在職全職

跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 做 Account 的媽咪們

joyce&roy :
我公司有幾間門市部, 老闆話要就門市 d sales 囉!!!
年年都只得 7日大假,不會跟勞工處增多!!!
公司係有廠,不過唔會跟我有接觸!!!!! :-( :-( :-(

公爵府

畀面勳章

[quote]
小恩8861 寫道:
HI:
我返工時間好長,星期一至六,放勞工假
唔知你

大宅

小恩8861
返6日真係幾長時間wor, 仲要放勞工假, 不過如果做得開心都o.k. 既, 否則搵份5.5days + bank holiday都唔太難

大宅

kaloocheng
wah!! 好正呀你份工, 最好係近屋企, 仲可以湊阿仔返學放學, 好羨慕呀, 仲要老細好, 真係好難搵wor, 係咪有人介紹ga?
kaloocheng 寫道:
hi 大家好呀 我都是做會計&九龍灣返工
家住都是九龍灣
我份工好得閒呀, 比起我之前份工好好多, 老細又好; 人工ok啦, 最好就是可以接亞囝返學放學(亞囝剛剛1/8第一日返學 )

洋房

fungyee:
你就好啦!!!

洋房

honeybbb:
之前有叫做 A/C 朋友搵, 但D 薪金只有 7K :-(

公爵府

畀面勳章

小恩8861,
慢慢搵啦, 應該唔太難既! 比心機呀! :wink:

伯爵府

HinHinMa 寫道:
您哋係做trading a/c 定manufacturing a/c?

我做証券行Da/c 好easy, 所以要做埋cs :-( :-( , D 客好鬼煩架 :evil:

我做trading a/c, 平時都唔算多野做, 但呢排就超多喇 :-( :-(

別墅

Hi 各位好,
我都是間台灣公司會計, 通常由月頭忙到20多號, 自己安排好有deadline or 老細要的文件做先, 通常也不需開ot, 返五天, 還好有個週六可以有時間參加亞仔學校的活動, 而且現在的boss也是可以有商量的人, 都算ok 啦, 做了此工約年多.

大宅

請問Account難唔難學, 我間公司搬咗之後, 因為無需要Receptionist個位, 經理話要我學做Account嘅嘢, 但我對於數字方面好低b, 驚pick up得唔好。 :cry:

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

HI honeybbb,
我是有人介紹ga
我老細重好young 同幾靚仔

洋房

Hi, mj

我也是在台灣公司做,
但星期六長短週!
很多規定,沒有你這麼好
不過目前都還算滿意啦
mj 寫道:
Hi 各位好,
我都是間台灣公司會計, 通常由月頭忙到20多號, 自己安排好有deadline or 老細要的文件做先, 通常也不需開ot, 返五天, 還好有個週六可以有時間參加亞仔學校的活動, 而且現在的boss也是可以有商量的人, 都算ok 啦, 做了此工約年多.

旭媽~~~~~~~~~~~~

大宅

我做個台灣,日本同大陸老闆的會計,
各有各唔同的準則...
有時都好辛苦架

大宅

Mrswong1998 寫道:
hi

請問你地用邊隻會計software呀? 我公司想轉.

hi,大家好, 我也是做account的, 在尖沙咀.
www.memdb.com
這裡有會計軟件, 價錢便宜. 你可以試試.

伯爵府

HI honeybbb,
我是有人介紹ga
我老細重好young 同幾靚仔

咁你結咗婚未先 未就諗諗佢囉

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

MARS,

結0左啦就快8年 :-( :-(

別墅

HI

咁咪介紹比姊妹 OR 好友囉.

伯爵府

MARS,

咁你彈比d friends啦

伯爵府

hihi~
我做過台灣、中資公司既會計~
多多指教~

別墅

MARS,

唔好咁多心了, 現在幸福咪得囉 ..

首頁

尾頁

跳至