想生BB

跳至

首頁
12345...74

尾頁

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

!妳抽到45粒卵咁多,妳係唔係本身有多嚢証架?

原帖由 robbor 於 11-3-10 10:51 發表
放DAY 5嘅胚胎係由醫生決定, 因為只有比較好嘅先可以留到第五日, 所以成功機會會大少少, 弱嘅胚胎可能去到DAY 3/4已經唔再分裂, 所以要睇精子同卵子質素, 同埋分裂情況而決定, 我抽到45粒卵, 有咁多卵醫生抽完已經話 ...

大宅

我無多囊架, 第一次照U/S醫生都話我有好多卵, 只要打好少劑量就會抽到好多, 醫生建議我地做1-2次IUI先, 不過我唔想嘥時間, 其實我本身無咩問題, M期正常, 子宮同卵巢都正常, 因為老公丁丁差咗D所以先做IVF.

原帖由 HappyDay2008 於 10-3-2011 11:22 發表
嘩!妳抽到45粒卵咁多,妳係唔係本身有多嚢証架?

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

HappyDay2008,

係呀, 我係睇開董醫生架, 佢幫我做過4次IUI, 不過都唔得, 之後轉去瑪麗公家做IVF, 不過已用晒3次抽卵機會!!

我唔係好堅強架咋, 只係失敗太多, 等左8年咁長時間真係會學懂好多野, 你的情況唔係差, 我都經歷過, 抑鬱...自殺...我都試過, 都用左好多時間先好番, 所以我明白你的感受!!

我有諗過搵番董醫生做IVF, 但係我可能轉新工, 唔知可唔可以請咁多假去睇, 唔知董醫生而家做IVF幾錢呢? 8 萬蚊可唔可以呢?

原帖由 HappyDay2008 於 11-3-10 10:41 發表
lai88

妳係唔係之前有睇過董醫生架? 我見妳之前成功咗,原來又已經…,但睇到妳句’不要為失去而哭,要為曾經擁有而笑’ 覺得妳係好堅強的人啊!我比妳差好多,上次我出事之後仲患上抑鬱証,睇左半年精神科醫生,最近先斷 ...
我要努力

大宅

hehe....我都想唔洗睇私家.....承你貴言!!

我心中有幾個人選, DR SO...DR TRY 同 DR TUNG, 我之前係睇董醫生, 不過咁耐無睇, 唔知搵佢做 IVF 要等幾耐同唔知加價加成點...當年我睇佢時, IVF 都係6萬蚊到咋.....

原帖由 robbor 於 11-3-10 10:56 發表
你可以BOOK定幾個私家醫生先, 因為而家多數都要等成半年, 有D仲唔接新症添, BOOK定又無壊嘅, 可能到你睇果陣FET已經成功咗, 唔駛去睇私家呢

我要努力

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

咁妳有大把貨在手喎!我之前做過三次IUI,我係原因不明嗰種,所以醫生點都要我試IUI, 結果當然係唔得,跟住我堅持要試IVF,結果一次就中生左個囝,去年諗住生多個放雪胎,結果中左孖胎仲攪出個大頭佛,今年我諗住再戰江湖,醫生都話我好勇,佢話好多人有一個都未必會再博,而且我上次仲要出事。唉!我都想唔洗咁博,但唔博就冇機會,人生仔我生仔,都唔知點解係要咁艱難,我本身又唔係問題。

原帖由 robbor 於 11-3-10 11:33 發表
我無多囊架, 第一次照U/S醫生都話我有好多卵, 只要打好少劑量就會抽到好多, 醫生建議我地做1-2次IUI先, 不過我唔想嘥時間, 其實我本身無咩問題, M期正常, 子宮同卵巢都正常, 因為老公丁丁差咗D所以先做IVF.

...

大宅

原帖由 robbor 於 11-3-10 11:33 發表

...

請問你老公丁丁差係邊方面差呀? 我老公都係....丁丁差, 係型態問題!! 而家上網搵緊食咩可以幫助, 之前燉野比佢食佢又唔食, 買冬蟲草丸比佢又唔食, 仲拎去比晒老爺食, 唉.....我諗今次佢會合作掛?-(
我要努力

大宅

其實一個幾lonely架, 生多個當然好d啦.....我都想生三個架!! 趁你身體機能仲可以時, 當然要試下啦, 支持!!!

