自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

GARDENERS 發表於 11-11-8 21:35
咁我諗妳要同妳老公一次過講清楚, 因為依家唔只生日嗰日出去玩唔帶妳, 而係平時己經會自己出去玩唔帶妳, 妳 ...
又唔可以話佢唔帶我去, 佢個D活動全部我都唔LIKE, 篤波,整車, 去飲野, 全部都係男人, 佢會問我去唔去, 呢D我全部唔LIKE, 痴埋去咩?!
除左呢D佢就唔會去買野, SHOPPING 唔帶我去。

我地為此嘈左好多次, 次次都係安撫下我, OR有時唔去, 但係咁好冇意思, 次次都係我發脾氣, 唔識SAY NO既咩?

我好想返香港比D顏色佢睇!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

如果已經一齊多年, 或者已有小朋友, 各自同朋友慶祝都唔出奇,
但係你結婚只係一年幾, 又大肚中, 老公應該顧及下老婆感受, 孕婦情緒好易起伏, 鬱住鬱住容乜易有產前/產後抑鬱(唔係想你咁).
玩還玩, 都要睇時候.

男爵府

回覆:老公生日佢話朋友約左佢,你會點?

宜家做乜都冇用,除非係佢自己自願飛起佢班朋友而選擇同妳一齊過,否則最終都係嘈交收場。 如果係我的話, 我會同佢講祇此一次囉,下不為例同埋要湯佢一頸血 買番一樣由我揀既禮物作為補償,一定要俾個慘痛既教訓佢嘆。

禁止訪問

男爵府

monpetitbebe 發表於 11-11-8 21:45
又唔可以話佢唔帶我去, 佢個D活動全部我都唔LIKE, 篤波,整車, 去飲野, 全部都係男人, 佢會問我去唔去, 呢D ...

妳唔响香港架? 咁又唔好大住肚返香港, 咁對個胎都唔係幾好, 同埋攪到關係咁疆就唔好啦, 妳個目的只係想佢知道妳唔高興佢重視同朋友既約會多個妳啫, 妳又試下問返佢, 如果係妳生日唔使佢培佢會有咩感覺囉?

男爵府

陪月勳章

太過份!

大宅

men' s party 係未婚 or 單身男仕的權利, 已婚男仕仲要老婆大緊肚, 唔好再咁心野喇 !

如果你老公無講大話真係佢 d friends 咁 "有心" 幫佢搞個 surprise men' s party 的話, 咁你老公一來唔識做唔識得 reject or 提議 invite 埋樓主, 二來, 佢 d friends 實在係太同樓主過唔去喇 ! 除非佢 d friends 平時都好唔妥樓主啦 ... 否則一般朋友都唔會咁做啦, 難為個壽星仔要佢返屋企同老公嘈鑊金架咩 ?

但 .... 你老公夠膽開口, 即佢個心都決定左去架喇, 希望佢唔係講大話, 借頭借路去同第 2 個去

子爵府

小聲...
如果係我家老公我會好高興!
我想佢有朋友

男爵府

我老公今年生日,佢原本話果日要上big 6做野,但係我話,你生日喎!佢話要做野,後尾果日佢最終都冇上big 6,仲同埋我,阿女一齊出街食飯....!

男爵府

剛剛同佢講完,我話唔開心,話佢都唔想同我一齊過生日,話佢:你d朋友係唔係唔知你有老婆?你回你朋友ok, 但要同老婆講生日要留佢一個人係屋企。

佢:你尋日都唔係咁大反應ga?我生日未成日同你一齊lor, 係晚上去一去

我:唔使,我自己去街,我又唔係你同事,人地生日中午先同同事慶祝!人地生日邊個唔係同老婆,老公,仔女父母嫁?所以你個朋友老婆走佬羅,好快我地都離婚ga la.

佢:你做咩咁?我2:00出世ga ,我地未一齊慶祝lor, 你昨日都話ok, 今日就咁!

我:你自己問我為何成日都唔開心,而家未將真實感受講晒出來lor, 我而家都話ok ga,因為係你生日,我唔可以唔比你去,只係我好唔開心你選擇同朋都唔選同我,我係你心裡面都比唔想你d 朋友(continue)

快樂  唔好咁易講離婚呀  發表於 11-11-9 10:13
快樂  唔好咁易講離婚呀  發表於 11-11-9 10:12

男爵府

Me: 如果我生日我又係話晚上朋友有party ,留你一個人,成日倍你你又ok?!

Him: ok, 如果成班女

Me: 冇人好似你d 朋友咁白痴,正日約人慶祝唔要人地老公老婆,人地個個正日都知主人翁要同家人,有party 都係成班人連家人!ok 你要去你去lor, 你生日!

Him: ok 咁我唔去lor

Me: 你生日唔想你唔開心,只係我get hurt, 唔高興係正常!而家迫你唔去都冇意思

Him: 呢排你成日不滿我,返工有時出去你又發脾氣,唔高興。放假一日廿四小時倍你,晚上出下去你又唔高興,唔通我地要24 小時痴到實你先開心?

Me: 我唔知.......我成日都一個人......(好想講:我地都唔太夾,我只想老公倍我姐?我冇人冇物ga..........)

Him: 你咁樣成日唔開心成日喊,u Will mâke me crazy ....,.......

( 行左去房預備去gym)

快樂  講野唔好有骨,男人真係會唔LIKE架  發表於 11-11-9 10:14

大宅

小妹愚見:你老公D FRIEND都好唔識做喎
不過你老公都唔抵爭, 你不如同佢坦白D講如果佢咁做會令你唔開心,睇下佢點, 然後就知你佔佢心中既份量有幾多啦, 如果佢死不悔改, 就比D COLOR佢睇

別墅

回覆:monpetitbebe 的帖子

C6簡直冇野摷野泥鬧,我覺得佢有d野!邊有老公見老婆大左肚唔想24小時痴實?

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

佢啲朋友好唔通氣呀!

男爵府

引用:宜家做乜都冇用,除非係佢自己自願飛起佢班

原帖由 akina1995 於 11-11-08 發表
宜家做乜都冇用,除非係佢自己自願飛起佢班朋友而選擇同妳一齊過,否則最終都係嘈交收場。 如果係我 ...
佢d 錢已任我洗,不用x 佢一頸血

男爵府

no,一齊去慶祝都得架

翡翠宮

咩都唔使講,反枱!

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

男爵府

回覆:jywbb 的帖子

佢份人有第二個會直接同我講分手,但我覺得佢冇第二個,而且我選擇相信佢

男爵府

回覆:1113311018 的帖子

成班男人,跟唔跟去好?

快樂  一定跟  發表於 11-11-9 10:15
PCCW2319  擴大生活圈子, 對你同你老公都係好事. 特別係你無親友係你呢度.  發表於 11-11-8 23:48
PCCW2319  可以既話一定跟埋去. 識多D朋友都好嘛.  發表於 11-11-8 23:29

男爵府

oh...一定有問題....
我都試過...老公提出話正日約左fd...我就黑面...話5得...點都要佢改期...最後佢都改期同fd食飯..如果5係我實反台

首頁
12345...6

尾頁

跳至