自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 +4熱血勳章

回覆 Juliaqq 的帖子

3 yr?? 係咪細咗d?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

8歲好大啦...我仔都係8歲...一早係5,6歲就自己入男廁...游水都係自己入男更衣室搞掂晒先出黎...

我記得有D商場既廁所,會所,公眾游泳既更衣室等都有寫明...6,7歲(唔記得幾歲)以上或120CM以上就唔可以入異性既洗手間..唔理你係媽媽帶仔仔,定係爸爸帶囡囡

同埋其實真係WORRY..咪去殘廁囉..
有時商場女廁好多人...我叫我仔入男廁...女廁大多人我情願忍下唔去..癈事我仔出黎等得耐見唔到我周圍搵..而係依D情況下...好多時,清潔或商場STAFF見到..都會提意我去殘廁(開埋門比我)

yenlau09  very agree  發表於 11-6-20 17:51

男爵府

8歲喎, 都大個仔啦, 咁佢返學果陣唔係自己處理嘅咩, 乜仲要老師帶去廁所架!! 如果因為安全理由, 咁企定係廁所門口吼到實唔可以咩, 人地d男朋友成棚行係女廁門口等女友都係咁啦
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

回覆 dbsdbsdbs 的帖子

me too

男爵府

回覆 heilok 的帖子

好多時媽咪都會同埋囡囡入女廁, 試問你又會點同自己個囡解釋: 點解男仔可以入女廁呢?

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我個大仔,都係5歲幾6歲就自己入男厠,如果係街邊既公厠,我梗係唔會比佢自己入去啦,唔好話變唔變態佬,而係我覺得公厠太多唔乾淨,怕佢入去會跌親.
唔好睇到呢個世界啲男人都係變態,有戀童辟.....正常人一定比不正常既多.
8歲既男仔,已經對性有好奇,話唔定佢地識既嘢,有可能會比你地多TIM!學校都有男教師,唔通你叫仔仔喺學校唔好去厠所?怕老師係變態佬!

Auntie_Winnie  咪係 .... 咁驚有變態佬就同個仔返屋企去啦, 我覺得好自私囉 ...  發表於 11-6-21 13:54
yenlau09  agree, 咪係. 再唔係殘廁都可以用家. 真係唔明果個媽咪係點諗既....!!!  發表於 11-6-20 19:34

男爵府

我仔仔6歲半,佢會同我一齊入女厠,而且一齊入一格,SO唔怕影響到人,再大D我先放心比佢自己去洗手間,因為家下太多變態佬,唔放心!!

男爵府

好媽媽勳章

yenlau09 發表於 11-6-19 23:59
在剛過去的星期六, 我與女兒在元朗廣場女廁內, 見到一個廣東話都講唔正既女人帶埋一個佢稱8歲(好高大)既男 ...

有些地方是6歲以上是不可以入去女廁喇,同樣6歲以上女仔也不可入男廁喇。

大宅

回覆 flower姐姐 的帖子

咁大男人都可以入啦, 佢唔爬高的話, 亦都係最多睇到你洗手之麻

yenlau09  非常同意你既講法.  發表於 11-6-23 00:00
:sm: Auntie_Winnie

珍珠宮

I saw a ~10 years old boy together with 2 female relatives came out from the female toilet in Leighton Centre last year.
I think Government should do some education or punishment on it.

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

但如果是我需要去洗手間, 叫亞仔喺洗手間門口等, 我好唔放心喎,

唔係咁多地方有殘厕

yenlau09  好多大型商場, 同埋新建成既公廁都附設殘廁ga...  發表於 11-6-23 00:03
LINGLING333888  殘厕好多時鎖左  發表於 11-6-22 00:43

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

基本上,
上左小學就應該識自己去廁所,
點解仲要阿媽陪?
晌學校都冇人幫佢架啦!

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:回覆+flower姐姐+的帖子 咁大男人都可以入

原帖由 Auntie_Winnie 於 11-06-21 發表
回覆 flower姐姐 的帖子

咁大男人都可以入啦, 佢唔爬高的話, 亦都係最多睇到你洗手之麻 ...
照你甘講,甘洗乜分男女廁呀!

yenlau09  flower姐,
當9歲男童都可以成為強姦犯,
咁請問你要幾歲才能被稱 "大男人" 呢?  發表於 11-6-22 23:58
flower姐姐  咁個大男人一定係色魔啦(可以坐監了)!!!己經離題啦!!  發表於 11-6-22 02:38
---生命無價,請支持領養---

男爵府

回覆 花蝴蝶 的帖子

我的意思當然不是鼓勵男孩子跟媽媽入女厠啦!不過遇到呢種情況,真係吾洗介意到要用法律去拉個小朋友咁嚴重,又吾係有什麼損失,大家都係阿媽,何必呢?
至於你要同bb車一齊而又關到門,呢個問題就真係要正視,建議你去傷殘厠所,如果真係走左個入錯女厠的男人或變態佬入嚟,就真係吾底了!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

個人覺得, 家陣响HK, 我會响安全顧及到嘅情況下俾佢自己去男厠, 响門口等佢, 但其實我最擔心反而係泳池, 唔帶得跟唔到, 心掛掛
http://hkiib.com/viewthread.php?tid=6877

禁止訪問

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

回覆:8歲男孩可以進入女廁嗎?

超過8歳唔可以入異性廁所或更衣室喇喎

禁止發言

首頁

尾頁

跳至