跳至

首頁
12345...37

尾頁

男爵府

你地好吖,我今日用驗孕捧,話有左,但今晚要去醫生度驗多一次先同家人講,我大仔剛剛13個月,祝大家都健康先

子爵府

hc,

wah~ 恭喜晒....歡迎你加入我地o既8月mami行列呀!! 咁你自己計, 依家幾多週呀!?? ha~~ 咁你大仔大我個仔一個月呀!! ha~ 我個仔o岩o岩一歲..!! : ) 尋日先打完針..今日扭得都幾勁..!!

原帖由 hc1018 於 10-11-25 13:32 發表
你地好吖,我今日用驗孕捧,話有左,但今晚要去醫生度驗多一次先同家人講,我大仔剛剛13個月,祝大家都健康先

大宅

大家好, 我尋日驗到綠d有淺線, 今朝驗多次實在好多, 唔係發夢, 係真係bingo, 各位多多指教呀!!!

大宅

而家先係d28, 距離黎m日子仲有兩日, 都仲未敢去醫生度confirm, 想問你地點樣搵個好既婦科醫生呀? 因1st times, 乜都唔知, 而家個人冇乜方向, 唔知點做好.....

子爵府

小心心,
恭喜晒呀!! 呢個係唔係你第一個小BB呢..!??
等左好耐...??? 大家有咩就o係度分享下啦...!!!

原帖由 小心心 於 10-11-26 10:35 發表
大家好, 我尋日驗到綠d有淺線, 今朝驗多次實在好多, 唔係發夢, 係真係bingo, 各位多多指教呀!!!

子爵府

放心啦...!! 你去醫生到confirm就ok ga la..唔洗一定去婦科ga!!! 最重要係令張醫生紙去醫院或母嬰健康院排期就ok ga la..同埋我都仲未去睇醫生呀!! 我諗住等多兩個月先去睇, 加埋照一次超聲波lor...!! 因為依家去, 佢咩都照唔到ga!! 因為BB 依家係未有心跳ga 應該..要等到6個星期或8個星期到ga!!!

原帖由 小心心 於 10-11-26 10:38 發表
而家先係d28, 距離黎m日子仲有兩日, 都仲未敢去醫生度confirm, 想問你地點樣搵個好既婦科醫生呀? 因1st times, 乜都唔知, 而家個人冇乜方向, 唔知點做好..... ...

大宅

各位, 我尋日已去左醫生度confirmed喇, 不過佢問我諗住去邊度生, 我未諗到, 所以冇得拎醫生信, 諗到打番去喎。今次係我第一胎呀, 所以乜都唔識, 好多野都係要上黎王國先識咋, 黎緊日子要你地多多指教呀。
尋日見醫生時順便同要胃葯, 因我朝早有d胃痛同多胃酸湧上黎咁, 佢叫我唔好食葯喇, 又我想洗牙, 佢又叫我唔好攪咁多野, 唉, 我好驚到時牙肉發炎呀, 因為我d牙好差, 你地話點好呀? 又叫我兩個星期後番去照超, 但我其實會book另一個婦產科, 但又唔知book唔book到兩星期後有得睇。
好喇, 等我又分享下先, 我六月冇做野後一路好hea咁做人, 到九月先認真做, 但失敗, 後來買左david仔, 試左一個月都唔得, 跟住睇埋何ec, 再book定下個月月尾睇仁安, 因我已35喇, 好心急呢!! 點知今個月飲完何ec d藥由上次m前一日飲到而家第三個星期兼夾紅d, 係day25發現綠d有控後就覺得自己係bingo喇!!!
而家暫時得我dad & ma & sister &一個朋友知咋, 想問下你地係咪會忍口三個月架?

複式洋房

咦, 我都係last m10月15日,但醫生話預產期應應該係7月22日喎...你地點知邊次中咁利害既?其實我都是結婚了幾個月,估唔度咁快bingo....!!!

子爵府

第一胎呀!! 恭喜晒呀!! 我諗返自己第一胎都係咩都唔知, 咩都諗一餐, 同埋都緊張ga!!

不過唔緊要啦..黎緊o既日子, 我地一齊行呢段路..BB出左世仲可以一齊出黎玩tim...!! 好似我依家同大仔同埋之前陀緊時一齊FD 左o既mami 一齊玩一樣... o岩o岩我地先攪完個1歲生日會!!

你本身住邊區..!? 想o係c+ 定係政府? 我自己就會o係政府啦!! 因為政府醫院依家都好好ga!!!!

咁得意o既..要諗到o係邊度生先有醫生信...!!!

原帖由 小心心 於 10-11-27 09:56 發表
各位, 我尋日已去左醫生度confirmed喇, 不過佢問我諗住去邊度生, 我未諗到, 所以冇得拎醫生信, 諗到打番去喎。今次係我第一胎呀, 所以乜都唔識, 好多野都係要上黎王國先識咋, 黎緊日子要你地多多指教呀。
尋日見醫生 ...

