2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

其實奶粉真係好睇同個BB夾唔夾.
我大仔一開始係飲人奶同 A+, 但飲A+ 佢好難去便便 (好多媽媽都有近似經驗), 於是開始試下溝其他牌子. 第一次試 FRISO, 都係唔得. 第二次試澳洲出既雪印. 先至 OK! 本來諗住全部用晒雪印, 點知阿仔又唔鍾意個味道, 於是由細到大都要飲兩溝 ! :;pppp:

所以一開始唔使買定咁多, 如果唔岩食又浪費晒.

伯爵府

第一胎

奶粉:
諗住餵人奶, 唔得就食雪印(因為係bb女)

尿片:
Goon大王

濕紙巾:
思詩樂

複式洋房

尿片: Huggies
曾試過 pampers, 覺得個尿濕指示唔夠 Huggies 咁明顯.
但 pampers 係柔軟過 huggies.

大宅

回覆:大家諗住買咩牌子奶粉,尿片,濕紙巾&$$

第二胎在職媽媽

第一胎全人奶10個月後有咗小B, 轉咗食雅培,但係貴到痴咗!呢胎諗住全人奶,如要奶粉就思敏兒

大宅

你地全職都可以喂全人奶, 好叻叻呀! 我都希望做得到! 多謝大家嘅貼士呀!

大宅

全職媽媽即係自己湊bb無返工,全職照顧BB(^_^)
相反要返工就係在職媽媽(^.^)

my son b'day 13 Oct

大宅

上一胎飲 A+,不過呢一胎考慮轉思敏兒,因為A+竟然係半年度已經加左兩次價,而且成日都斷貨!

尿片會用番PAMPERS 特級棉柔

濕紙巾都係用 JOHNSON

男爵府

我第一胎 5 月生
考慮過後有左以下決定:

奶粉會跟返醫院食開果隻 ( 如餵人奶唔成功... )

尿片用 Pampers 因為收集過有生過 BB 嘅同事媽媽們意見後一致認為 pampers 對 BB 皮膚吸尿及各樣野係最好最平均

温紙巾會選擇思詩樂 or Huggies

大宅

actually how to choose 濕紙巾?

大宅

大家諗住買咩牌子奶粉,尿片,濕紙巾&$$

奶粉:人奶
屎片:想買環保屎布,大家有冇好介紹?!
濕紙巾:Huggies

首頁

尾頁

跳至