跳至

首頁

尾頁

子爵府

siu-mi 發表於 11-8-10 10:29
當年係你親自接送返學?

唔係呀,我係開頭幾日陪佢咋,之後都比佢坐校車.

子爵府

siu-mi 發表於 11-8-10 10:30
阿女返4日有3個人陪過 tim啦....
亞女第一日會由我自己陪,老公本來好想陪..但果日佢要上堂....
亞仔仲攪笑,佢話好想陪亞妹返學,叫我同佢請假...真係傻左

子爵府

BB_Bear 發表於 11-8-10 10:32
睇來大家都好會驚佢地要自己一個上堂時會喊得好勁的情況出現.

我自己都係, 今日係最後一日俾家長陪上堂, ...

其實我地自己唸番細個時,都唔想見住自己媽咪送完自己返學就左去...我地個心都想跟住媽咪一齊走,一齊去街市買餸.....所以而家自己仔女唸乜,我地都明白既....其實佢最痴果個應該唔好出現會好D...所以我而家都會睇情況,可能我只係陪佢一日,第二及三日睇下佢自己一個人得唔得..盡量唔想陪晒佢3日.

子爵府

miumiu3 發表於 11-8-10 11:32
今朝係爸爸&工人帶埋妹妹一齊陪rachel返學, 唔知係咪rachel扭爸爸抱, 爸爸無抱佢,所以喊.

頭先老師打返電 ...

其實佢地好叻..喊兩喊知道無用,老師又有野吸引佢地去玩,佢地都會慳番啖氣黎玩好過

水晶宮

回覆 林嗅四 的帖子

wahahhahahahaha.....
kaka 今日又係話要陪 kelly

子爵府

CCJayden 發表於 11-8-9 16:31
報到!
Thanks Maggie!經過今次,我知道Jayden 好多野知道同明白,我亦唔想做一個 "羅梳"mami, 令佢反感。
...
yes, Jayden ma, 先唔好緊張. 阿女都好痴身, 佢細果陣, 有次帶佢返公司玩, 佢唔比其他人抱呢. 咁忽然我有 D 急野做, 行開一陣, 放佢喺司機房, 以為佢喊到豬頭, 點知無喎. 原來係喊比我睇喎.

阿女個校長話, 最好搵佢最唔痴果個帶返學. eg 痴 mama, 開頭就 papa 帶返學, 會好 D 架喎

大宅

KaKa1 發表於 11-8-10 11:47
yes, Jayden ma, 先唔好緊張. 阿女都好痴身, 佢細果陣, 有次帶佢返公司玩, 佢唔比其他人抱呢. 咁忽然我有 D ...

樂樂明天第一日自己上堂,我仲請咗假送返學添....希望樂樂唔好喊啦!

禁止訪問

男爵府

2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

yes, Jayden ma, 先唔好緊張. 阿女都好痴身, 佢細果陣, 有次帶佢返公司玩, 佢唔比其他人抱呢. 咁忽然我有 D ...
aiya...我得2日都系一個鐘陪咋, 第3日要自己上啦.....點算???

KaKa1  Same here. add oil 啦^^  發表於 11-8-10 12:40

子爵府

係呀,佢地都係搵痴果個黎埋手架..好似平時我同老公一齊同亞女落街...但有時我趕住返工,老公會叫我行先,佢同亞女轉頭先出門口,開頭亞女見我出門口,喊到豬頭咁,我出到電梯口仲聽到佢把聲,但老公話佢過左唔夠1分鐘,知我唔會返轉頭,已經收晒聲當無事...

大宅

好媽媽勳章

原來好多小朋友明天都要踏入"戲肉"....唉...我都擔心到幾晚瞓唔著啦....
我聽日都會請假, 返學會由婆婆送, 我會沿途吊住佢地尾, 睇下咩情況, 到放學先會現身接佢, 等佢知道放學係會有人接佢. 等佢地安心去上堂...

大宅

我都好期待9月1日返學呀 我果間要陪5日呀 我覺得陪太多 到第6日要佢自己返學時 仲難搞喎

大宅

回覆 annawong912 的帖子

鯇魚ma,
我明白你心情,但我呢排feel 到Jayden 開始有d 唔開心 (我估佢知就要返學) ,我覺得橫掂佢仲有成廿幾日才返學,不如同佢開開心心咁玩埋呢廿幾日,到時真係返學再打算。
呢幾日返屋企見Jayden 開心返,我都開心左!
大家ADD OIL!

大宅

頭先婆婆同我講返, 湊放學時學校門口有好多人, 有d仲一家大細來湊放學, 好誇張. 有d小朋友仲俾噤多人嚇親, 所以喊.

我都覺得搵個佢地無噤痴的人帶佢地返學會好d, rachel一向無噤痴我, 前兩日返學都無扭抱,自己行. 今日爸爸一帶佢返學佢就扭計.

聽日都係叫工人姐姐帶rachel返學好過啦!

大宅

Loretta.Chan 發表於 11-8-10 12:13
我都好期待9月1日返學呀 我果間要陪5日呀 我覺得陪太多 到第6日要佢自己返學時 仲難搞喎 ...
要陪5日噤多呀! 噤係咪你一個人陪哂呀?

男爵府

hihi, 報到

大宅

回覆 KaKa1 的帖子

好多謝你地的支持及建議,同你地share 後,我宜家好d, 冇前幾日咁worry. 星期一直頭冇心機做野。
Jayden 間PN 都係陪5日,但第6日自己返就2 hours

自己想陪晒5日,老公難請假,但我陪晒,Jayden 實勁痴身。仲諗緊點!!

大宅

咁快part 7 喇, 報到!

大宅

CCJayden 發表於 11-8-10 13:12
回覆 KaKa1 的帖子

好多謝你地的支持及建議,同你地share 後,我宜家好d, 冇前幾日咁worry. 星期一直頭冇 ...

其實到時番學係點, 好難講既
最緊要佢覺得安全同埋安心
可能五日都見到你陪, 佢會習慣左呢個地方呢

我今朝第一日陪浿浿番學
入到去, 同浿浿介紹吓四圍環境, 跟住同佢識吓同枱d 同學仔
希望幫到佢快d 習慣

大宅

講開又講
今朝浿浿未出門口前
o係到扮咳, 跟住同我講: 媽媽我病病, 番唔到學
跟住lau 左一陣計咋喊先出門口
到佢自己一個番時, 唔知會點...

喊三個月或者一年究竟學唔學到野架?
會唔會掛住喊咩都做唔到?
如果佢喊成個月, 學唔到野又唔知做乜, 我諗我會退學....

首頁

尾頁

跳至