原帖由 HappyDay2008 於 11-3-10 11:56 發表
咁妳有大把貨在手喎!我之前做過三次IUI,我係原因不明嗰種,所以醫生點都要我試IUI先, 結果當然係唔得,跟住我堅持要試IVF,結果一次就中生左個囝,去年諗住生多個放雪胎,結果中左孖胎仲攪出個大頭佛,今年我諗住再戰江湖, ...
我要努力

侯爵府

如果妳睇過董醫生可以揾番佢做喎,至少唔洗再排隊先。我諗現在揾董醫生做都要預至少7-8,仲要睇妳用幾多針藥,如果要打好多,分分鐘8萬都未必夠,但董醫生好好人,如果係舊客,醫生費佢會比VIP價的,我就係VIP, 因為幫襯得太多喇。

妳努力左8,個天會見到妳的努力,終有一日有回報的。

原帖由 lai88 於 11-3-10 11:52 發表
HappyDay2008,

係呀, 我係睇開董醫生架, 佢幫我做過4次IUI, 不過都唔得, 之後轉去瑪麗公家做IVF, 不過已用晒3次抽卵機會!!

我唔係好堅強架咋, 只係失敗太多, 等左8年咁長時間真係會學懂好多野, 你的情況唔係差, 我 ...

大宅

你都係睇董醫生....佢而家真係好多人呀! 我年頭打去想搵佢做產檢, 點知姑娘話董醫生唔做產檢喇, 所以我諗, 如果搵佢做真係得左, 又要再搵醫生做產檢好鬼煩架

vip 價係平幾多架?

原帖由 HappyDay2008 於 11-3-10 12:08 發表
如果妳睇過董醫生可以揾番佢做喎,至少唔洗再排隊先。我諗現在揾董醫生做都要預至少7-8萬,仲要睇妳用幾多針藥,如果要打好多,分分鐘8萬都未必夠,但董醫生好好人,如果係舊客,醫生費佢會比VIP價的,我就係VIP, 因為幫襯得 ...
我要努力

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

好羨慕你可以有咁多胚胎呀! 你一定會成功的!
我諗因為我老公d 丁丁質素唔好, 所以醫生無同我提到day 5 胚胎呢樣嘢.

原帖由 robbor 於 11-3-10 10:51 發表
放DAY 5嘅胚胎係由醫生決定, 因為只有比較好嘅先可以留到第五日, 所以成功機會會大少少, 弱嘅胚胎可能去到DAY 3/4已經唔再分裂, 所以要睇精子同卵子質素, 同埋分裂情況而決定, 我抽到45粒卵, 有咁多卵醫生抽完已經話 ...

大宅

我都想強壯我老公啲機能,但係條友又唔鬼理,你地會比啲乜佢食?

原帖由 lai88 於 11-3-10 11:57 發表

請問你老公丁丁差係邊方面差呀? 我老公都係....丁丁差, 係型態問題!! 而家上網搵緊食咩可以幫助, 之前燉野比佢食佢又唔食, 買冬蟲草丸比佢又唔食, 仲拎去比晒老爺食, 唉.....我諗今次佢會合作掛?-( ...

侯爵府

係呀!我係睇董醫生架,阿董依家連新証都唔接,因為太多証睇,佢話要專心攪掂批舊客上岸先再接新証,所以產檢更加唔會接喇。我係VIP,去診所睇點都減我二百,有時仲冇收添 ,但如果上仁安睇就好難減好多,因為唔係佢話到事

原帖由 lai88 於 11-3-10 12:16 發表
你都係睇董醫生....佢而家真係好多人呀! 我年頭打去想搵佢做產檢, 點知姑娘話董醫生唔做產檢喇, 所以我諗, 如果搵佢做真係得左, 又要再搵醫生做產檢好鬼煩架

vip 價係平幾多架?

...

大宅

我老公數量少, 形態同活動量都唔合格, 之前都有食蜂皇漿丸, 燉冬蟲夏草隔日食, 不過試咗半年都唔得, 跟住就去排私家醫生, 醫生建議食善存, 老公食咗3個月先開始做IVF, 不過之後無再驗過丁丁, 所以唔知有無幫助.

原帖由 lai88 於 10-3-2011 11:57 發表

請問你老公丁丁差係邊方面差呀? 我老公都係....丁丁差, 係型態問題!! 而家上網搵緊食咩可以幫助, 之前燉野比佢食佢又唔食, 買冬蟲草丸比佢又唔食, 仲拎去比晒老爺食, 唉.....我諗今次佢會合作掛?-( ...