子爵府

hisinai,

我係10月14日 last M, 不過我知道呢個B o既製造日期係11月1日..! haha!! 點解會知..!? 因為係唯一一次無domdom ... 所以一定係呢次..!!

不過預產d 家呢...真係好難講...因為我第一胎預產係12月1日, 最後亞仔11月23日出左世..!! 所以變左11月B, 但係我陀o既時候, 已同12月班mami 傾fd 左, 所以都無去join 11月mami group lu!!

原帖由 hosinai2010 於 10-11-27 14:38 發表
咦, 我都係last m10月15日,但醫生話預產期應應該係7月22日喎...你地點知邊次中咁利害既?其實我都是結婚了幾個月,估唔度咁快bingo....!!!

大宅

原帖由 寶寶熊 於 10-11-27 17:58 發表
第一胎呀!! 恭喜晒呀!! 我諗返自己第一胎都係咩都唔知, 咩都諗一餐, 同埋都緊張ga!!

不過唔緊要啦..黎緊o既日子, 我地一齊行呢段路..BB出左世仲可以一齊出黎玩tim...!! 好似我依家同大仔同埋之前陀緊時一齊FD 左o ...

個醫生話要寫比邊間醫院果喎, 其實係咪架?

大宅

原帖由 寶寶熊 於 10-11-27 17:58 發表

不過唔緊要啦..黎緊o既日子, 我地一齊行呢段路..BB出左世仲可以一齊出黎玩tim...!! 好似我依家同大仔同埋之前陀緊時一齊FD 左o ...

有你地陪住咁都冇咁驚, hehe, 我想廣華生, 但我果區應該得qe可去, 但又想去法國半麻醉生, 家下都唔知點做好, 點樣可以兩邊同步進行呢?

複式洋房

你地好呀,我11月21號就check到bingo左,我上次黎m係10月23呀,因為22有d流啡,去左睇醫生呀,左照左u/s但睇唔到小b呀, 依個星期都在家休息中
小b佢好乖呀,流左2日就冇流嘞
我下個星期二會去覆診,到時有5week,唔知照唔照到小b呢?好緊張呀

複式洋房

我依2個星期日日都好眼瞓呀,瞓醒2個鐘又眼瞓,依家在家就話幾時瞓都得啫,下星期要返返工,都唔知點算

原帖由 寶寶熊 於 10-11-19 12:50 發表
我今日超眼瞓.....!!!

民房

寶寶,

我睇你仔仔張相都唔認得你o地,,但睇你d post同你個仔生日我知一定係你...哈....我終於都入黎同大家say hi啦...
我係10月16日last m come, 11月5日do do中的.但我睇網上d預產期計算表,我o地應該係7月尾預產期呱?大家係點計架?

原帖由 寶寶熊 於 10-11-27 18:00 發表
hisinai,

我係10月14日 last M, 不過我知道呢個B o既製造日期係11月1日..! haha!! 點解會知..!? 因為係唯一一次無domdom ... 所以一定係呢次..!!

不過預產d 家呢...真係好難講...因為我第一胎預產係12月1日, 最後 ...

民房

chungbaby,

5 week最多係見到好似粒豆咁o者..心跳就未必睇到..而且好大機會要陰道照,,係肚照未必睇到野。我依家都係5week到.我仲未打算去睇醫生,諗住8週先去book醫生睇.

原帖由 chungbaby_ 於 10-11-27 19:00 發表
你地好呀,我11月21號就check到bingo左,我上次黎m係10月23呀,因為22有d流啡,去左睇醫生呀,左照左u/s但睇唔到小b呀, 依個星期都在家休息中
小b佢好乖呀,流左2日就冇流嘞
我下個星期二會去覆診,到時有5week,唔知照唔照 ...

民房

小心心,

我第一胎時都係兩邊走架,你變相比其他人睇密左囉,o個陣時我打算萬一開刀就去私家生,順產就去政府生,今次可能都係咁安排,我都打算去廣華,因為我個地址係去廣華的。

原帖由 小心心 於 10-11-27 18:41 發表

有你地陪住咁都冇咁驚, hehe, 我想廣華生, 但我果區應該得qe可去, 但又想去法國半麻醉生, 家下都唔知點做好, 點樣可以兩邊同步進行呢?

大宅

回復 53# chungbaby_ 的帖子

照完記得上黎話過我地知呀

大宅

回復 55# holam2222 的帖子

我都好想知點計架? 我last m 係30/10

大宅

回復 57# holam2222 的帖子

我諗住聽朝叫醫生比信我報qe, 因冇廣華地區既住址, 另外book左婦科醫生13/12睇, 亦想半麻醉係法國生, 大約係咁, 但都仲未知實際點做, 請指教

首頁
12345...37

尾頁

跳至