自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

仲有套劇名"囧探查過界",界字可話陰陽界。

水晶宮

熱血金章

我一睇到佢撞車,我都有問老公佢係咪死咗,老公話唔知,可能係,,,,

不過唔好理佢生定死,我只係感覺鍾加欣個角色似忽得妹,wet妹,多過似*魔道*

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 cat_ma 於 10-11-29 14:17 發表
我都以為係,尤其是:
1)搭小巴果段,小巴司機見佢唔到就開車,成車人落晒都當佢無到;
2)佢遲到拍照時啲人都當佢無到;
3)仲有,偵探社果3個人入lift時都好似睇唔到佢出lift問佢地野

王喜喺紙紮舖大既,見到其他人 ...

agree...

王喜係車見到鍾前,隻眼係閃一閃架....同埋鍾去精探社搵王喜前,d電又閃左幾下....

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

未睇過套劇....陣間去mytv睇下先~~

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 weisscarton 於 10-11-30 07:06 發表
仲有套劇名"囧探查過界",界字可話陰陽界。

英文劇名係Twilight investigation
愈講愈似....

大家唔講我都冇為意呢 ~

大宅

我o岩o岩俾你地講到o係公司偷睇呀~~哈哈

我諗麻麻係知道佢c 左架..

因為+欣帶王喜返去果陣, +欣話佢帶左個朋友來

之後麻麻話, "仲驚住你冇朋友"

我估: 咁即係麻麻知道佢c左..驚佢冇c左既朋友

(純個人意見)

男爵府

原帖由 kaoribb 於 10-11-30 15:44 發表
我o岩o岩俾你地講到o係公司偷睇呀~~哈哈

我諗麻麻係知道佢c 左架..

因為+欣帶王喜返去果陣, +欣話佢帶左個朋友來

之後麻麻話, "仲驚住你冇朋友"

我估: 咁即係麻麻知道佢c左..驚佢冇c左既朋友

(純個人意見) ...

我都覺得是。

珍珠宮

好媽媽勳章

你地都好利害.....

咁陳國邦你地又覺得是人定是鬼

翡翠宮

畀面勳章

陳國邦應該都係鬼,仲要係老鬼,c左好耐果種。我估韓瑪莉都應該係一早就c左~~~

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 circle119 於 10-11-30 22:46 發表
你地都好利害.....

陳國邦你地又覺得是人定是鬼

我 c 6 話佢係黑仔, 所以見到嘉欣

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

i read the magazines...ka yan is dead and so is her grandma....

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原來佢死左架啦...
你地好勁
我番睇第一集中

大宅

畀面勳章

原帖由 mother904 於 10-11-30 23:03 發表
陳國邦應該都係鬼,仲要係老鬼,c左好耐果種。我估韓瑪莉都應該係一早就c左~~~

但係佢查鍾嘉欣id call台個陣有人應佢架喎

男爵府

原帖由 mother904 於 10-11-30 23:03 發表

呢套劇其中一單案是查韓瑪莉二十年前在賓館比人燒死咗,所以韓瑪莉可能都己經死咗。

翡翠宮

畀面勳章

原帖由 @貓貓地@ 於 10-12-1 00:56 發表

但係佢查鍾嘉欣id call台個陣有人應佢架喎

我覺得係鬼世界入面既call台,佢查鐘嘉欣身份證既既時候,call台係答佢「人牌xxx號,冇案底。」

純粹估下,當作猜謎遊戲都幾好玩,估錯唔好怪。

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

比你地講一講我諗返起又似~
我幾鍾意呢套野好似幾好睇^^

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

個id no.多左一個數字

原帖由 mother904 於 10-12-1 07:23 發表

我覺得係鬼世界入面既call台,佢查鐘嘉欣身份證既既時候,call台係答佢「人牌xxx號,冇案底。」

純粹估下,當作猜謎遊戲都幾好玩,估錯唔好怪。 ...

子爵府

育兒性格勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

好似好好睇咁woo~

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

淨係估下邊個係人邊個係鬼都幾得意喎~:lol

大宅

哇~ 照妳地咁講, 咁呢套戲入面咪好多
hello hello ~~

首頁

尾頁

跳至