於 10-11-25 12:57 發表
12月尾, 南韓 會落雪嗎?

(我只係去明洞 & 樂天世界)

大宅

http://www.youtube.com/user/EGLChannel#p/c/A041D7631410281E/6/jeg70gT_SUI

arm arm 好偶然睇到lay you tube egl channel, 慢慢煲啦

大宅

好啱睇呀. 唔該晒呀!

D WON 近日DROP 咗, 你會否考慮入D貨呀?
原帖由 gordon 於 10-11-25 22:49 發表
http://www.youtube.com/user/EGLChannel#p/c/A041D7631410281E/6/jeg70gT_SUI

arm arm 好偶然睇到lay you tube egl channel, 慢慢煲啦

大宅

之前都買咗d, 可能到korea airport 再買.

想問, 你地會帶幾多個luggage 去, 我老公話2大1小, 我聽完覺得

原帖由 縉媽 於 10-11-27 22:24 發表
好啱睇呀. 唔該晒呀!

D WON 近日DROP 咗, 你會否考慮入D貨呀?

大宅

We will bring 2 luggages (large size).

Hope good enough la... :)

原帖由 gordon 於 10-11-29 10:33 發表
之前都買咗d, 可能到korea airport 再買.

想問, 你地會帶幾多個luggage 去, 我老公話2大1小, 我聽完覺得

大宅

我5號都要交尾數啦!26/12出發,希望到時天下太平啦!

P.S.縉媽:我行咗好多度都揾唔到FOR小朋友嘅全墊賣,幫唔到你添,不過必要時用2個半墊拼埋嚟用,唔知唔得唔得呢?
律己以嚴 待人以寬  仍在努力中

大宅

原帖由 FungMm 於 10-11-29 16:49 發表
We will bring 2 luggages (large size).

LARGE SIZE即係幾多吋果隻呀?我連旅行箱都未買,唔知買咩SIZE好,我係同十幾歲嘅仔仔二個去,係未都係預一人一箱兼大D好呢?
律己以嚴 待人以寬  仍在努力中

大宅

上次你有冇攞d sample 試, 我試過都ok, 如果$$ ok, 會買d, 其他 韓國brand 我唔係好識.

我打算買衫, korea d 衫好耐用, 同暖, 唔似hk d 得個樣又貴. 如果你帶2個大, 我帶2大1小又好似唔係太誇, 我打算買half luggage 既衫返.

also, 我估計korea christmas 時會好凍, 前2日我個korea 同事話得-2, -3 度,

原帖由 FungMm 於 10-11-29 16:49 發表

男爵府

原帖由 gordon 於 10-11-25 22:49 發表

好有用呀!!!thanks

大宅

原帖由 縉媽 於 10-11-25 09:02 發表
我買lu, 又係花園街. 不過唔係街邊檔, 街邊的我見有$120/pc 但d料唔好. 我上咗一間2樓的樓上舖, 最平有$180 (d 料好過街邊檔好多), then $280 & $380 etc, 我d仔買$180 (夠用便算, 因好快又高), 我自己同老公買$380 ...

請問在花園街那一個位置的2樓樓上舖?

大宅

以中間可比van仔上落的十字路口位計, corn 位有間買小食的店, 佢舖前係買寵物用品的街舖, 沿著條小巷行入去有一間成日有人排買魚旦的店(希望你知我講邊).
address : chong's fashion co.
1/F, NO.192 FA YUEN STREET

原帖由 Pauline媽咪 於 10-11-30 22:27 發表

請問在花園街那一個位置的2樓樓上舖?

大宅

參入戰團 ...東瀛遊5天 KSFW05, 21/12 零晨機。
有團友嘛?

大宅

Hi bbho,

Same tour with you but mine is on 22/12 ar...

May we can meet in ski village or hotel in Seoul la! :)

原帖由 bbho 於 10-12-1 16:06 發表
參入戰團 ...東瀛遊5天 KSFW05, 21/12 零晨機。
有團友嘛?

別墅

唔該晒你地既資料呀, 我將會一月頭去, 同老公&兩隻仔去, 我都好擔心小朋友保暖問題呀, D小朋友凍吓就好易發燒架喇!

大宅

Hi daydaytse,

不用客氣, 等我們聖誕節期間出發回來再報導當地的天氣呢... 我想12月尾至1月的天氣應該相差不太大呢....:)

原帖由 daydaytse 於 10-12-1 16:16 發表
唔該晒你地既資料呀, 我將會一月頭去, 同老公&兩隻仔去, 我都好擔心小朋友保暖問題呀, D小朋友凍吓就好易發燒架喇!

別墅

好呀! 好呀!
祝大家旅途愉快~~~~

大宅

FungMm, 我 ..
22nd - Intercont ; 23rd-滑雪渡假城; 24th & 25th 首爾Intercont。 如果你一樣,我地只會響 24th住同一間 Hotel,我諗到好難踫到面。 Anyway, 能夠同旅行社又同行程都算有緣呢。 希望大家都玩得又開心又安全。

首頁
12345...30

尾頁

跳至