心聲留言

跳至

首頁
12345...9

尾頁

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 星仔 於 11-2-23 00:51 發表
我生完怕凍左,成日手凍腳凍,
白髮多咗,
記憶差咗,
反應慢左,
化左,
冇咁執著
肥左減唔番

見倒你地真係開心, 年紀差不多:loveliness:

我生完白髮多咗,
記憶差咗,
反應慢左,
化左,
冇咁執著
肥左減唔番

★★★★

男爵府

畀面勳章

唉...過左三字頭, 咩都同人比下去, 我大細佬妹三年以上, 佢地80後, 但我係70後(尾O個批), 細個大家分別唔大, 但到而家同佢地好似有D GAP咁...

過左三字先生仔, 體力同機能上都差左, 生完先明白點解人地話有仔襯嫩生...十年前廿多歲, 有時要OVERNITE工作, 瞓幾個鐘就CHARGE返電, 但而家完全返唔到, 返完一次病幾日, 好慘!

皮膚以前唔點理都OK, 而家乾到, 仲俾阿妹彈話我好心KEEP好D, 搽多D護膚品...

不過, 我都係見住阿仔一日一日長大, 而家最好玩時間, 咩年齡問題都唔理LU, 但個身型睇黎要俾錢KEEP下...

子爵府

好媽媽勳章

70後

我都覺得應該要有仔襯嫩生....我一聽見朋友們話想生仔, 我就嚾佢地: 有仔襯嫩生

唔係因為身體機能既問題, 我30+生大仔, ok既(唔知係唔係有做下運動), 而係可以早啲同仔仔/囡囡睇落好似兩姊弟/姊妹, 早日甩身, 你睇, 我地呢度有姊妹既仔女都18+喇, 幾羨慕呀.

仔仔而家先講升小一, 佢18歲, 我都50

請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

禁止訪問

伯爵府

唉...以前照鏡都覺得自己唔差 , 但呢兩年見到都唔開胃....

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我就越來越唔鐘意影相

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

呢幾年都唔係好想記得自巳實齡幾歲, 最緊要保恃心境開朗

我現況係:
白髮多好多
脫髮多咗
生完記性差咗(尤其開刀)
新陳代謝慢, 面上d豆豆印好難退

*我同意有仔襯嫩生, 有心生under30就要決定, 因年紀大心力、體力都差好遠......

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

原帖由 Joshua_BB 於 11-2-22 15:24 發表
我都覺自己老左, 身體又差左, 已經不能捱夜(瞓少D都會病), 生完兩個小朋友有肚紋就更加唔駛講, 我仲有少少老花(幾年前已有), 個驗光師都話算早, 30幾就有老花. 不過仍好感恩有個幸福小家庭. ...

Me too! 捱夜一日嗰樣即時好似老幾年
另外以前後生食buffet好刷得, 依家比我食都冇本事食, 好快就頂住個胃

大宅

70後的我

生完個女後有咩唔同?

身形變大o左,師奶o左,皮膚差o左,體力差o左,皮氣大o左.......
真係超級同意有仔早d 生, 到亞囡 30歲我都已經可以取"老人生果金"啦...真係好後悔過了 30 先生bb

別墅

覺呀, 不過我仲成日同自己講, 話自己係好靚GE,

眼又差咗, 不過我日日用杞子焗荼飲, 就冇咗呢個問題,

反而壓力大咗就真, 因為社會對你的要求高咗, 唯有不斷諗方法改變自己囉

大宅

回覆 1# butterfly02 的文章

同意 "杞子焗荼飲"
呢樣野...真係好好的, 我以前國內工廠的老醫師都講, "我都8十幾歲,沒有老花,我從小的老媽杞子焗茶給我"

複式洋房

唔好今灰心,女人一定要為自己着想健康=美麗.

大宅

我個女剛讀n1, 有排挨...................

原帖由 wing 於 11-2-21 04:47 發表
一踏入3字頭,我就覺得每一年都過得好快咁...肥咗,記性差咗,體力差咗,邊有得唔認老, 我大女9月都升中一LA, 嘩..真係時光飛逝...

大宅

我同你一樣, 亞女準備今年 n1....日子真係有掛挨

原帖由 bbgirllee 於 11-3-9 17:00 發表
我個女剛讀n1, 有排挨...................

男爵府

2018復活節勳章 貓狗褓姆

上個月我和一位80後的女同事入投注站買六合彩,有位女實q竟然話查我身分証 (當然個心有d開心),我同果女實q講:吓,妳真係查我身分証... (一邊講一邊攞証件出來)? 當女實q睇完之後說:嘩!唔似bor! 事後,我身邊位女同事說:有無攪錯呀,查妳唔查我!!! 哈哈,其實睇真d我已經有好多白頭髮了:-(

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

係呀...我身邊既同事...都有好多80後...自己就比較老左...
我都有點開心既...亦都係比人問我有無學生證...哈...我自知年紀都唔細(我老公笑我...話問我有無學生證佢位...一定係瞎子架....我頂~~~)......不過...有時遇到這些情況...個心都有點甜呢...哈..............

子爵府

頸紋出晒來....

民房

我都係 70頭,白頭髮當然有,但心境開朗天天笑多啲 個樣自然靚 (因好多人話我冇點變)

大宅

心境開朗人都靚d,祝各位70後的女及男,青春常註

首頁
12345...9

尾頁

跳至