單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 ChammyMAMA 於 11-3-19 21:45 發表
我住友愛。。。

hello

你是否早前想攪調遷?而家點樣??

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

咁你係咪應該近A果邊呀? 因為我好小行過去架

原帖由 四眼雞丁 於 19-3-2011 22:57 發表
你知唔知最盡到幾多?我就係盡個邉,你媽咪係街頭我街尾,二十減十六………哈哈哈哈

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

天水圍既朋友報到!!

子爵府

環保接龍勳章

我喺置樂執紙皮...

原帖由 ChammyMAMA 於 11-3-19 21:45 發表
我住友愛。。。

子爵府

原帖由 wing 於 11-3-20 00:05 發表
咁你係咪應該近A果邊呀? 因為我好小行過去架
應該點講………………最近班馬線到街市個邉

大宅

回覆 29# 四眼雞丁 的文章

唔晒理其他人點睇, 有d人係甘無品, 無法 ! 最重要相信世界上仲有好多好人既, 好多人都唔會介意既 ! 人地越驚, 你就要活得越開心, 不要俾佢地影響到 !

大宅

真係好開心呀, 原來甘多人都係住我家附近, 大家得閒真係要帶埋我地既仔女出來玩下!

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

hi,我系天水圍天晴邨
重新起步,為未來努力

子爵府

原帖由 及時雨 於 11-3-20 10:39 發表
唔晒理其他人點睇, 有d人係甘無品, 無法 ! 最重要相信世界上仲有好多好人既, 好多人都唔會介意既 ! 人地越驚, 你就要活得越開心, 不要俾佢地影響到 !
thxs 所以我要硬正d,蝦唔到我

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

天水圍既朋友報到

大宅

原帖由 四眼雞丁 於 11-3-21 12:25 發表
thxs 所以我要硬正d,蝦唔到我

不用謝啦 !

另外, 想問下大家有冇想過大家為屯門元朗天水圍有需要既朋友幫下佢地呢 ??? 我好想, 不過真係唔知點做, 參加一d義工又好似不太直接幫到真係要幫既人, 大家, 俾d意見我呀, 我可以點去組織呀???

大宅

你指邊方面有需要呀???單親既還是想去老人院做義工果d???

大宅

單親, 佢地都好辛苦, 要工作又要照顧小朋友, 如果大家可以多d認識, 傾下, 得閒攪d活動, 約晒出來玩下, 我想最少在心靈上可以幫到人. 其實好多人生活得唔開心, 我自己認為錢唔係主要原因, 係生活失去了意義, 失去了別人的支持同關心 ! 如果我地呢班一直都住在附近的人能聚集起來, 我覺得一定可以做得更多 !

男爵府

原帖由 及時雨 於 2011-3-23 11:44 發表
單親, 佢地都好辛苦, 要工作又要照顧小朋友, 如果大家可以多d認識, 傾下, 得閒攪d活動, 約晒出來玩下, 我想最少在心靈上可以幫到人. 其實好多人生活得唔開心, 我自己認為錢唔係主要原因, 係生活失去了意義, 失去了別 ...
雖然我吾係住係附近, 但覺你這諗法吾錯, 由區內做起, 慢慢擴大,
stanley
是非皆因多開囗   煩惱皆因強出頭

大宅

回覆 53# 及時雨 的文章

說得對!!雖然我現在還未單親,但由於老公患了癌症,情況不好,我也要有心裡預備,變成單親,獨個兒照顧兒子.....
在這裡可以找到支持.....
希望你們若果有活動,預埋我,我個仔就來四歲....
住屯門碼頸.

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

你自己都要加油呀, 小心身體, 身體健康先可以照顧老公,自己同仔仔架. 得閒就上黎搵人傾下計, 唔好收收埋埋呀

原帖由 bridge 於 23-3-2011 13:14 發表
說得對!!雖然我現在還未單親,但由於老公患了癌症,情況不好,我也要有心裡預備,變成單親,獨個兒照顧兒子.....
住屯門碼頸. ...

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好好照料自己的身體,有健康才能奶好好照料老公及仔仔。
原帖由 bridge 於 11-3-23 13:14 發表
住屯門碼頸. ...

禁止訪問

大宅

原帖由 bridge 於 11-3-23 13:14 發表
住屯門碼頸. ...

bridge, 你要有信心呀, 如果你都打定輸數, 甘人生就會失去希望及意義 ! 我告訴你一個真人真事, 我個牧師好多年前一樣有癌症, 睇佐好多醫生, 連醫生都話無得醫 ! 於是佢什麼也不想, 亦不去醫了 ! 一心想著用餘下既時間去傳福音, 只求神能俾多d時間自己能為神做得更多 ! 在不停的祈禱下, 當佢再去做身體檢查時, 醫生告訴他, 他的身體一點問題也沒有, 非常健康 ! 所以, bridge, 你要有信心呀, 你信我呀, 我地一切為你老公的健康祈禱呀 ! 信唔信主既朋友都好, 都希望大家可以為bridge既老公的健康祈禱 ! 支持你架bridge, 不要放棄, 將來如果我地呢班由唔識到識既屯門元朗天水圍朋友, 有活動預佐你成家架 !

複式洋房

hi 我住山景

首頁

尾頁

跳至