嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 dpang 的帖子

好開心, 真係聽到有媽媽同我一樣.....
小朋友有好轉;

我個女依家停曬所有野已經有2星期, 暫時未見翻發....
偶爾 (扭計時) 會"R"痕, 但一陣就會停手....

皮膚暫時保持到滑, 但就唔會白架喇, 因為剛剛去完沙灘, 又曬燶左!

希望真係可以繼續保持落去啦!

大家加油!

男爵府

回覆 brbaby2007 的帖子

好開心聽到你囡囡停藥後都冇番發呢. 希望我囝囝都可以. 今日剛食完一星期藥. 但今日發現佢眼肚又紅番少少......唔知係捽紅定點.....明明頭幾日疴 poo poo 係又濕又臭. 近呢兩日已經變番正常 , 唔爛唔濕唔太臭. 我以為已經排哂 d 濕毒出黎添......唔通真係要食多一個星期藥? 其實睇得好的話. 都唔介意再食多一個星期. 我只係怕好似我之前睇o既中醫咁. 有好轉之後就好快差番.....沒完沒了......今次我抱好大希望架.....如果再一次失望. 我真係支持唔住啦.......

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

小Sin子 發表於 11-5-23 22:21

好開心聽到你囡囡停藥後都冇番發呢. 希望我囝囝都可以. 今日剛食完一星期藥. 但今 ...

我覺得一個星期真係唔夠啊.......
我朋友建議我食3個月添呀, 可惜.... 我都做唔到 @.@
同埋可以試下唔好一下子就停;
可以慢慢拖長黎食, 可以試下食多一個星期, 然後第3個星期就隔日食....
然後再一星期1-2劑咁.....
如果嚴重, 食一星期就好曬, 反而我仲擔心呀!

大宅

可否pm我醫師的資料, thanks a lot.

男爵府

所以其實我都好矛盾架. 真係好似醫師所預測咁 , 三日就已經見效. 我囝囝主要係眼周同咀周嚴重濕疹. 真係食左三日藥就謝得七七八八. 到第五六日已經差唔多好番哂. 我都好驚係咪 d 藥入面有類固醇.....佢情況差又擔心 , 情況好又擔心.....有誰明白濕疹 B 媽心情 ?!

過去的四個月 , 差唔多日日或隔日食中藥.......都係醫唔好. 我唔係介意佢再食多幾星期中藥. 都唔爭在.....但只怕係要長期倚賴 d 藥. 唔食就番發啫.....

呢幾日內會再去覆診 , 睇下吳醫師點講先......我見你囡囡沙巴之旅 d 相皮膚都好靚 . 係咪連搽藥都冇啦 ??

我同你好似有少少唔同. 冇藥油. 係黃色藥水同白色藥膏. 先搽黃色藥水 , 濕疹位置搽完會仲紅 , 好似引發佢出黎咁. 乾左再搽藥膏.

男爵府

我女14/5睇左, 食左一星期藥, 好像完全好晒, 今個星期停晒藥, 在觀察中. 我問下中藥可以放到幾架? 下星期我想比佢1日食Half bowl. 唔想食太多藥, 又唔知有什麼成份, 都幾擔心, 但又想阿女醫好.

小Sin子  其實我都擔心 d 藥擺唔擺到咁耐 . 佢一煲煲好 7 日藥. 食到第 7 日其實我有 d 擔心會唔會變壞....  發表於 11-5-24 13:46

男爵府

可以pm我這中醫的資料嗎??thanks!!

子爵府

Would you please PM me?

Thanks!

別墅

Please PM me, thanks

伯爵府

pls pm me , thx!

男爵府

5 月中睇第一次 , 食左一個星期藥. BB 濕疹好番 9 成. 只係淨番眼肚仍然泛紅. 但冇粒粒. 停左藥三日 , 又再出番. 不過冇之前咁嚴重. 大約變番好到 7 成左右. 我懷疑係未清哂 d 毒. 今日覆診 , 再配多一星期藥. 希望食埋呢個療程會好番哂啦.......

大宅

個醫師真厲害

大宅

畀面勳章 大廚勳章

HI, Can u pm to me , Thanks

複式洋房

回覆:brbaby2007 的帖子

我個囡都係睇佢,好番晒!睇咗一個月!加油阿!

brbaby2007  good!!!!!!!!!  發表於 11-5-31 14:58
jackco-mami  真的,我又加強咗信心了,好開心啊!!希望我囡囡都可以!!  發表於 11-5-29 02:16

別墅

回覆:3年既濕疹.... 終於見到曙光!!!

可否給那個中醫的資料給我
email:[email protected]

別墅

可否給那個中醫的資料給我
email:[email protected]

侯爵府

可以pm我嗎?謝謝

男爵府

brbaby2007我囡囡喺26號睇咗吳醫師了,有藥同藥粉飲,藥粉浸身,藥水&藥膏搽,醫師話啊妹唔止濕毒係血毒呀!!醫師言之鑿鑿3日就會好好多咖啦....出乎我們嘅意料第二日已經情況得到了改善,紅紅乾乾明顯沒有了,今日第三日死皮脫掉後更加是白白滑滑呀脫胎換骨咁....見到啊妹開開心心又唔會成日咁抓痕,我們都見到曙光一樣啊~真的謝謝你!!我會繼續報告啊妹嘅情況的....

別墅

回覆:brbaby2007 的帖子

可以pm我這中醫的資料嗎??
thanks!!

複式洋房

請問可以pm我醫師的資料嗎? Great thanks!!

首頁
12345...9

尾頁

跳至