自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

子爵府

畀面勳章

support!!

You don't have to bother what others think. You are HIS DAUGHTER! Your dad will understand.
靖直樂天名聲留, 朗月高照映楊柳

男爵府

多謝太家, 家族中沒有一個明白我心意.

我大膽地問老爸"你想要一個什麼的喪禮?"
你又是說"簡簡單單便好了, 不要使太多錢".
"最好是海葬, 政府的那些海葬服務幾好丫, 雲遊四海"
"海葬?!...老爸你不要講笑吧, 你女兒我不懂游水的, 我去那兒找你..."
老爸你又一樣的笑起那隻金牙便不語了.
爸, 你給多我一些提示這個蠢女兒吧...

珊瑚宮

環保接龍勳章

你爸爸都同意了, 那些不關事的人可以不理...搵日同佢地講清楚, 老豆係咁決定, 你地唔理得咁多.
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

男爵府

只有愛他的人才會為他慎重考慮,珍惜餘下的日子,日後,只會剩下記憶中的片段在腦中陪伴。

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

信媽:
支持你的每個決定,明白你是別無選擇,總有一天其他人會明暸.....
深信你定會珍惜一切!
你也要好好保重!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Surport! 支持樓主個人決定!

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

加油呀樓主

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

信媽,你要加油呀,對於將要離開嘅親人,造任何決定都一定係痛苦嘅,希望你保重,陪你爸爸平安走埋呢段日子,將來只有思念,沒有遺憾。 God bless you and your family.

伯爵府

回覆:信媽 的帖子

很感動,支持你!

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

樓主加油 SUPPORT你

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:我拒絕了為80歲的老爸電療, 我不孝嗎..

子爵府

好明白你的感受,因你令我想起我父親,去年他癌病復發,我們都支持他不做電療和化療,因為實在太辛苦了,畢竟他已77歳了,雖然他只能活多半年但實在不忍心他再受折磨。加油!

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

加油
我看完都眼濕源

男爵府

信媽 發表於 11-7-31 13:09
多謝太家, 家族中沒有一個明白我心意.

我大膽地問老爸"你想要一個什麼的喪禮?"

只要你同爸爸有"共識", 唔使理其他人點講 lor~~

SUPPORT 樓主!!!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

樓主我支持你!

比我都寧願佢唔洗再受電療既辛苦! 講真, 接受咗唔一定會好番! 希望你地好好珍惜剩餘的日子!

我又諗起我己去世既老豆! 接受咗治療......未必會好得返!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

信媽 發表於 11-7-31 12:06
老爸, 你把你最後的餘生付託給我, 相信你叫醫生和我傾時, 你已有所決定了.

我知道無論我做那個決定, 你一 ...
支持你......"愛他就要懂得放手".......閒言一定有...何須理會....加油!!好好珍惜...
重新起步,為未來努力

大宅

畀面勳章

開開心心珍惜時間...爭取多啲相處嘅光陰...你爸爸係一定會明白你嘅...加油加油~

珍珠宮

沒有任何决定比病人自己選擇最重要,其他人包括家人如果是不理解,根本無需上心,支持樓主.

同時可以和醫生商討寧養事宜,給病人有尊嚴的離開,才是愛佢的行動.
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

首頁
12345...11

尾頁

跳至