興趣嗜好

跳至

首頁
12345...15

尾頁

子爵府

原帖由 aemc 於 10-12-6 00:03 發表
c la....搭唔倒咀tim....

搭唔到咀賣攞一分囉
20101011190800M

酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 cherry_k 於 10-12-3 13:40 發表
你地小朋友去左學校旅行未呀, 我地今個月會去元朗大棠荔枝園~唔包午餐, 唔知入面食野OK嗎? 我囡囡想我自己整野食入去食....整咩好呢?
我女11月中已經去咗旅行lu, 佢哋去黃金泳灘, 我只係整咗三文治同雞亦咋, 不過佢掛住玩, 都無乜點食, 係返到屋企先食, 比佢激c~

子爵府

原帖由 idac_c 於 10-12-6 09:39 發表
我女11月中已經去咗旅行lu, 佢哋去黃金泳灘, 我只係整咗三文治同雞亦咋, 不過佢掛住玩, 都無乜點食, 係返到屋企先食, 比佢激c~

小朋友有得玩都係想玩左先, 令我諗番起細時自己都怕食剩野返去比媽咪鬧, 跟住就係返屋企既路上拎個食物盒出來, 邊行邊食!!

水晶宮

環保接龍勳章

我就分哂比同學食..
原帖由 cherry_k 於 10-12-6 13:34 發表

小朋友有得玩都係想玩左先, 令我諗番起細時自己都怕食剩野返去比媽咪鬧, 跟住就係返屋企既路上拎個食物盒出來, 邊行邊食!!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 aemc 於 10-12-6 00:03 發表
c la....搭唔倒咀tim....
me2
你的人格如何,你的人生亦必如何!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個女就嚟5歲, 受唔受我玩呀

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

idac, 我好掛住你呀

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我仔就好d..佢去旅行時食左大半..返到學校..學校重有時間比佢地食野..佢就係學校食埋d野囉...

可能係男仔...雖然玩好緊要..不過肚餓都好辛苦...我仔係食為先既人

禁止訪問

公爵府

大廚勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

原帖由 cherry_k 於 10-12-6 13:34 發表

哈...我細個好曳,食唔晒會掉左佢~

伯爵府

原帖由 月希 於 10-12-6 22:26 發表

我仔就好d..佢去旅行時食左大半..返到學校..學校重有時間比佢地食野..佢就係學校食埋d野囉...

可能係男仔...雖然玩好緊要..不過肚餓都好辛苦...我仔係食為先既人 ...
我女係唔食一餐都無所謂既人嚟 , 所以佢同你仔仔係相反, 有得玩就唔會餓,唔會眼瞓~

子爵府

原帖由 idac_c 於 10-12-7 11:28 發表
我女係唔食一餐都無所謂既人嚟 , 所以佢同你仔仔係相反, 有得玩就唔會餓,唔會眼瞓~

我個女都係差唔多,但企係

.......唔食正餐都無所謂既人嚟
開飯個陣就話唔肚餓,但晏d 就嘈嘈閉
20101011190800M

酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆

伯爵府

原帖由 BingJing 於 10-12-7 11:33 發表

响街, 我話去食野, 佢話未餓wor, 咁算啦唔食住, 點之行無兩步就話好肚餓, 真係想

大宅

虎到金來勳章

cherry_k, 你小朋友去元朗大棠荔枝園旅行呀, seehttp://forum.baby-kingdom.com/vi ... &extra=page%3D1
你整壽司, 菠蘿腸仔 同三文治 ? 好呀, 方便又好味!

大宅

虎到金來勳章

我小朋友去旅行就分哂d野食比同學食..

所以, 都不要整太多, 白做

水晶宮

環保接龍勳章

我個女係垃圾桶...mug都食,仲要係食好多.....但又唔長肉wor! 我怕佢將來食窮郎...
原帖由 BingJing 於 10-12-7 11:33 發表

子爵府

原帖由 aemc 於 10-12-7 18:06 發表

我個女係垃圾桶...mug都食,仲要係食好多.....但又唔長肉wor! 我怕佢將來食窮郎...

你囡囡好有衣食呀~我反而是想我囡囡可以甘, 因為佢又係唔鍾意食野架, 剩係like食零食, 開學初期已經同我講學校飯盒難食, 又話自己只吃白飯, 個飯盒有汁有"嚴"多汁, 無汁又話乾, 見佢甘慘日日午飯都只吃幾啖, 就求左我媽咪幫我送飯比佢食啦....點知今個月開始送飯, 呢幾日佢都食得好少咋(已經事先聲明要婆婆送飯, 就煮咩比佢都要照食).....但原來佢是好proud of 有人送飯, 唔洗吃飯盒(因為佢話我知人地會好羨慕佢(佢諗多左)) 若果佢都係甘樣唔食野, 都係比佢訂番飯盒食算喇

子爵府

原帖由 mrsanthony 於 10-12-7 12:47 發表
cherry_k, 你小朋友去元朗大棠荔枝園旅行呀, seehttp://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=3568901&extra=page%3D1
你整壽司, 菠蘿腸仔 同三文治 ? 好呀, 方便又好味!
...

THANKS!

嘿嘿~我淨係識整呢幾樣.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

係啦..你地小朋友換左幾多隻牙丫?
我仔今日岩岩甩左第5隻牙

水晶宮

環保接龍勳章

講真wor...飯盒梗係冇咁好la ...人地一定係好早煮好 ....點及得婆婆煮的好...
原帖由 cherry_k 於 10-12-8 10:50 發表

你囡囡好有衣食呀~我反而是想我囡囡可以甘, 因為佢又係唔鍾意食野架, 剩係like食零食, 開學初期已經同我講學校飯盒難食, 又話自己只吃白飯, 個飯盒有汁有"嚴"多汁, 無汁又話乾, 見佢甘慘日日午飯都只吃幾啖, 就求 ...

首頁
12345...15

尾頁

跳至