婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

candy,

謝謝你啊~原來冬至仲未到,我仲以為自己已經平安渡過添。
今年阿媽同99都無叫我食飯 ,(但我唔知99有無打比老公叫佢,老公唔會講返比我聽的)。

我老公好怕麻煩,鍾意留係屋企,99成日約佢食飯,佢都話唔去,而99就好要面子,叫多幾次個仔唔去,就同個仔講:唔食就算!:tongue:
所以,自從過年食左餐飯之後,我就無再見過99了。其實我覺得咁樣都幾不孝 ,但又怕主動多d聯絡99會「拿屎上身」,所以我就順其自然…唔知耐左會唔會出問題呢?

而我阿媽就成日叫我食飯,我都有去,但就無叫老公去,(唔想勉強佢,而且我老豆好鍾意講道理,好鬼煩),如果22日我返屋企食飯,就要諗定d野氹下我阿爸阿媽,等佢地唔好咁在意個女胥又唔出現!

原帖由 candy32 於 10-12-19 12:29 發表
22號

複式洋房

原帖由 fattymama 於 10-12-18 09:06 發表
我都唔洗拆,因為老公終於開火剷佢嗰2個不知所謂嘅大佬同嗰個攪屎棍老姑婆家姐,反咗面,唔洗食.
老公話以後最多團年至食一次飯,無必要唔好見喎 .
所以我今個聖節真係好開心呀! ...

做咩事開火? 不過可能你6299會做和事佬

複式洋房

四川麻辣火煱湯底呀,

原帖由 sa2002 於 10-12-15 18:26 發表

C6d 屋企人未問過我地,
就話要打邊爐.
重要男家全部都食勁辣,
四川麻辣火煱湯底呀,
就算一邊清湯,
滾滾吓都會辣辣地
(p.s. 我唔食得辣嫁.)

唉, 我個小朋友得個3歲,
佢未試過打邊爐,
驚佢多手....危險law. ...

伯爵府

原帖由 asyura 於 10-12-20 09:42 發表

做咩事開火? 不過可能你6299會做和事佬

佢两位已經冇眼睇啦(仙遊).當初我都覺得自己好好彩,唔洗煩點同老人家相處,雖然唔同住,但我唔係嗰d温順嘅女人,我有主見架.
點知都有人自以為係家姐阿哥,就要我地依佢嗰套去做,咁就出事啦!初初老公都勸我忍,又唔係成日見,但到老公都忍唔到,咁就開火剷番佢地轉頭囉.
都唔明d人點解仲咁唔化,無論係仔好細佬好,結咗緍佢就自已一個家架啦,人地两公婆有自己嘅計劃同打算,亦緊係老婆同個囡親過你地,我地至係佢直糸親屬,你地唔接受都要接受架.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

原帖由 fattymama 於 10-12-20 17:42 發表

.....都唔明d人點解仲咁唔化,無論係仔好細佬好,結咗緍佢就自已一個家架啦,人地两公婆有自己嘅計劃同打算,亦緊係老婆同個囡親過你地,我地至係佢直糸親屬,你地唔接受都要接受架....

佢地抱住一絲希望你兩個會離婚, 但兄弟姐妹就永遠都係"手足", 佢地應該要比老婆更親.

男爵府

育兒性格勳章

回覆 44# fattymama 的文章

6299 都尚且可以 "忍"

但兄弟姊妹 果D...我真係覺得 係平輩only..... 大家成年人, 仲咩"長兄為父" 咩.....咪玩la....
如果你看到面前的陰影,別怕,那是因為你的背後有陽光!

地球是運動的,一個人不會永遠處在倒楣的位置。

人不能太方,也不能太圓,一個是會傷人一個是會讓人遠離你,因此人要橢圓!

別再用0.5的思維管理這個2.0的世界了!

[強國]搞笑+發人深省的句子
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=2706370&highlight_id=0&page=1

伯爵府

原帖由 tantanmama 於 10-12-20 17:52 發表

佢地抱住一絲希望你兩個會離婚, 但兄弟姐妹就永遠都係"手足", 佢地應該要比老婆更親.

如果我老公揀佢地唔揀我嘅,我都唔會多講一句,自已養大個囡囉.對我黎講冇話邊個冇咗邊個唔得嘅.
不過,個天對我好好(所以我都好感恩架),老公明白佢d屋企人麻煩(由其係嗰個老姑婆家姐),而我外家就好尊重佢,佢自己都識諗啦.所以佢從無要我太委屈,我亦自問盡心盡力為個家,如果咁都"手足"親過我同個囡,咁我雙手送番佢俾佢d兄弟lor.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

原帖由 fattymama 於 10-12-20 19:13 發表

如果我老公揀佢地唔揀我嘅,我都唔會多講一句,自已養大個囡囉.對我黎講冇話邊個冇咗邊個唔得嘅.
不過,個天對我好好(所以我都好感恩架),老公明白佢d屋企人麻煩(由其係嗰個老姑婆家姐),而我外家就好尊重佢,佢自己都識 ...

你老公真係唔錯喎.

伯爵府

唔!好嘢嚟架!

大宅

哈哈, 係呀! 係個心都讚左.......

原帖由 asyura 於 10-12-16 10:00 發表

俾個 你老公

複式洋房

原帖由 fattymama 於 10-12-20 19:13 發表

不過,個天對我好好(所以我都好感恩架),老公明白佢d屋企人麻煩(由其係嗰個老姑婆家姐),而我外家就好尊重佢,佢自己都識 ...

講得岩

首頁

尾頁

跳至