自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

回覆:幫亞b揀左兩歲全日班,講到我好似虐待佢咁...........

你朋友有小朋友嗎!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

pomanlife 發表於 12-1-9 16:35
yes, 全日班老師要求小朋友自己用水杯飲水, 用碗飲湯, 其實呢d訓練除左對小朋友好, 對大人都好啫, 起碼帶佢 ...

對住媽媽, 工人或99咪仲悶, 作為小朋友, 有一大班人陪佢玩, 咪仲開心, 對住工人, 99有咩好玩??? 但D人未試過, 根本唔知, 剩係識得亂講一通, 唉.... 佢地唔選擇全日, 係佢地走寶囉

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

180 發表於 12-1-9 15:24
全日班好丫, 個小朋友自理能力都高D架

我個3隻羊都係2歲就讀全日班, 有咩問題呀...

尼條羊都好生養, 又有 $$, 生三隻小羊羊 ~~

pomanlife    發表於 12-1-9 16:49
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

幫亞b揀左兩歲全日班,講到我好似虐待佢咁...........

全日班不知幾搶手,唔識貨..

topkidsmom    發表於 12-1-10 11:35
tellywong    發表於 12-1-9 17:32
yly2  AGREE  發表於 12-1-9 16:49

https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

大宅

pomanlife 發表於 12-1-9 16:35
yes, 全日班老師要求小朋友自己用水杯飲水, 用碗飲湯, 其實呢d訓練除左對小朋友好, 對大人都好啫, 起碼帶佢 ...
其實我唔多明點解e d 野要响學校學.我地响bb好細個就train up佢呢d野,我以為係父母既責任黎.

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

pomanlife 發表於 12-1-9 15:44
唔夠我99勁, 我b啱啱返學時, 剛踏入2歲2個月, 99幫我接左佢9日放學, 嗰時阿仔日日都食唔飽, 其實我地都預左 ...
我個細仔相反,頭一個星期老師已經話佢自己食完仲攞隔離小朋友d嘢食 開頭平時唔講嘢,但一到食時又please又thank you又"指指餅",完全係食得瞓得,其他得個吉
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

子爵府

唔夠我99勁, 我b啱啱返學時, 剛踏入2歲2個月, 99幫我接左佢9日放學, 嗰時阿仔日日都食唔飽, 其實我地都預左 ...

咁真係越幫越忙, 害左個B

禁止訪問

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

eeb 發表於 12-1-9 15:29
如果唔返全日班,下午有無人睇住小朋友先? 如果係工人/老人家就真係不如讀全日好過。 ...

我都係比小朋友讀全日班, 如果係自己無做野就比半日.
比工人同老人家睇真係縱壞晒小朋友!

topkidsmom  agree  發表於 12-1-10 11:36

大宅

回覆:幫亞b揀左兩歲全日班,講到我好似虐待佢咁...........

我個仔兩個月就返嬰院啦,當時我哋呢個決定都不知幾難聽嘅說話都有,好似我虐待我個仔咁,宜家我個仔肥肥白白重識得好多野添,唔洗理人啦

topkidsmom    發表於 12-1-10 11:36

公爵府

環保接龍勳章

有小朋友同佢玩唔知幾開心呀,你個FD真係

伯爵府

樓主, 乜你決定之前無諗清楚架咩? 咁易受人影響既?! mouth:

男爵府

我99、姑仔開頭都話咁細個比阿囡返全日班, 但係返左4個月後, 而家同我講好彩比左佢返全日。 仲有阿囡自理能力仲叻過大佢5個月返半日班既表哥

topkidsmom    發表於 12-1-10 11:37
yly2    發表於 12-1-9 17:27

男爵府

畀面勳章

我不知幾後悔無同大仔讀全日班呀~喺屋企我又忍唔到手唔幫佢~搞到佢好多野都要人幫手~細佬就應該要佢返全日喇~唔好喺屋企俾我同99寵壞......

侯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

引用:早輪幫亞b報左幾間n班,來緊9月會返,咁有

原帖由 christy31400 於 12-01-09 發表
早輪幫亞b報左幾間n班,來緊9月會返,咁有間全日既我覺得ok,咪決定比佢讀呢間囉,跟住同我fd講,佢話,梗 ...
唔使理你個frd,早接觸小朋友呀老師呀,bb言語、社交、自立既發展都會好d

topkidsmom  agree  發表於 12-1-10 11:37

侯爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

don't care yr friend, 只要你覺得 ok.....

子爵府

小天晴 發表於 12-1-9 16:56
我個仔兩個月就返嬰院啦,當時我哋呢個決定都不知幾難聽嘅說話都有,好似我虐待我個仔咁,宜家我個仔肥肥白 ...

我同你一樣, 囡囡4個半月開始返育嬰園, 好多人都話我個女好陰公,我覺得陰公得過俾99湊, 日日睇電視, 縱壞晒

伯爵府

哈哈... 笑咗...

我個仔初初又係好似食唔飽咁呀,日日放學返嚟好似好肚餓咁...

不過佢唔係唔肯食或無人餵,而係佢太大食喇,但佢初初返,唔識要求添飯,所以肚餓。後來慢慢學識自己舉手要多啲。

呢D都係一種學習...
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

男爵府

返全日好丫,自理能力又強,有紀律,自己帶難免過份溺愛.人地講乜點解妳咁上心架?

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

大力大力 發表於 12-1-9 16:46
尼條羊都好生養, 又有 $$, 生三隻小羊羊 ~~
...

你都可以架,
大力仔
大力女
生多個就叫大力小小囉...
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至