時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

自放寛自由行開始, 香港已經冇日安寧

公爵府

現在幾多癌症病人, 糖尿病, 腎病人要自己負擔醫療費用, 無錢死路一條..
用d錢攪好醫療啦.
幾多公公婆婆拾紙皮....

別墅

政府真係好軟弱,嘈一嘈就改一改,$6,000香港人會儲起咩,咪又走去買iphone等等,我也是反對出雙糧,現在綜援人士最肥,點解唔用啲錢做好學前教育,醫療制度和退休保障呢,某些香港人太短視。

下年唔派,又响度嘈,看看下年啲人會唔會又上街遊行!

公爵府

原帖由 Collintse 於 11-3-2 12:04 發表
自放寛自由行開始, 香港已經冇日安寧

仲有個班死人政客...頂....

伯爵府

同意,日後財政預算可以亂寫,公佈後政棍會迫你改到佢地滿意為止,綜緩公屋應可以世世代代出雙糧,免租.跟住就成功爭取.
政棍請客,中慘比錢.

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

原帖由 小蜜豐 於 11-3-2 11:45 發表
係啦,派得一年,出年唔派一定又比人話

我情願佢拎D錢搞教育同醫療好過

好似東涌咁, 咁多人口, 竟然冇醫院, 我成日話, 係東涌心臟病發, 死快D~~~

一句講晒, 雖然有錢袋好開心.

但係份預算案一D 遠景都冇!!!!!! 都係一份勁差的預算案

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

自從回歸之後香港都氣素已盡
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

其實我對之前既預算案又無咩異議
因為我地自己有份叫安穩既工作
唔係等佢既預算案開飯
如今一家多左 $12,000
都開心既

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

今晚番到屋企我第一件事就是去百佳買米同油,

呢班人, 唉
明月幾時有,把酒問青天。
不知天上宮闕,今夕是何年。
我欲乘風歸去,又恐瓊樓玉宇,高處不勝寒。
起舞弄清影,何似在人間。
轉朱閣,低綺戶,照無眠。
不應有恨,何事長向別時圓。
人有悲歡離合,月有陰晴圓缺,此事古難全。
但願人長久,千里共嬋娟。

男爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都有同感!我地分到6000蚊,只係短暫一刻既開心啫。

最唔應該就係綜緩有雙糧!

咁樣只會造就左一班人,繼續做大食懶唔搵工做、plan去攞綜緩、plan落黎香港生仔、plan落黎香港攞綜緩... 唉 ... 咁攪法香港只會吸引到越黎越多d,低知識、冇見樹既人黎Cap 水

快d立法,堵塞漏洞,只入專材、不入蠢才 :tongue: !

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

剛新聞好似話單親又唔滿意喎....c未

原帖由 B媽-Blue 於 11-3-2 11:43 發表
雖然多$6000真係開心
但開左個頭,之後有盈餘又嘈要派錢就煩
(香港有太多貪得無厭既"香港人")

之前個預算案我係唔滿意
只因綜緩出雙糧而已

侯爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

納稅人唔滿意上個禮拜嘅預算案,大部份係因為冇退稅同綜援出雙糧啫, 使唔使咁快做決定出黎派$呀

珍珠宮

原帖由 rabbit75 於 11-3-2 12:10 發表
自從回歸之後香港都氣素已盡

agree....
節錄自: 戲班小子歌詞
禍福得失睇開啲 人生好比一齣戲
幸福不一定由天賜 成功半人事
儘管今天不開心 誰保他朝不得意
暫短的好運誰可恃 贏得幾多次
滄桑多變 世事傳奇 只要努力肯衝刺
一翻跟斗幾個際遇 時來運到即沖天飛

子爵府

香港而家咁嘅情況,唔上唔落,唔湯唔水,正因為有個無才能無智慧無民心無長遠目光嘅特區政府,民怨累積,冰封三尺,非一日之寒,一向沉默嘅港人都反對政府政策,當局咎由自取,應承擔後果.

大宅

樓價高企問題完全冇解決過,
6000 好快就用完,
香港亦好快玩完。

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

唉....派錢又唔滿意,唔派又唔滿意....呢個弱勢政府....真係好難做....

每樣野都好難做到盡善盡美....大家唔好咁灰先得架....又話出年唔派會點呀咁....咁出年如果盈餘係有好多時,我相信都會推出優惠措施既....唔一定要派錢既,例如退稅咁咪幾好....

公爵府

真係一句講晒....正苦係''廢柴'

伯爵府

派錢好, 但唔好出雙糧比綜緩囉

男爵府

畀面勳章

回覆 36# esther_fong 的文章

"最唔滿意係綜媛有得出雙糧, 公屋有得免租兩個月, 公屋已經係平租, 已經係一種福利,住公屋既有好多高收入人仕, 你地睇下公屋停車場有幾多寶馬, 有幾多靚車就知"

全是我心聲...

男爵府

十分同意

原帖由 我想生三個 於 11-3-2 11:48 發表
mouth:mouth:" /> 做咩都有人不滿
歡迎進入2隻小妖既世界~

http://hk.myblog.yahoo.com/carmenma99

首頁
12345...7

尾頁

跳至