懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都係生完15日左右....
都FEEL到吉吉下咁....好唔書服....
仲以為可能係爆線 OR 有濃忝.......

大宅

回覆:會陰傷口好痛 ,到底幾時先好返?

我應該唔係爆線,但唔知點解除左傷口位痛,妹妹既左邊都痺痺地咁,可能係線尾喺左邊卦,其實左邊屁股有時都會痺痺地,會唔會關我生時打左支止痛針事呢?總之就好唔舒服,企起身又會有壓迫感,成日凝住子宮下垂

17w4d - 大力踢左我一下 16w3d - 照到好大條咕咕, 重210g 14w6d - oscar passed 1:67000 13W2D, 心肝仔卜卜跳 12W3d - 7.36cm 俾我夾住左個頭, 腳young young轉唔到身 8W5d - 2.18 ...

公爵府

我第一個生完出院已經吾痛,第二個生完冇痛過,住病房果時我重即時偷偷地落過床

大宅

引用:我第一個生完出院已經吾痛,第二個生完冇痛

原帖由 幸福黃太太 於 12-01-24 發表
我第一個生完出院已經吾痛,第二個生完冇痛過,住病房果時我重即時偷偷地落過床

...
我都係喎第一胎第—日已可以落床,—個星期就無痛行動自如,第二胎半個鐘行左,e生超好話夠位生就唔剪,生完只系補左1-2針,原全唔痛好以無生過,所以唔洗驚,未必一定會痛架

男爵府

我無咩點痛過,出院之後都正常返,好似m到咁。會唔會係聯線手勢問題?會唔會係發炎呢?

禁止訪問

大宅

回覆 k.l.sol 的帖子

希望我都可以好似你咁, 好快唔痛啦, 我一痛就冇晒心機架喇.

大宅

引用:唉,咁我咪重有2個幾星期捱+好痛苦,生時又

原帖由 winniesumyee 於 12-01-22 發表
唉,咁我咪重有2個幾星期捱 好痛苦,生時又痛餐死,生後又痛餐曚,做女人真慘 有時真係痛到 ...
醫生冇開止痛藥比你咩?

大宅

回覆:hksina 的帖子

有開呀,但好似冇咩料到咁,今日冇針拮痛喇,但半邊妹妹同屁股都麻痺左咁,成日諗會唔會係聯針時傷到我d神經線

17w4d - 大力踢左我一下 16w3d - 照到好大條咕咕, 重210g 14w6d - oscar passed 1:67000 13W2D, 心肝仔卜卜跳 12W3d - 7.36cm 俾我夾住左個頭, 腳young young轉唔到身 8W5d - 2.18 ...

大宅

我係東區生,我覺得唔痛喎。頭兩三日坐低有少少痛,之後唔掂佢就無特別感覺。而家生完16日啦,傷口係有d扯住的感覺,可能係埋口時收縮。總之傷口比我想像中好。

複式洋房

生完一星期,傷囗都仲痛,胸部谷奶又痛!痛到咩心機都冇晒!

伯爵府

我生大女係仁安、順産、醫生仲要係出名嘅醫生,生完個會陰位都足足痛足六個星期!!個D痛真係好辛苦,瞓又痛,坐又痛,好辛苦....有時都唔肯定係個醫生嘅問題定我嘅問題,而家有左第二個、我即時換左dr. Yu,又book左仁安,第一次產檢就叫問佢同我睇下上一次個傷口,佢話我會陰短所以剪到盡....可能痛D.....我而家仲考慮緊尼一胎要開刀定順産好....

禁止訪問

別墅

大多數朋友都同我講痛一個月左右

坐月...就係咁解...

複式洋房

上一胎傻更更忍痛左成兩個星期, 先發現自己溶唔到d線, 打電話去產後病房又殊多藉口話醫生好忙冇期, 叫我唔好返去, 足之頂唔順自己搵普通既私家醫生睇, 先知傷口發炎, 私家醫生幫我挑返d線出黎, 痛到我死, 最後太痛分左兩日去挑, 清晒d線頭食消炎藥止痛, 之後就冇事!

別墅

我在廣華,助產組生,助產士手勢好好,痛幾日就冇咁痛。1星期後好似平時行路咁了.

其實都冇話一定私家醫生聯針一定好,政府一定冇咁好,都好睇自己&咩人聯針。

我鍾意DIY 護膚品同手工皂,
得閒黎我blog度探我啦~

http://hk.myblog.yahoo.com/love-lamblamb

大宅

畀面勳章

我係威院順產生!係姑娘聯線的!可能係手勢好,只係住左1日(夠24小時)可出院!行動自如只係去大時比較小心,怕會爆線

別墅

聽完好驚, set咗calendar買jojoba oil! 多謝你哋share啲experience呀!

首頁

尾頁

跳至