自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

生左佢, 佢好辛苦先至搵到你做媽咪
吾好吾要佢

男爵府

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 1# samrley 的文章

唔好唔要啦, 幾多人想生都無得生.bb同你是有緣份喎.

洋房

1) 我覺得你媽咪唔支持你, 佢一定有替你想過, 係為你好(唔通咁唔係叫為你好咩?)
2) 有做安全措施都有? 敢問係個套穿了定係你的避孕丸過了期?
3) 難道你覺得落左佢唔傷身嗎?
4) 我都係人地呀媽, 先明白做BB既過程, 所以唔信有意外囉...

樓主, 我勸你不要作無謂既爭辯啦, 與其浪費時間, 不如好好諗諗下個BB點算仲好啦, 你又話無人幫到你睇BB!

原帖由 samrley 於 11-3-12 12:32 發表

1)亞媽唔支持你, 你更係傷心啦, 唔通話佢好鍚我咩, 你真係得意喎!
2)我係有做安全措施架, 唔係咩叫意外呀!
3)如果唔要因為傷心唔係傷身呀!
4)想問你做過人地亞媽未呀, 完全唔明白人地心情就唔好講啦! ...

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

就算結紮左,都唔係100%不懷孕
有人準時食藥等,都會有意外,不會100%安全的

原帖由 bvei 於 11-3-13 18:33 發表
1) 我覺得你媽咪唔支持你, 佢一定有替你想過, 係為你好(唔通咁唔係叫為你好咩?)
2) 有做安全措施都有? 敢問係個套穿了定係你的避孕丸過了期?
3) 難道你覺得落左佢唔傷身嗎?
4) 我都係人地呀媽, 先明白做BB既過程, 所 ...

大宅

回覆 37# samrley 的文章

唔好意思 想參考吓係点嘅安全措施 因為想弔以為鑑 謝謝

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我大囡都係育嬰院大 , 不知幾好 , 又學得多野 , 如果我而家仲有返工 , 細 b 都會返育嬰院 , 可惜我係全職媽 , 所以會自己湊細b

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

所以有時真係好驚,用套都可能會跌出黎,意外真係意外架。

別墅

原帖由 linglingcandy 於 11-3-13 17:45 發表
我呢胎都係意外,一知有左都無諗過落左佢,但呀媽叫我落左佢,但我真係唔想囉,我都知呀媽為我好,我前一胎小朋友早產,宜家就來3歲都未識坐﹑未識行...

你早產好多咩, 正當早產都唔會2歲幾都未識坐&行喎
我叫曉琳豬豬 :oops: 16OCT2003係聯合出世.

複式洋房

都係生出黎架啦,唔通你想落左佢咩......

伯爵府

而家仲會有"意外"架啦? 咩年代?

別墅

原帖由 samrley 於 11-3-10 22:49 發表
大女7歲, 細女2歲, 剛發現又有左, 人生交叉點, 唔知要唔.......唔通一出世就放佢去育嬰園, 慘慘

育嬰院有幾慘?你有幾了解育嬰院?唔好聽d未入過育嬰院既人講d不盡不實既說話。

得罪d講,阿b係育嬰院,有穩定既人照顧.點都好過幾年唔同工人。唔想有bb,就唔好比意外發生。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 Ocean11 於 11-3-14 12:17 發表
而家仲會有"意外"架啦? 咩年代?

點解無? 無野係100%
就算用左2個避孕方法都有人有bb, 仲乜d人一定要係覺得意外有bb 0個d人唔0岩?

樓主, 支持你要個bb, 加油

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

有呀, 唔做咪 100% 安全囉

大宅

我都系岩岩意外有左第3個~>.<同老公傾完都系決定左要,不過我好少俾佢地去育嬰院~,仔仔果陣去過幾次,,細女去過一次,,都系因為我有事湊唔到佢地出去先放低,,我都盡量自己湊番,,因為想日日睇住佢地成長

大宅

去育嬰院其實比系屋企d老人家湊仲好得多,,,起碼會獨立,唔痴身,自理能力亦較強~

子爵府

好媽媽勳章

就算做o左結紮, 都唔係100%安全...

http://www.famplan.org.hk/fpahk/zh/template1.asp?style=template1.asp&content=sexual/contra.asp&type=8

原帖由 miffymiffy 於 11-3-14 12:53 發表
有呀, 唔做咪 100% 安全囉

首頁

尾頁

跳至