大宅

我老公D丁丁質素都唔好架, 全部都唔合格, 唔一定要DAY 5先成功架, 好多JM放DAY2/3都成功咗, 而且係因為我抽咗咁多, 如果係DAY 3果日我起碼有廿幾三十粒可以用, 但根本都用唔到咁多, 所以等胚胎分裂多兩日先用.

除咗胚胎質素之外, 仲要加埋其他因素, 例如子宮環境...運氣等等, 所以你都要比D信心自己, 一定會成功架!!!

原帖由 susumi123 於 10-3-2011 12:35 發表
好羨慕你可以有咁多胚胎呀! 你一定會成功的!
我諗因為我老公d 丁丁質素唔好, 所以醫生無同我提到day 5 胚胎呢樣嘢.

大宅

我個醫生建議老公食善存, 不過食完之後無再驗過, 所以唔知work唔work呀.

原帖由 lollybb 於 10-3-2011 12:44 發表
我都想強壯我老公啲機能,但係條友又唔鬼理,你地會比啲乜佢食?

大宅

請問善存係咪得一款架? 去屈臣氏有無得買? 謝謝!

原帖由 robbor 於 11-3-10 16:59 發表
我老公數量少, 形態同活動量都唔合格, 之前都有食蜂皇漿丸, 燉冬蟲夏草隔日食, 不過試咗半年都唔得, 跟住就去排私家醫生, 醫生建議食善存, 老公食咗3個月先開始做IVF, 不過之後無再驗過丁丁, 所以唔知有無幫助.

...
我要努力

大宅

好似有兩種, 一隻係普通, 一隻係50歲以上食架, 我買普通果隻, 係屈臣氏同萬寧都有, 善存有多種維他命, 我老公係做IVF之前食咗三個月, 之後就無食, 點知最近病咗成兩個禮拜, 佢即刻叫我再買, 話好似食咗抵抗力好D, 無咁易病, 其實都唔知關唔關事....

原帖由 lai88 於 10-3-2011 17:52 發表
請問善存係咪得一款架? 去屈臣氏有無得買? 謝謝!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

其實, 我嘅case係幾年前check過老公D丁丁正常的, 後來我natural bingo but 宮外孕, 之後再check 丁丁, 竟然係1條精子都搵唔到, 但係又搵唔到原因. 之後唯有老公開刀, 睇吓有無丁丁, 好在有, but 質素唔多好, 不過有得做IVF 我已經好開心, 可惜剩反d 丁丁應該只可以夠做多1次ivf, 我好擔心萬一下次搵唔到精子, 咁我就唔可以做ivf 啦. 再加上, 我本身有子宮瘤 (之前已經做過1次手術, 現在又有) 所以, 我只可以盡量做, 做到無得做為止...

原帖由 robbor 於 11-3-10 17:09 發表
我老公D丁丁質素都唔好架, 全部都唔合格, 唔一定要DAY 5先成功架, 好多JM放DAY2/3都成功咗, 而且係因為我抽咗咁多, 如果係DAY 3果日我起碼有廿幾三十粒可以用, 但根本都用唔到咁多, 所以等胚胎分裂多兩日先用.

除咗 ...

大宅

robbor, 唔該晒, 聽日去睇下先....希望對老公有幫助

原帖由 robbor 於 11-3-10 18:18 發表
好似有兩種, 一隻係普通, 一隻係50歲以上食架, 我買普通果隻, 係屈臣氏同萬寧都有, 善存有多種維他命, 我老公係做IVF之前食咗三個月, 之後就無食, 點知最近病咗成兩個禮拜, 佢即刻叫我再買, 話好似食咗抵抗力好D, 無 ...
我要努力

大宅

情況真係令你好擔心呀, 佢 d 底底係咪三角嘜呀? 轉著孖煙通會好d....你會唔會比 d 咩佢食呀

原帖由 susumi123 於 11-3-10 18:48 發表
其實, 我嘅case係幾年前check過老公D丁丁正常的, 後來我natural bingo but 宮外孕, 之後再check 丁丁, 竟然係1條精子都搵唔到, 但係又搵唔到原因. 之後唯有老公開刀, 睇吓有無丁丁, 好在有, but 質素唔多好, 不過有 ...
我要努力

首頁
12345...74

尾頁

跳至