跳至

首頁
12345...19

尾頁

男爵府

商會小學同校友會小學邊間好D?

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

06年唔慘啦, 我細仔08年更恐怖, 今年去考家姐間學校, 800幾人爭百幾個位......

6月尾有得去真光小學睇下......

我其實心儀南元小......
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

校友會,未睇呀!

伯爵府

sherryyeung 發表於 11-6-1 00:07
06年唔慘啦, 我細仔08年更恐怖, 今年去考家姐間學校, 800幾人爭百幾個位......

6月尾有得去真光小學睇下.. ...

伯爵府

一年比一年多人,叫全曰 班幼稚園改開半日班囉!^•^

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

三個白白豬 發表於 11-6-1 07:46
一年比一年多人,叫全曰 班幼稚園改開半日班囉!^•^

咁全日班有需要既......

細佬讀緊呢間n1, 讀下讀下又幾鍾意佢全日, 我free好多時間出黎......
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

大宅

請問點至可以去觀校? 我見呀仔學校未有得去, 又試過打去小學問, 全部都話無得觀校, 又無open day =.="

三個白白豬: 請問咩係文選 & 尺讀? 因我都心儀鐘聲~

大宅

請問點至可以去觀校? 我見呀仔學校未有得去, 又試過打去小學問, 全部都話無得觀校, 又無open day =.="

三個白白豬: 請問咩係文選 & 尺讀? 因我都心儀鐘聲~

miffypekkle  我間幼稚園都係觀左一間咋~  發表於 11-6-3 16:40

大宅

thanks 白白豬!
請問校長講, 唔想小朋友學文& 尺讀就唔好選佢.
是什麼意思!?可否多點講解....謝謝!!

男爵府

好媽媽勳章

校友會好似有得觀校啦, 先排肖珍, 珈琳同唔知邊間幼稚園已觀左校啦

伯爵府

觀校 , 一般係幼稚園安排 , 有 D 係小學邀請幼稚園去觀校.
有 D 就係幼稚園 CALL 小學去觀校.

有 D 小學都會有開放放日, 光明英來應下個月頭,徐澤林係9月有開放日.

文選 & 尺讀 , 就五 & 六年級必讀科目.
以我所知 , 類似中學的中國文學咁.

公爵府

我大女兒是在07年出生, 冇分, 好想睇下妳們有什麼心水, 我附近有什麼學校都唔知, 煩!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

sherryyeung: 我係國楓媽,你有無心水學校?嵐嵐會選邊間小學呢?
我和老公都打算唔會比國楓讀返佢家姐間小學,唔係因家姐間小學唔好,係覺得未必適合細佬。

sherryyeung  現諗緊用73/74地址去抽, 73心水有南元小(貪佢大) 校友會 74區就徐記,光明英來  發表於 11-6-5 00:02

伯爵府

rcywong 發表於 11-6-3 15:36
sherryyeung: 我係國楓媽,你有無心水學校?嵐嵐會選邊間小學呢?
我和老公都打算唔會比國楓讀返佢家姐間小 ...
rcwong , 可講下家姐而家讀緊邊間嗎 ?

男爵府

好媽媽勳章

唔好意思, 打擾下, 我bb都係06年的, 黎緊9月k3, 原來而家9月就要選定小學架啦?

大宅

我不會揀南元小啦, 因為已經聽過唔只一個家長講d老師唔好.. 仲有,有個家長話識有個代課老師係呢到代過課,都叫d人唔好揀.

所以上次報左南元小同樂日都無去到.

sherryyeung  大鑊啦咁就, 我又要做下功課  發表於 11-6-5 00:03

大宅

三個白白豬 發表於 11-5-31 10:46
校長講 , 如你的小朋友意志力弱 , 唔夠專心 , 唔想小朋友學文選 & 尺讀就唔好選佢.

...
我個仔好專心架..睇電視,打機果陣時~ T_T

珍珠宮

miffypekkle 發表於 11-6-3 16:38
我不會揀南元小啦, 因為已經聽過唔只一個家長講d老師唔好.. 仲有,有個家長話識有個代課老師係呢到代過課,都 ...

我囡囡而家讀南元小 P.2~ 未入南元小的時候, 我都有呢個顧慮, 我都聽聞唔少有關老師唔好的事....
不過, 我囡囡呢兩年d老師都ok喎, 都教得幾好! 又唔係我當初聽聞咁~

大宅

MissMaMa 發表於 11-6-3 23:44
我囡囡而家讀南元小 P.2~ 未入南元小的時候, 我都有呢個顧慮, 我都聽聞唔少有關老師唔好的事....
不過, 我 ...
我聽到的係: 如果你讀書好就好(精英班),唔好就無人理你.. 我真係唔知個仔會讀成點, 如果比人放棄左,真係好慘.

咁你覺佢地有冇愛心呀?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

三個白白豬:家姐讀緊元朗官立,今年九月P.5仲有兩年畢業。到細佬升小一家姐小六,唔想細佬去甘咁遠返學。

首頁
12345...19

尾頁

跳至